UNiSEL Unofficial Forum


    Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Share
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by keenuishak on Sun Jul 26, 2009 4:29 pm

    Tahniah diucapkan kepade UNISEL kerane menjuarai pertandingan 'buat kete-race kete' nie..ia diadakan di litar kg gajah, pasir salak, perak..wah!! giler seronok tgk race tu.dekan faculty,h.o.p, prof, lecturers, technicians, dgn student yang seramai satu bas besar unisel duduk same2 kat grandstand and bagi sokongan kepade driver unisel..sangat teruja! byk jugak universiti yang amik bahagian..UPM..UTM..poli shah alam..poli kb..and bla bla blaa..tak silap aku ade 9 universiti and 12 kerete..(kalau tak silap laa)..

    oleh kerane aku pn datang tgk race tu..nie aku nak bagi sket info2 menarik yang sangat mengujakan..haha :

    1 - Raceday ari sabtu.ari jumaat tu, berlangsung test day utk sume kete..unisel catatkan mase terbaik satu lap 1minit 01 saat..tu no satu tau.korang tau kete yang dapat no due brape catatan masenye?? 1minit 07 saat..beze 6 saat utk satu lap..korang bayangkan la laju tak laju kete unisel nie.haha (kete + driver = superb!)

    2 - Driver unisel merupekan satu satunye driver yang superb bile time amik lap..(dari mate kasar aku)..yang laen?? aku rase skill arwah atok aku lagi pro kot..haha.

    3 - Sepanjang race berlangsung (30 laps)..unisel tak penah jatuh ke position kedue..dari first lap sampai lap ke 30, mmg position pertame.bosannn!! haha.

    4 - Selepas abis 2 lap (2/30 laps), unisel dah potong balik 4 bijik kete..meninggalkan keempat2 bijik kete tersebut (dari u mane tah..) sejauh satu lap.muahahaa.

    5 - Semase race berlangsung, punye angkuh tak angkuh la si driver unisel nie..maybe sebab da bosan sangat kot, setiap kali official cameraman amik gamba die time tgh race tu, beliau (driver unisel) tu akan hadiahkan sebuah peace utk cameraman tersebut.gile cool..sempat angkat tangan tunjuk peace lagik..haha.

    6 - Penyokong unisel mmg superb..kat grandstand tu,hanye unisel je yang bersorak.universiti yang laen maybe da taknak sokong team diorang sbb malu kene tapau dgn unisel.haha.

    7 - Selepas tamat race, poli shah alam (defending champion utk 2 tahun beturut2) tak puas hati..dituduhnye unisel gune professional driver..dieorang mintak student card driver. lepas tu korang nak tau ape dieorang cakaapp?? "weh,apesal plak id driver nie die pakai no. ic.." hahahaaaa...tu la masalahnye kalau tak dapat terime kekalahan..haha.

    8 - Sume universiti ucap tahniah kat unisel KECUALI poli shah alam.hahahaha

    9 - UNISEL - tempat pertame....korang nak tau tempat kedue sape?? aku pn tak tau sebenarnye..and brape jauh unisel tinggalkan?? aku pn taktau jugak..yang aku tau..mase mid race..lebih kurang lap 10-11..unisel (yang dari tadi asyik position 1 je..) telah memotong kerete position 2..so..bile tamat race, berlap lap lah kerete no 2 tu ditinggalkan..
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by Castezar on Tue Jul 28, 2009 11:13 am

    Wah, macam menarik!
    Ada video tak? Gambar ke..

    Siapa driver tu, dari fakulti mana? Huhu.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by keenuishak on Tue Jul 28, 2009 8:55 pm

    video..aku malas nak amik..sbb aku harapkan lecturer2 yang ramai2 daatang tu akan amik video.so nanti aku copy paste je.haha.

    driver? budak diploma electrical.baru nak naik degree.wan namenye.die seorang yang agak gemok.mauahahaa.
    avatar
    kukukurasa
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-09-14
    Number of posts : 75
    Warning level : 0/3
    Location : kat mane je yang bas Selangor 147 bawak
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by kukukurasa on Tue Jul 28, 2009 10:25 pm

    hebat ni..ade link kat mane2 website x?
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by keenuishak on Tue Jul 28, 2009 11:43 pm

    takdak la kott..tak sure..nanti ko tanye lecturer2 engineering. kalau nak lagi best..gi tanye ir. muhyiddin...die ade kot..hehe.
    avatar
    fie87
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-06-27
    Number of posts : 7
    Warning level : 0/3
    Location : klang,bestari jaya,shah alam ,kl
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by fie87 on Wed Aug 05, 2009 4:13 pm

    haha lau korang nak tau..name nyer ikhwan..

    dan lau korang nak tau gak..aku pon gi sane..

    mase kat sane aku sempat bertanye satu soalan..

    soalan tu mcm ni..

    " ape rahsie korang nak menang race ni? "

    dorg ckp " ha ha..rahsie die? driver "

    korang tau tak knape..

    sbb ikwan tu merupakan antara 6 pelumba/ driver go cart terbaik kat malaysia..

    mamat tu mmg kat pro da..

    tu psl die pulun abes race tu

    =fie87=
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by keenuishak on Fri Aug 07, 2009 12:13 am

    bukan ikhwan bro..izwan.. ahahaha
    avatar
    fie87
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-06-27
    Number of posts : 7
    Warning level : 0/3
    Location : klang,bestari jaya,shah alam ,kl
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by fie87 on Mon Aug 10, 2009 12:51 pm

    ahaha

    yela..aku pon salah dgr la ni..

    izwan

    ok ok aku ingt
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by CaPiK on Fri Sep 04, 2009 6:55 am

    kekeke..izwan merican nama betul die..nama bapak die aku x ingat..muahaha..

    tp yang penting die le sesatu nye driver go-cart yg gemok..wakakaka..
    avatar
    zaty
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2008-07-04
    Number of posts : 561
    Warning level : 0/3
    Location : commercial centre
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by zaty on Sun Sep 06, 2009 1:55 pm

    wah capik!! bagus gak ko ni..
    bangge ade student unisel yg berada dlm ranking top10 best driver..
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by CaPiK on Mon Sep 07, 2009 8:40 am

    zaty wrote:wah capik!! bagus gak ko ni..
    bangge ade student unisel yg berada dlm ranking top10 best driver..
    tengkiu2..ko br taw aku ni bagus ek zaty?(poyoness jap)wakakaka..
    avatar
    nokia3310
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-07-15
    Number of posts : 4
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by nokia3310 on Fri Oct 02, 2009 9:05 pm

    nie ade skit info dari PKB nie web...

    PKB tempat ke-3 EIMARace, UTM







    -PKB FORMULA RACING TEAM telah menyertai perlumbaan
    Educational Innovation of Motorsports and Automotive Race 2009 (
    EIMARace ) anjuran Universiti Teknologi Malaysia ( UTM ) International
    Campus pada 24 hingga 25 julai bertempat di Litar Dato' Sagor, Kampung
    Gajah, Pasir Salak, Perak..
    - Dianggotai seramai 15 orang pelajar dari kursus Diploma Automotif
    Diesel bersama 2 buah jentera beserta 4 orang pensyarah pengiring iaitu
    En. Azli Syam, En. Suhaimi, En. Sukiman dan En. Shamsudin. -
    Pertandingan kali ini disertai oleh 12 buah jentera mewakili
    pasukan-pasukan institusi pengajian tinggi lain. Selain PKB, politeknik
    lain yang turut menyertai adalah Politeknik Shah Alam dan Politeknik
    Seberang Prai masing-masing juga dengan 2 buah jentera menjadikan 6
    jentera mewakili politeknik.
    - Di akhir perlumbaan, jentera no. 13 PKB Formula Racing Team telah
    berjaga memduduki tempat ketiga di belakang jentera no. 15 Universiti
    Putra Malaysia di tempat kedua dan jentera no.7 Universiti Industri
    Selangor di tempat pertama.
    - Sementara itu jentera no. 14 PKB Formula Racing Team hanya menduduki
    tempat ke-9 setelah mengalami sedikit masalah teknikal di pertengahan
    perlumbaan.
    -Dengan mendapat tempat ke-3, Poiteknik Kota Bharu adalah satu-satu
    jentera dari pasukan Politeknik yang berjaya menamatkan perlumbaan.
    - Sebagai pasukan di tempat ke-3 keseluruhan, PKB Formula Racing Team
    membawa pulang wang tunai RM 1500.00 beserta trofi.


    ** so maknanya klu tmpt ke-3 bwk rm1.5k then unisel bwk bape byk??
    huyoo kaye2..
    dpt duit raye.
    hehehe
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by alfiez22 on Thu Oct 15, 2009 1:51 pm

    hebat juga la anak-anak didik unisel nih...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    Sponsored content

    Re: Educational Innovation of Motorsport & Automotive Race

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Oct 19, 2017 5:07 pm