UNiSEL Unofficial Forum


    delta shah alam & pakaian

    Share

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Tue May 19, 2009 3:53 pm

    nak tanya
    23 ni alan masuk unisel
    nak tidur hostel
    delta hostel ni mcm mana?servis dia?bilik dia?bagus ke

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Tue May 19, 2009 4:00 pm

    kalau nak pergi kolej kena casual ke

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Tue May 19, 2009 4:16 pm

    tak boleh pakai jeans and t shirt ke

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 12:12 pm

    AlanMarz wrote:nak tanya
    23 ni alan masuk unisel
    nak tidur hostel
    delta hostel ni mcm mana?servis dia?bilik dia?bagus ke

    He he he... aku penghulu kat sana... dah bertahun lamanya rasa... kalau nak tahu bagus ke tidak kene la datang rasa dulu... pagar dikunci pukul 12pm!! So kalau nak makan ker ape ker, kene lah prepare awal2... standard prosedure la tuh... Servis dia macam2 ada... Internet ada... Dobi ada... Prnting ada... Fax ada... Houseline ajer takde dan takleh pasang sbb haram disisi undang-undang rumah sewa di Delta...

    Bilik plak nak kata bagus sangat tuh idak la... tapi, kalau umah tuh full, mmg mampat sket la, specially kalau dapat housemate beso macam aku nih... for benefits, u have to stay long there... then u will get to know it urself...

    AlanMarz wrote:kalau nak pergi kolej kena casual ke

    AlanMarz wrote:tak boleh pakai jeans and t shirt ke

    hmm.. nih 2 nih aku tak berani nak komen, bergantung la kepada ko nak masuk kos apa... bakal budak Art ke?

    aku nih budak Art, nak kata kene pakai casul, aku rasa batch aku tuh pun aku sorang jer kot dress up macam org tua/lecturer... ntah la nak kate wajib ker tak, boleh pakai jeans ker tak... tp my advise is, be prepare... u never know what ur lecturers maybe like... kalau lect. ok, so ok la kot....

    so far belum dgr ada law lagi kat unisel SA kene pakai casual pada sekian2 hari atau sebagainya, atau mmg aku yg tak tahu? Pamplet unisel kata apa??


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 12:19 pm

    dengar orng kata,pakai casual masa exam time je?betul ke?
    hmmm roommate boleh pilih ke?ke delta yang setkan semuanya?
    internet wifi ?laju x?
    ada locker tak?nak letak barang susah skit nak kena curi

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 12:34 pm

    AlanMarz wrote:dengar orng kata,pakai casual masa exam time je?betul ke?
    hmmm roommate boleh pilih ke?ke delta yang setkan semuanya?
    internet wifi ?laju x?
    ada locker tak?nak letak barang susah skit nak kena curi

    casul time exam, kalau aku adalah contohnya,, its true, bcoz i still see ppl with jeans coming to exams... just be urself and knows when the right time for everything dah memadai dah kot...

    roomate Delta yg tetapkan... 1st come 1st serve... usually we dont entertain special request sgt pasal nak pilih room mate... but usually jarang budak unisel masuk Delta MAiS nih... dah lama takde org masuk... UNiSELian makin pupus di sini tapi ntah lah sbb berita paling baru dgrnya UNiSEL minta 500 rumah reserved for them kat Delta...

    internet, yg sedang2 ajer... itupun kalau ko dapat duduk kat tangga A la... tangga lain tuh, ada kedai komputer kat belakang sana charge RM 30 per month... ok kot... paling koman pun kat bawah ada Kedai Acer(Cyber Cafe).

    Locker tarak... almari ada, but then kongsi almari - 2 org 1 almari, kunci tuh, susah nak cakap sket... kalau memula masuk dulu ada kunci kot... kalau sekarang nih... almari takde pintu pun ada kot...(hehehe joking- but seriously i dont know if there is a lock), kalau kat dorm unisel ada la locker... the most u can do is lock ur house/room door and be alert, kene tanggungjawab sket la, sbb mmg tak dinafikan ada kes org pecah rumah pagi2 pukul 8! Delta is not responsible for that. U just rent with us...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 12:50 pm

    yeah.pakai la hensem2 sket nanti.hahaa

    so internet wifi kena bayar gak ke?malas ar nak pergi cc semua

    boleh bawak locker sendiri?takut barang kena curi ar.kalau laptop ak simpan kt mana?huh

    lagi 1,lelaki boleh simpan rambut panjang?
    undang2 unisel ketat ke?

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 12:58 pm

    AlanMarz wrote:yeah.pakai la hensem2 sket nanti.hahaa

    so internet wifi kena bayar gak ke?malas ar nak pergi cc semua

    boleh bawak locker sendiri?takut barang kena curi ar.kalau laptop ak simpan kt mana?huh

    lagi 1,lelaki boleh simpan rambut panjang?
    undang2 unisel ketat ke?

    bawak la kalau ko rasa patut... jgn bawa locker beso lori sudah.. adatnye mudah, kalau lap top takut ilang bawa ajer kemana ko pergi... selalunya budak digital graphic mmg macam tuh... walau pun kat lab ada iMac... nak guna lap top sendi gak puas.... whahahaa...

    rambut panjang? boleh simpan... time cuti ajer.... kalau rasa tak nak masuk exam hall, simpan lah sampai lutut pun.... whahahaa... biasa la rules, kat sekolah rendah pun sama.. mesti nampak kemas... pandai jaga la...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 1:01 pm

    alaa,time cuti je?time class2 biasa boleh ke?

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 1:03 pm

    AlanMarz wrote:alaa,time cuti je?time class2 biasa boleh ke?

    no comments... i did not say yes... i did not say no..


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 1:05 pm

    harap2 yes : boleh rambut panjang.hehehe
    sorry la bang,banyak tanya kat sini
    maklumlah junior kan

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 1:25 pm

    AlanMarz wrote:harap2 yes : boleh rambut panjang.hehehe
    sorry la bang,banyak tanya kat sini
    maklumlah junior kan

    tak kisah... selagi termempu nak bantu, sure ada utk menolong...

    dulu aku macam tuh gak... tapi dulu takde OCC, lagi merapu nak cari... sampai SA aku terkapai2 nasib tak hanyut... sampaikan ada dak kelas aku gi daftar kat UNiSEL BJ(main campus) sana pun ada..

    skang kerje korang dah mudah dgn adanya org seperti kami dan medium seperti OCC nak buat event pun senang nak aannounce..


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 1:26 pm

    thanks
    ada gak orng buat exunisel.ning.com
    x join ke ?
    unisel ada club photography tak?bukan jurusan.tapi club

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 1:31 pm

    AlanMarz wrote:thanks
    ada gak orng buat exunisel.ning.com
    x join ke ?
    unisel ada club photography tak?bukan jurusan.tapi club

    belum nak join lagi sbb belum nak ex lagi.. jauh lagi perjalanan ninh, insyallah kalau jadi sambung master lagi....

    Pornography Club takde... Photography ada... tapi bukan unisel nyer ahh... photo school kat luar... housemate aku active la(itu pun dia budak masscom - dont be surprise budak2 masscom lagi pro dari budak art, ntah apa dah jadi?)... tak tau la kalau dalam unisel ada photo club....

    P/S : dah jauh terpesong dah topic nih... aku pulak melayan jer kan?


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 1:32 pm

    harap2 ada.masscoom tak ada kat unisel kan.housmate ko?dia study mana?

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 1:35 pm

    AlanMarz wrote:harap2 ada.masscoom tak ada kat unisel kan.housmate ko?dia study mana?

    erk?! kat SA nih ada 4 fakulti...

    Check this Out!


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 1:36 pm

    budak2 sains lagi banyak dari arts
    eh ko budak graphic gak ke

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Wed May 20, 2009 1:39 pm

    AlanMarz wrote:budak2 sains lagi banyak dari arts
    eh ko budak graphic gak ke

    lolz.. apa la, kan tadi aku cakap aku budak FIADT 2nd batch... hehehe graphic la tuh...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 1:45 pm

    oh sorry jangan la mara abg hensem
    hehe

    ala,mcm nak tak nak je dok delta ni
    tapi x kan nak balik rumah

    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 38
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by Admin on Wed May 20, 2009 7:07 pm

    Duduk je situ dekat McD ngan KFC. Hahaha.
    Nasib baik tak tercampak kat UNiSEL BJ.


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 7:09 pm

    bb area kampung kan?mcd kang gemuk plak.ahaha

    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 38
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by Admin on Wed May 20, 2009 7:11 pm

    Ya area kampung. Pekan terdekat adalah sejauh 10 kilometer menyusuri Jalan Timur Tambahan.
    Bandar terdekat adalah Kuala Selangor sejauh 23 batu nautika arah selatan.


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Wed May 20, 2009 7:13 pm

    woah nasib baik arts kat shah alam,walaupun panas tapi bandar la gak

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by alfiez22 on Sun May 31, 2009 3:50 am

    so amacam?? best mais??

    huahauhua... bersyukurlah iyer atas apa yg ada.. ko umah mana hah??

    baru hari khamis arituh aku kat sana, and baru arinih aku sampai melaka balik...

    ko jg la diri bebaik yer wahai alan..

    takde maknanya nak gemuk makan McD tuh.. tak nak gemuk, makan la McD sambil berjalan kaki ker UNiSEL SA...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    AlanMarz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 25
    Joined : 2009-04-13
    Number of posts : 60
    Warning level : 0/3
    Location : PJ
    UNiSELian : Not UNiSELian

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by AlanMarz on Sun May 31, 2009 10:34 am

    aku okay je.aku dok asrama.heeee

    Sponsored content

    Re: delta shah alam & pakaian

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Feb 20, 2017 2:43 am