UNiSEL Unofficial Forum


    Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Share

    SyAziE
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-01
    Number of posts : 12
    Warning level : 0/3
    Location : Serdang, Selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : I'm new here!!~ HehHe.. (\",)

    Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by SyAziE on Mon Feb 23, 2009 2:13 am

    Very Happy Cambest lak nak wat topik nie.. kte chat2 ttg karakter lecturer2 kte.. (yg positif la, xnak la ade kutuk2 ke apa, adatla manusia tak perfect~ Neutral ) urm, kte cter ttg camne cara lect mengajar ke yang smpai kte kuar kelas pun still teringat, kisah kelakar yang diorang pernah cter ke, ttg gaya diorang yang alala.. hehehe.. suka ditengok... Laughing

    pe pun, topik ni bukan dibuka bukn utk kte perkecilkan sesiapa, kte nak share je camne.. yerla, mgkin kte diajar oleh lecturer yang sama, tp subjek lain, kat kelas lain dia cara nie, kat kelas lain cara lain lak... Rolling Eyes so cter yang positif je la yer.. aka bukan mengumpat or gosip ke apa.. tongue saje2 share, epy2 together~ Wink

    SyAziE
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-01
    Number of posts : 12
    Warning level : 0/3
    Location : Serdang, Selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : I'm new here!!~ HehHe.. (\",)

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by SyAziE on Mon Feb 23, 2009 2:24 am

    En.Izwan Shuhadak... --> klu mengajar kadang2 siyes.. dlu masa wat coding, dlm note nama "Hello World", tp en. suh tuka jd "Hello Kambing".. Laughing adeih ikut je la.. best if tanya info ape2, kat lua klas ar, mesti en akan jawab secara spontan tp bermaklumat.. even kdg rasa cam en. maen2 je.. huhu..

    Wink sy rasa la, lecturer FITM ni majoriti sporting... haha.. pernah ternampak poster filem cuci yang en.izwan edit.. ade muka en.izwan, en.fairuz, pn. latifah n sape agie.. klaka jer.. LOL

    en.faudzi pun sempoi kan.. tp tu la tak penah diajar olehnya agie.. pun sama ngan pn.farah.. tak kering gusi ar ngan 'perli'nye.. then, en.lezam.. cute2 tu slalu disebut.. iyekan je.. sesuai gak... en.ashri, yang paling bz... susah2 btul nak jmpa kat ofis.. pernah gak skali en. tnjuk pampers bayi berbulu.. hehe.. en. tunjuk kat mama's of fitm.. ape2 je la.. Very Happy

    sape lagi ye.. t la smbung..korg pe cer?
    avatar
    iqaCarleena
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2008-07-26
    Number of posts : 52
    Warning level : 0/3
    Location : Bukit Bandaraya, Shah Alam
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Haha... Hidup Unisel BJ!!

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by iqaCarleena on Mon Feb 23, 2009 10:05 am

    lect FITM memang begitu.. ahaha.. cube ko negok word press izwan syuhadak.. sgt lawak tapi memberangsangkan... mase bulan pose last year aku gurau ngan dia kate nak belanja dia kat baZar.. cet dia betul2 tunggu aku kat bazar tersebut..

    En. Faudzi plak... pon same.. dlm bannyak2 perkataan French yang dia ajar aku... yang hanye ade dlm minda aku until now is.. ~ Je Mappel dan Conchon Rose..~
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by Castezar on Mon Feb 23, 2009 11:59 am

    Wah seronok topik ni!

    Aku pung nak kongsi cerita.

    (Arwah) Encik Rahman - Pensyarah yang aku sangat-sangat sayang. Sampai hari ni aku rindu beliau hari-hari di mana-mana. Satu-satunya lecturer FITM yang aku rapat sepanjang aku belajar kat UNiSEL. Terlalu banyak jasanya, yang tak sempat aku nak ucap terima kasih. Hmm. Selalu mengusik nak pinjam spek aku. Lawak yang paling best masa bulan puasa, dalam kelas ade terdengat ad-lib dari ntah sape "kenape pompuan takleh puasa lak", dengan selamba beliau menjawab secara humor "itu tanya mak kau". Satu kelas terkekeh2. But now, he rest in peace.

    Encik Ashri - Seronok belajar C++ dengan dia masa aku buat Diploma dulu. Walaupun tak banyak humor, tapi beliau tak garang, malah baik hatinya. Pembelajaran pun berjalan dengan sangat smooth. Aku senang nak faham apa yang dia ajarkan. At the end of the day, aku dapat A+ untuk subject C++ dia. Long Live Mr Ash!

    Encik Izwan - Beliau seorang yang penuh dengan unsur-unsur humor, baik semasa mengajar atau pun di luar kelas. Penampilan beliau yang berjanggut itu sering disinonimkan dengan karakter kambing blackmetal. Hahaha! Jangan marah Encik Izwan! Dan beliau seorang yang selamba, friendly malah boleh ber-"kau-aku" dengan studentnya. Mengajar aku Computer Net & Security masa Diploma.
    Seperti yang SyAzIe cakap, Encik Izwan ade edit poster movie CUCI (arahan Afdlin Shauki), nak tengok gambarnya, memang lucu!
    Spoiler:

    Puan Norsila - Cool orangnya. Masa Diploma dia mengajar aku XML/CSS. Tapi masa tu ke-cool-an orangnya tidak terserlah. Masuk kelas, buka buku, baca, buat latihan, kelas tamat. Pendek kata kita kena study sendiri2.
    TAPI itu masa Diploma. People change, and she changed a lot!
    Sekarang dia mengajar aku Discrete Maths, at first aku fikir, mesti bosan nih. Tapi jangkaan aku meleset sama sekali. She lectures very good. Cara mengajar dia sangat-sangat jelas dan mudah difahami. Malah dia sendiri tak wajibkan student beli buku text, dia sendiri akan tulis nota kat whiteboard. Kalau dulu dia lokek dengan senyuman, sekarang senyuman tak pernah lekang dari bibir. Selalu ade jokes dalam kelas. Memang sangat fun la kelas dia. Kalau 5 kali seminggu pun aku tak kisah. Hahaha.


    Ok ini saje buat masa ni, nanti aku kongsi lagi lecturer2 lain punya karakter. Hihihi. Heaven gila belajar kat FITM ni. Laughing


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    26KaRatz
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 35
    Joined : 2008-11-13
    Number of posts : 217
    Warning level : 0/3
    Location : Somewhere NEAR...
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Help me OUT!

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by 26KaRatz on Wed Feb 25, 2009 10:16 pm

    I remember En. Azhar. I disappointed him I know that. His a good man. Creative man. The best lecturer of BCT in SA campus to be ever known to me. To bad his not here in UNiSEL anymore...

    If only he is still here teaching for UNiSEL, to get the knowledge out of him, the only trick is to show you work realy hard and you mean it, he will teach you some SPECIAL tricks!


    _________________

    Too Many Cheaters and Scammers But Too Few Were Insulted - Leave Them To Me!!!

    WANT TO BE A MODERATOR
    - IT'S JUST A CLICK AWAY
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by Fatma Shada on Wed Feb 25, 2009 10:33 pm

    En. Azhar, erm..aku ingat jugak..aku takkan lupa ayat dia..dia pernah cakap kat aku..

    "awk ni pendiam je dalam kelas, melalui pengalaman saya, best student saya semuanya pendiam"

    dialah lecturer pertama yang bagi aku A+.

    mane ah en.azar..asal dah ajar kitorg..


    _________________
    [center]
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by Castezar on Wed Feb 25, 2009 11:27 pm

    Erkss.
    Korang salah topik ni..
    Ni utk lecturer2 FITM je kot sebab dalam forum FITM?

    Huhuh.

    Tapi takpe2, I transfer this thread to KAMPUS (UMUM) to be better.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by Fatma Shada on Wed Feb 25, 2009 11:44 pm

    aku tau, sbb tu aku x post ariut..tp sbb Rust dah buat, aku pon nk gak join..wakkaka


    _________________
    [center]

    SyAziE
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-01
    Number of posts : 12
    Warning level : 0/3
    Location : Serdang, Selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : I'm new here!!~ HehHe.. (\",)

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by SyAziE on Thu Feb 26, 2009 2:12 am

    hehe.. patutla cam pelik.. en.azhar mane lak kan?? En.Azahar ade la, n still mengajar agie.. huhu..

    patut tak jmpe topik ni dah beralih yer incik Castezar ni wat~ adey..

    lagi nak cter Puan Latifah... hurm.. sempoi je mengajar.. tp bile garang dok diam dahle.. hehe..kesian sgt kat Puan masa lahirkan anak ke-2 tumpah darah ke apa.. baby dah leh balik tp mama takleh.. but then alhamdulillah sekrang dua2 sihat.. comey2 blaka.. ehee..
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by SuicideG4 on Thu Mar 05, 2009 6:41 pm

    aku rasa kebanyakkan lect. FITM mmg semua baek2... sporting.... dan segala yang ok2 la... semua jenis leh citer.... satu yang aku x leh lupa biler kelas cik dekan kiter.... asal lambat atau buat kesilapan time kelas dier abes kena standby beli milo tin tuk dier.... kalo dapat kelas ngan dier standby la ujung sem mesti berkarton milo tin kena prepare :p....
    (Tapi aku x penah kena sebab aku selalu ikut peraturan)
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by alfiez22 on Tue Jun 23, 2009 3:44 pm

    SuicideG4 wrote:aku rasa kebanyakkan lect. FITM mmg semua baek2... sporting.... dan segala yang ok2 la... semua jenis leh citer.... satu yang aku x leh lupa biler kelas cik dekan kiter.... asal lambat atau buat kesilapan time kelas dier abes kena standby beli milo tin tuk dier.... kalo dapat kelas ngan dier standby la ujung sem mesti berkarton milo tin kena prepare :p....
    (Tapi aku x penah kena sebab aku selalu ikut peraturan)

    lecturer suma nya baek2.... tapi selalunyer, student yg tak tahu memanfaatkan kebaikan mereka...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    Sponsored content

    Re: Al-KiSaH KaRaKTEr LeCtuRer2 Kte....

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Nov 25, 2017 7:05 pm