UNiSEL Unofficial Forum


    best ke study kat unisel ni??

    Share
    avatar
    miss_syafiqah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2009-06-22
    Number of posts : 3
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Not UNiSELian

    best ke study kat unisel ni??

    Post by miss_syafiqah on Mon Jun 22, 2009 1:57 pm

    heheh..student baru yang byk sgt persoalan.....hurm~~

    **mybe ku study kat bj r**
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Mon Jun 22, 2009 2:26 pm

    Ada best, ada tak best (standard di mana-mana pun). Smile
    Tapi bagi orang bernama Castezar ni, dia rasa UNiSEL tu best.

    So, dapat course apa?


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Fatma Shada on Mon Jun 22, 2009 5:30 pm

    Bagi orang yang bernama Fatma Shada ni pun..
    kata UNISEL tu best...


    _________________
    [center]
    avatar
    miss_syafiqah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2009-06-22
    Number of posts : 3
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by miss_syafiqah on Mon Jun 22, 2009 9:00 pm

    dapat kos ijazah psikologi industri.hehe.. dengar kata kat BJ jauh pdalamn tul ke? hehee
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Fatma Shada on Tue Jun 23, 2009 8:34 am

    memang jauh..tp yg dah biasa kat sana x la rasa jauh sangat..kot?
    sbb aku kt campus Shah Alam..tp ok jer kat sana..sesuai la dgn suasana nak belajar..cantek...tenang...besar...ape lagi? hehhe


    _________________
    [center]
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by alfiez22 on Tue Jun 23, 2009 9:39 am

    miss_syafiqah wrote:dapat kos ijazah psikologi industri.hehe.. dengar kata kat BJ jauh pdalamn tul ke? hehee

    senaang cakap, tempat yang sesuai utk menuntut ilmu...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Tue Jun 23, 2009 2:43 pm

    Tak ada lah jauh sangat ke pedalaman macam yang orang uar-uarkan..
    Hanya 7km ke dalam estate, but there's still live a village behind UNiSEL BJ. And also ada kawasan perumahan baru dinamakan Taman Ilmu, about 2km from UNiSEL BJ.
    So.. I think it's not as bad as you were thinking. Hehe.
    Ala kira macam UNiSEL SA dengan Jusco Bukit Raja jer jarak UNiSEL BJ dari pekan BB.. Razz


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by alfiez22 on Tue Jun 23, 2009 3:36 pm

    aku baru perasan... mentang2 la unisel nih meeting the industrial needs, semua kursus yg ditawarkan ad perkataan industri dlm nya ek...???

    korang perasan tak?? ada tak lagi kursus2 lin.. yg turut ada nama industri itu???


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    miss_syafiqah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2009-06-22
    Number of posts : 3
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by miss_syafiqah on Wed Jun 24, 2009 7:40 am

    heheh..koz pgurusan industri pun ade pktaan industri..hehe.. mksudnye byk ketenangan r ni.. yelaa..jauh dr hiruk-pikuk kota.. hehe...
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by alfiez22 on Fri Jun 26, 2009 9:47 am

    miss_syafiqah wrote:heheh..koz pgurusan industri pun ade pktaan industri..hehe.. mksudnye byk ketenangan r ni.. yelaa..jauh dr hiruk-pikuk kota.. hehe...


    tenang... aku kenal seorang sahabat baik aku yg dulu lepak kaat shah alam, hancus akibat ... apa ek?? tak kisah! tapi sejak dia gi BJ - fuh~~! Aku bangga beb da kawan macam dia... kenpa ek?? tak kisah...

    apa yg aku nak cakap la, BJ tuh mmg sesuai... teruskan hajatmu..


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    fizfizal
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-07-18
    Number of posts : 1
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by fizfizal on Sat Jul 18, 2009 10:00 am

    salam. nak tanya tentang pinjaman ptptn utk student baru,buat masa p"daftaran ke???
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Sun Jul 19, 2009 1:46 pm

    fizfizal wrote:salam. nak tanya tentang pinjaman ptptn utk student baru,buat masa p"daftaran ke???
    Salam. As far as I know, tidak. Pinjaman PTPTN akan dibuat di tarikh yang berlainan after pendaftaran. Tapi better prepare all documents early.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    zeriey
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-07-22
    Number of posts : 11
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by zeriey on Wed Jul 22, 2009 1:06 am

    camne ngan ostel unisel bj eh??
    aku bru nk join unisel
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Thu Jul 23, 2009 10:42 am

    Hostel BJ?
    Erm.. 6/10 bintang.
    Dan ikut nasib juga la, kalau dapat bilik yang masih bagus peralatannya, bagus la. Kalau dapat tilam yang dah koyak, atau pintu yang dah pecah, buat report dengan kadar segera. Nanti kena saman walaupun bukan kamu yang buat. Huhuh.

    Dan sebagainya..


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by keenuishak on Sun Jul 26, 2009 4:30 pm

    castezar! mcm ku penah dengar..haha.
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Tue Jul 28, 2009 11:14 am

    Aik? Pernah dengar ke?
    Scan scan... *Wangsa Maju* ..Scan scan.. Ahh hilang signal.
    Siapa ye encik keenuishak ni? Evil or Very Mad

    Welkem to MyUnisel.. Huhuhu.

    OTR:
    UNiSEL memang best bangat!
    Tak sabar tunggu 12 Ogos ni, nak register..!


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    zeriey
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-07-22
    Number of posts : 11
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by zeriey on Thu Jul 30, 2009 5:03 am

    leh x describe cket sal ostel kat bj
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by keenuishak on Thu Jul 30, 2009 5:05 pm

    dulu musuh ko time kt forum unisel friendster.hahaha
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by alfiez22 on Thu Jul 30, 2009 5:15 pm

    aku rasa kat unisel nih mmg best, sampai kan aku sanggup tangguh sem semata-mata nak meluangkan lebih banyak masa bersama unisel selalu....

    tapi... sehingga lah aku... http://www.myunisel.com/shah-alam-f5/pengosongan-asrama-dibangunan-mais-seksyen-3-shah-alam-t878.htm#16786


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by keenuishak on Thu Jul 30, 2009 9:11 pm

    study? study biase2 je laa..sume tempat pn same jeee..tp lifestyle die laen sket..haha.dok shah alam laen.dok bj laen.walaupun bj tu bapak bosan, tp tah la..rase macam ade aura penarik utk terus tinggal kat sane wpun cuti sem.hahahaha..nie pn rase tepanggil2 nak gi sane.hahaha
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Fri Jul 31, 2009 9:26 pm

    keenuishak wrote:dulu musuh ko time kt forum unisel friendster.hahaha
    OT: Erk, eheh dulu ek? Skarang tak kan? Lol. Sape ye, aku rasa ada satu je musuh DULU kat sana, iaitu d****fffff**d. Hehe.

    OTR: Hurm ksiannya budak2 MAIS kena clearance. Apasal UNiSEL SA tak suruh je budak2 baru pegi duduk kat sek.16 / sek.20 tu. Dah sah sah la budak2 tu tak banyak barang. Dah la bagitau last minit. Apa la diorang. Nasib baik aku kat BJ. And fortunately aku dapat hostel lagi sem depan. Hurrey, tak payah bawak kereta yes2!


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    keenuishak
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2009-07-26
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by keenuishak on Sat Aug 01, 2009 12:50 pm

    hahaaa..tau2.hurm.aku cuti nie baru nak join menatang alah nie..sem lepas ade si shapik tu ajak masuk..tp rase macam malas giler nak masuk.ko pe cer? best tak study kat unisel? (berdasarkan topik nie..) hahahaa
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Sat Aug 01, 2009 2:02 pm

    OT: Haha, ko ni, apsal la tak masuk awal2. Kecian CaPiK kesepian dulu. Patut la dia tutup muka. Mesti tengah sedih. Wahhaha!! Nasib baik abg Jawe_Escargo sudi menemani beliau. Evil or Very Mad

    OTR: Huish. Study UNiSEL mustilah BEST! Dari Diploma hingga ke Degree, UNiSEL BJ tetap di hati. (Ecceh macam slogan gores dan menang plak).
    Jana Niaga je yang tak best. Hahaaha. Tapi nasib baik sem depan dia bagi lagi aku hostel, kalau tak, bertambah la tak best JN tu.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    zeriey
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-07-22
    Number of posts : 11
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    best ke stdy kat unisel

    Post by zeriey on Sun Aug 02, 2009 3:14 am

    camne ngan cara stdy kat sana???
    lect ok x??
    class camne....
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Castezar on Sun Aug 02, 2009 5:19 am

    zeriey wrote:leh x describe cket sal ostel kat bj
    Sorry terlepas pandang lak. Hostel, hurm.. Tak tau la nak describe, ada yang ok, ada yang tak ok. Best sebab aku suka membazir lampu dan air. Maklum la bayar mahal2 takkan aku nak saving. Tak best sebab Jana Niaga suka cari duit mudah. Kadang2 kalau tak gantung matric card, pakgad tarik, pastu kena gi admin bayar sepuloh ringgit. Memacam lagi lah. Huhu. Tapi pada aku la, hostel dia best. Malam2 boleh makan nasi lemak kul 1-2 pagi. Hostel lain mana dapat. LOL

    zeriey wrote:camne ngan cara stdy kat sana???
    lect ok x??
    class camne....
    Lect untuk fakulti aku (FITM) ok2 belaka. Fakulti2 lain aku tak sure la. Ok jugak rasanya. Klas, err, tak berapa ok kot.
    Ada yang tingkap pecah la, aircond rosak, siling rosak, kerusi rosak, dan macam2 rosak. Tapi asalkan lecturer ok, bagi aku tu pun dah ok. :-)


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Sponsored content

    Re: best ke study kat unisel ni??

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Dec 12, 2017 4:44 am