UNiSEL Unofficial Forum


    apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Share

    syasya
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2010-01-04
    Number of posts : 2
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by syasya on Mon Jan 04, 2010 9:44 pm

    sy nk tye, kalo dpt deans list dr awl sem smpai sem akhir adakah unisel beri anugerah naib canselor? next, brapa cgpa yg diperlukan ntk dpt 1st class grad. tlg eh ks jwpn. tq

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by Castezar on Tue Jan 05, 2010 1:14 am

    Emmmm dapat kot..
    Saya pun tak pasti.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by Fatma Shada on Tue Jan 05, 2010 7:24 pm

    erm..anugerah canselor selalunya akan dinilai setelah kita dapat dean list 3 kali 1)
    berturut2..tp masalahnya di unisel ni, dorg susah sket nak bagi anugerah canselor & anugerah ni pon lama2 makin dilpakan sbb kedekut haji bakhil..hehhehe..tp selalunya syarat nak dpt anugerah ni kene aktif jugak, seimbang dlm pelajaran & aktiviti2 lain di unisel, so byk2 kn lah wat event yer..heheh

    * nak tnya la yer, nk dpt anugerah ni kene apply ke? sbb mcm la unisel amik tahu sgt sape student cemerlang @ x kan..lgpun, byk sgt student cemerlang kat unisel ni smpai x terkira...


    2)
    3.75 = 1st class
    3.00 - ke atas = 2nd class upper
    2.70 - 2.99 = 2nd class lower

    * tertakluk kepada perubahan.


    3)
    diskaun utk pelajar yg dpt result 2.75 ke atas dah mansuh dah ke? penant aku study, tp x dpt nk claim sem ni..huh! marah ni!


    _________________
    [center]

    syasya
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2010-01-04
    Number of posts : 2
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by syasya on Tue Jan 05, 2010 10:49 pm

    yeke.. tq 4 d answer.. hm.. 4 ur info sy dpt dean list evry sem. vry active in curricular activities. join army, gpms, fc, n many event. tp kalo unisel x appreciate mmg vry dissappointing la.. waktu sem 1 dlu dpt 3.95 tp x dpt potongan sbb dia ks notis 2 mggu pas dftr ntk isi borang sdgkn result kuar semggu pas notis tu. then notis tu dia tmpl kt hep je plak tu. ofcoz 1st week kte bz kat faculty kn. so mana nk prasan. sy g jpe dean wat aduan siap tulis surat. pastu br la dorg tkr sistem otomatik dpt potongan. tp x sampai 2 sem benda tu dia batalkan. act mmg dh xde hati la ngan unisel. their system r very2 poor n corrupted.. please la kaji blik kelemahan n baiki.. nk cte lg psl system unisel rsnya pljr2 len dah berbuih cerita smpai wat mogok.. x msuk lg psl jana niaga, cafe, yuran, facilities, then psl kesilapan rekod kn pointer. ms sy sem 4 40% of student kos sy pointer dorg slh rekod. eg logik x dpt 4a 2b tp gpa 2.3?? bkn sy sorg tp byk bdk kelas sy smpai our HOP pn pening. so again, please change!! muak n letih wat bnda yg sama. ni dh hbs blaja transkrip x siap2. slip exam sbln br kuar. pk la ktrg yg nk cr keje ni. fortunately sy dpt gud result trus dpt offer keje bank. tp imagine la others yg less fortunate tu cmna plak?? dh la x bg info psl bnda2 ni. dh satu keje nk g sana tp dpt jwpn dlm proses. igt we all ada ms ke nk ulg alik. bkn sng dpt cuti. kalo yg ddk luar area slgr cmna???? tlg la unisel baiki sistem korg.. ktrg byr mahal2, hutang ptptn lg so u must provide us an effective n efficient service!

    BonE
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 28
    Joined : 2008-07-14
    Number of posts : 109
    Warning level : 0/3
    Location : KL
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by BonE on Wed Jan 06, 2010 12:01 am

    aik??da keje kah??
    senaseb la kte...=(

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by Fatma Shada on Wed Jan 06, 2010 4:50 am

    sistem unisel ni mmg xleh nak tlg dh dr dulu..sy pon same gak..every sem mmg kumpul dean list..and alhamdulillah sem ni dpt 4 flat..tp sgt kecewa la sbb xleh nk claim discount..hmm..ntah ler..hopefully, ada la pihak yg nmpk..unisel sure x kn nmpk..but, hopefully, our faculty x kn biarkan student2 dier..& sy cukup rasa bertuah berada di bwh fakulti art & design sbb dpt dean, deputy dean & ketua program yg sygkn student..rasanya sbb utama sy suka & syg unisel bkn sbb unisel tu sendiri, tp sbb fakulti..

    pepun, utk student2 unisel yg dpt result bagus sem ni, Tahniah!!


    _________________
    [center]

    Sponsored content

    Re: apa anugerah unisel beri untuk pelajar cemerlang?

    Post by Sponsored content Today at 4:00 pm


      Current date/time is Sun Jan 22, 2017 4:00 pm