UNiSEL Unofficial Forum


    Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Share
    avatar
    AhmadFaidhi
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-11-07
    Number of posts : 67
    Warning level : 0/3
    Location : somewhere in earth
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Life Is Complicated. We Should Take One Step A Head To Find Our Journey. Are You Dare!!

    Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by AhmadFaidhi on Wed Mar 18, 2009 1:14 pm

    16/03/2009 10:27am

    KLANG 16 Mac Bekas Timbalan Naib Canselor Unisel Prof. Dr. Rustam
    Abbas hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas
    tuduhan dengan curang menggunakan dokumen palsu.
    Rustam, 41, didakwa menggunakan surat bertarikh 28 Disember 2006
    bertajuk `Penyambungan Kontrak Perkhidmatan/Pinjaman sebagai Timbalan
    Naib Canselor, Universiti Industri Selangor. Walhal tertuduh mempunyai
    sebab untuk mempercayai bahawa dokumen itu adalah palsu ketika
    menggunakannya.
    Dia didakwa melakukan kesalahan itu pada 12 Julai 2007 di Pejabat
    Bahagian Sumber Manusia Unisel, Kampus Bestari Jaya, dalam daerah Kuala
    Selangor.
    Tertuduh dibebaskan dengan jaminan RM7,500 dengan seorang penjamin dan kes akan disebut semula pada 30 April ini. -Utusan





    p/s : apa dh jadi.. lu pikir la sendiri. ( lau student leh menipu slip xkan NC pun x leh wat gak kan..) tuntuk tatapan sahaja. n sebagai ikhtibar.. Rolling Eyes
    avatar
    Glock17mm
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-03-14
    Number of posts : 20
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by Glock17mm on Wed Mar 18, 2009 5:21 pm

    Joke of the day...

    Sekali dengar kelakar pun ada. Kesian ada gak...
    Susah nak jaga hati semua orang. Kalau pikir balik, as a TNC, mesti dia tahu risiko yang bakal menimpa bila kantoi camni.

    Mesti ada sebab mengapa beliau buat gitu.
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by Castezar on Thu Mar 19, 2009 9:58 am

    Hmm tak tau la ape nak jadi.

    Memang memalukan KALAU betul dia buat semua tu.

    Sepandai-pandai tupai meloncat-loncat akhirnya jatuh ke tanah juga.
    Banyak-banyak cara elok, cara busuk juga dia nak buat.

    But on the other hand, kalau mahkamah dapati dia ni tak bersalah,
    harap2 siapa yang buat cerita ni akan diberi hukuman setimpal.

    Kalau (KALAU) tak silap aku, dia ni ada anak yang kurang upaya (OKU).
    Maybe dia palsukan dokumen tu untuk terus jadi TNC demi anak dia tu.
    But that's not the way, uncle.
    Atau adakah demi isteri dia?

    Entahlah no comment.




    Abis rosak nama UNiSEL.
    -

    p/s: Huh dah lama tak nampak 26KaRatz, rust where r u??


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by Fatma Shada on Thu Mar 19, 2009 7:51 pm

    hahahah..cas, aku tau nape tetibe ko teringat rust a.k.a rustam...wakakka....internet kirotg kan dh xleh pakai, so dia xde tmpt nk on9 la tuh..wakakka

    OTR : aku harap semua ni tak betul n tuduhan semata2..sbb x best la..nama unisel dh busuk bau tengitt dah ni..sbb byk sgt isu..


    Last edited by Fatma Shada on Fri Mar 20, 2009 1:01 am; edited 1 time in total


    _________________
    [center]
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by nia_ixora on Thu Mar 19, 2009 10:53 pm

    kes ni da sangat lama dah. semenjak dari kitorg naik jadi mpp lagi. bosan betol kes2 mcm ni. mende2 mcm ni la yg menyebabkan segala masalah student x terbela.
    sebab banyak lg hal lain yg org atas kene bela.

    so, next mpp.. sila pastikan anda bersedia hadapi situasi dengan senyuman.. chaiyookk..
    avatar
    Glock17mm
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-03-14
    Number of posts : 20
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by Glock17mm on Sat Mar 21, 2009 11:40 am

    Mengenai bela-membela ni,

    Semua TNC di mana-mana University cari makan seperti insan biasa... tapi malangnya rata-rata mereka ni memang "dibela" oleh orang politik. So, kalau kucar-kacir politiknyer, maka kucar-kacir la TNC nyer jugak.

    I dare to say if the state govt change, there will be reshuffles in your TNC lineup AGAIN.

    It's like a battle in here... pale

    Sponsored content

    Re: Bekas Timbalan NC Unisel dituduh gunakan dokumen palsu

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 6:30 am