UNiSEL Unofficial Forum


    Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Share

    Poll

    Wajah baru Web Rasmi UNiSEL (www.unisel.edu.my) lebih kemas?

    [ 11 ]
    85% [85%] 
    [ 2 ]
    15% [15%] 

    Total Votes: 13

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Castezar on Fri Feb 06, 2009 8:18 pm

    Laman Web Rasmi UNiSEL Berubah Wajah

    Aku baru terperasan yang Laman Web Rasmi UNiSEL (www.unisel.edu.my) sekarang dah berubah wajah.
    Maybe dah beberapa hari lepas ditukar..
    So.. Jom kita komen sama-sama?


    Last edited by Castezar on Fri Feb 06, 2009 8:34 pm; edited 1 time in total


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Castezar on Fri Feb 06, 2009 8:27 pm

    Aku mulakanlah yer..

    Bagi aku..
    Web tu nampak lebih kemas. Dan aku suka warna nye yang cerah.
    Gambar header pun aku suka sebab lebih menyerlahkan tulisan asas tu.
    Then, link2 kat kanan tu nampak lebih teratur dari yang lama punya web yang agak bersepah2 kat tengah2.
    Direktori kat sebelah kiri pun lebih kemas dan senang kalau nak cari apa yang kita nak (tapi so far link2 tu masih tak boleh digunakan).

    Cuma satu je aku tak suka. Sebab dia tak guna Bahasa Melayu. Smile


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by nia_ixora on Fri Feb 06, 2009 8:39 pm

    smart.. saye suke web baru nih.. akhirnya, mereka wat gak perubahan walau dah lame student mintak website dinaiktaraf.. congrats!~

    jesseclane
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-02-07
    Number of posts : 10
    Warning level : 0/3

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by jesseclane on Sat Feb 07, 2009 1:53 am

    maybe sbb byk kelemahan kt pict Very Happy rumors aku dengar, pengurusan yang baru hentam pict sbb banyak sgt weakness.. ada site luar claim unisel pakai joomla template sedia ada tapi remove credit dari source code asal.. dan claim derang yang buat.. Oracle (main database unisel) dengar2 cetak rompak :S entah la betul ke tidak info aku dpt :S

    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by SuicideG4 on Sat Feb 07, 2009 2:44 am

    aku dah tak kesah camner unisel ni nak ubah website dier.... sebab aku bukak website tuk check result jer :p.... asal benda tu ader ckp lar... tapi kali ni nampak lebih kemas dan teratur..... senang nak tengok...

    Scromix
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-05-01
    Number of posts : 115
    Warning level : 0/3
    Location : Malaysia
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Scromix on Sat Feb 07, 2009 9:18 am

    baru nampak pro skit...hu3x..

    chong
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 28
    Joined : 2009-02-09
    Number of posts : 1
    Warning level : 0/3

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by chong on Mon Feb 09, 2009 12:08 pm

    emm laman baru nie kemas la dr yg dulu... TP...
    click link x leh msk... and as usual... aku bkk pon nk tgk outstanding je... mmg x berubah pon... stil kira mengarut Rolling Eyes

    SyAziE
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2008-09-01
    Number of posts : 12
    Warning level : 0/3
    Location : Serdang, Selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : I'm new here!!~ HehHe.. (\",)

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by SyAziE on Mon Feb 23, 2009 12:48 am

    sy pun nak komen.. ehee..

    Web Master tak ubah tajuk Site nie.. tgk atas Window ade tulis Microsoft Front Page.. hehe..
    then, link makin hari makin suma leh buka.. yerla awal2 dlu tgh susun.. but tu la.. kdg2 sesat jgak.. mane nak cari student WebMail..
    so far Site baru nie nmpak lebih korporat ar banding yang dlu.. tp sesuai ke pic graduation jd home pic.. patut gmbar unisel cam dlu... Smile

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Castezar on Tue Feb 24, 2009 11:17 am

    @SyAziE
    Huhu nampaknye diorang dah tukar title frontpage kepada "Welcome to Universiti Industri Selangor".
    Mesti ada yang spy ni.
    Adakah? Kenapakah? Siapakah???? Laughing


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    amanz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-02-25
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by amanz on Wed Feb 25, 2009 12:31 am

    jesseclane wrote:maybe sbb byk kelemahan kt pict Very Happy rumors aku dengar, pengurusan yang baru hentam pict sbb banyak sgt weakness.. ada site luar claim unisel pakai joomla template sedia ada tapi remove credit dari source code asal.. dan claim derang yang buat.. Oracle (main database unisel) dengar2 cetak rompak :S entah la betul ke tidak info aku dpt :S

    Haha. Site yang hentam web unisel tue, aku yang nyer. Nie link dia: http://amanz.net/2008/02/11/laman-web-unisel-dengan-design-baru/

    FYI, template nie pun UNiSEL amik template yang sedia ada gak. Bukan design sendiri. Wat malu student FiTM jer. Dah malas aku nak hentam lagi. Haha.

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Castezar on Wed Feb 25, 2009 12:55 am

    TETTT! Blogger terhebat semalaya dah masuk forum. Haha. Aku baru je drop comment kat blog beliau (amanz), muncul pulak kat sini.

    Anyway nak tanye la jugak kan pendapat encik amanz, how's the new look of unisel.edu.my tu.. Huhu.
    Adekah mereka masih tak letak kredit di tapak kaki website tu?


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    amanz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-02-25
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by amanz on Wed Feb 25, 2009 1:02 am

    Hmm...sekarang nie diorang gunakan joomla dengan template premium. Aku tak taw samaada diorang beli lesen dia, atau sebat kat mane-mane forum sharing ? laman torrent. just buat sedikit editing jer.

    Template asal tuk rekabentuk sekarang nie = http://template15.joomlart.com/ja_kulanite/


    BTW, yang kes dulu tue, bukan pasal letak link ker ape. just aku tak puas ati, sebab ada yang claim sebagai web designer / developer dekat UNiSEL nyer about page. Huhu.

    Erm. You can get better design for rm500 Rolling Eyes


    Last edited by Castezar on Wed Feb 25, 2009 1:07 am; edited 1 time in total (Reason for editing : merge post :))

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Castezar on Wed Feb 25, 2009 1:06 am

    Oh camtu..
    Patut la semalam Title pun Welcome to the Frontpage lagi.
    Aku ingat diorg la yg design guna MS Frontpage.
    Rerupanya template ja_kulanite.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    amanz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-02-25
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by amanz on Wed Feb 25, 2009 1:17 am

    hmm..
    ntah ler..
    janji budak-budak PiCT tue puas ati...
    yang peliknya, mana budak FiTM, especially, multimedia & graphic. Hoho. takkan web U sendiri takleh nak design beb, guna design orang..
    huhu...
    kalo guna WordPress, leh gak aku tolong, nie guna joomla. Aku tak studi abis lagi koding dia...huhu

    26KaRatz
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 34
    Joined : 2008-11-13
    Number of posts : 217
    Warning level : 0/3
    Location : Somewhere NEAR...
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Help me OUT!

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by 26KaRatz on Wed Feb 25, 2009 9:14 pm

    Well whatever it is I hope the service would be even better, way better then just the way they look... Feel me?


    _________________

    Too Many Cheaters and Scammers But Too Few Were Insulted - Leave Them To Me!!!

    WANT TO BE A MODERATOR
    - IT'S JUST A CLICK AWAY

    wan_grender
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-07-14
    Number of posts : 10
    Warning level : 0/3
    Location : kuala lumpur
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by wan_grender on Fri May 22, 2009 2:16 am

    siyes...mmg smart yg baru ni...
    tersusun.

    Sponsored content

    Re: Laman web UNiSEL berubah wajah.

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Feb 20, 2017 2:43 am