UNiSEL Unofficial Forum


    AKU DI BANNED???

    Share

    aku lah
    Guest

    AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Thu Nov 06, 2008 1:13 am

    hahaha..sungguh lawak..akhir nye wat julung2 kali nye dlm sejarah selama aku menjadi user OCC ni aku kene BANNED..ekekeke..tengkiu lah ye incik/cik MOD..sy mengerti kesalahan sy,dan sy akui nye(dh mcm dlm court lak,ekekeke)..


    Tp sy ade nak aduan sikit ni..sy wat flood dlm 3 perkataan tu sbb sblm ni sy tgk ade org dok wat flood gak..tp sy tgk die x kene ape pun..nape die x kene hukuman yg mcm sy kene skrg nih yer atau pun die dh pun kene BAN tp sy x ketahui?ade mane2 individu nak jawabkan tak?
    Neutral Rolling Eyes Cool


    p/s : bukan nk membangkang,sekadar bertanya....



    Orang Yang Sangat Bersalah,

    :: C@P!K ::

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Thu Nov 06, 2008 1:39 am

    okeh..ni bukti2 yg sy nk tampilkan..sila lihat pada bahagian Santai ===> 3 Perkataan..page 17/18..bukan nk salah kn sesapa..just nk ade mana2 pihak yg buleh menjawab mslh ni je..bkn pe,cuma nk bertanya je..tp kalo dh kene banned xpe le kn..just utk pengtahuan aku je..ekekeke..x kesah pun kene banned seminggu nih..lg pun dh nk final..leh fokus study..wakakaka.. Cool Cool Cool




    p/s : ko pun kene banned gak ye ame-roll? padan muka ko!! wakakaka..
    LOL LOL LOL
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Castezar on Thu Nov 06, 2008 3:33 pm

    Takpe2.

    Kepada yang telah di ban oleh mod bertugas tu, harap dapat bersabar.
    Seminggu je.. Daripada kena permanent blacklist tu lagi dahsyat...

    So harap kamu berdua boleh perbaiki kelakuan bila dah di unban nanti ye.
    Kepada yang lain-lain pula, boleh jadikan ini sebagai pengajaran.


    Ok CaPiK, AreMeRoll, jangan di simpan dalam hati, takmao ada dendam-dendam. Kami semua ni hanya menjalankan tugas yang dah diamanahkan je, iaitu menjaga "kebersihan" dan "kesihatan" OCC ni.
    Kalau kami tak jalankan tugas, dah tak ada bezanya forum ni dengan forum kat Fr!endster. Smile


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Castezar on Thu Nov 06, 2008 4:55 pm

    Oops, menjawab persoalan yang diutarakan.
    Mungkin aku volunteer untuk menjawabnya.
    But before that, aku tujukan jawapan ni bukan hanya kepada CaPiK dan AreMeRoll, tetapi kepada SEMUA warga OCC kita ni termasuk Admin, mod, dan ahli-ahli serta pelawat-pelawat.

    -

    Kenapa user yang buat OT / Flood / Spam sebelum ni tak diambil tindakan?
    Kerana kami telah berusaha memberi peluang demi peluang kepada anda semua. OT demi OT, Flood demi Flood, Spam demi Spam, kami cuba beri sindiran yang seboleh-bolehnya tidak melukakan hati.
    Tapi semua tu macam tak memberi sebarang kesan kepada mereka tersebut.

    Kebelakangan ni, Flood, OT, Spam semakin menjadi-jadi seolah-olah forum ini tidak mempunyai sebarang Syarat dan Peraturan, sedangkan ianya jelas terpampang dalam Forum di bahagian Pentadbiran.
    Sehingga naik komen seorang pelawat yang berpendapat bahawa OCC kita ni hampir penuh dengan post-post "sampah". Aku rasa nak ban jer Guest tu tapi bila aku belek-belek OCC ni balik, ada betulnya apa dia cakap.

    Kenapa hanya CaPiK dan AreMeRoll?
    Setiap sesuatu mesti ada permulaan. Nak menjalankan hukuman pun mesti ada permulaan. Untuk memulakan hukuman ban, mesti bermula dengan seseorang. Secara kebetulannya CaPiK dengan AreMeRoll yang kena first. Flood oleh CaPiK dan AreMeroll tu adalah posts (berkesalahan) yang paling terkini. So mungkin mod bertugas yang telah mem-ban anda berdua memilih post tersebut untuk memulakan langkah pertama dalam menjalankan hukuman ban di OCC ni.

    -

    Maka dengan itu semoga terjawablah sudah segala persoalan yang telah diutarakan mahupun yang akan diutarakan.

    Sekian terima kasih.

    "Setiap manusia pasti melakukan kesalahan. Kau pun, aku pun, dia pun, mereka pun. Cuma masa tak sama."


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    meRoLL
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by meRoLL on Thu Nov 06, 2008 5:10 pm

    akhirnye aku d banned..
    xpe2..korg wt aku cmni..cdihnye..
    yela2..aku je slah... Crying or Very sad Crying or Very sad
    avatar
    W@k_Lu
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-09-22
    Number of posts : 288
    Warning level : 0/3
    Location : selagor, seri serdang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : kejayaan mu, kejayaan ku juga.

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by W@k_Lu on Thu Nov 06, 2008 5:18 pm

    aku lah wrote:okeh..ni bukti2 yg sy nk tampilkan..sila lihat pada bahagian Santai ===> 3 Perkataan..page 17/18..bukan nk salah kn sesapa..just nk ade mana2 pihak yg buleh menjawab mslh ni je..bkn pe,cuma nk bertanya je..tp kalo dh kene banned xpe le kn..just utk pengtahuan aku je..ekekeke..x kesah pun kene banned seminggu nih..lg pun dh nk final..leh fokus study..wakakaka.. Cool Cool Cool




    p/s : ko pun kene banned gak ye ame-roll? padan muka ko!! wakakaka..
    LOL LOL LOL


    NO KOMEN
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Castezar on Thu Nov 06, 2008 6:01 pm

    W@k_Lu wrote:
    aku lah wrote:okeh..ni bukti2 yg sy nk tampilkan..sila lihat pada bahagian Santai ===> 3 Perkataan..page 17/18..bukan nk salah kn sesapa..just nk ade mana2 pihak yg buleh menjawab mslh ni je..bkn pe,cuma nk bertanya je..tp kalo dh kene banned xpe le kn..just utk pengtahuan aku je..ekekeke..x kesah pun kene banned seminggu nih..lg pun dh nk final..leh fokus study..wakakaka.. Cool Cool Cool




    p/s : ko pun kene banned gak ye ame-roll? padan muka ko!! wakakaka..
    LOL LOL LOL


    NO KOMEN
    No komen takyah post. Razz

    "oOh"


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Thu Nov 06, 2008 8:49 pm

    akhirnye aku d banned..
    xpe2..korg wt aku cmni..cdihnye..
    yela2..aku je slah... Crying or Very sad Crying or Very sad
    udah la meroll..ape da nanges,cm pondan je..skit2 nangis..hahaha..lg pun die tu MOD,mmg la x leh nk kene BANNED.. Cool Cool Cool





    ok cas..thx sbb sudi nk menjawab soalan aku..
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Fatma Shada on Fri Nov 07, 2008 12:36 am

    alaa..x pe la cpik..ni sume sbgai amaran kat bdk2 lain jugak..so dat..pasni dah takot la org nk Ot suka ati lg..(termasuk aku)..waaaa...

    xpe2..sempat lagi ko nk lawan post aku..huahuahua


    _________________
    [center]

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Fri Nov 07, 2008 1:01 am

    [quote=Fatma Shada]alaa..x pe la cpik..ni sume sbgai amaran kat bdk2 lain jugak..so
    dat..pasni dah takot la org nk Ot suka ati lg..(termasuk aku)..waaaa...

    xpe2..sempat lagi ko nk lawan post aku..huahuahua[/quote]eh..bile lak aku kesah aku kene BANNED nih? aku x kesah lah..dan x marah pun..siap leh gelak lagi..ekekeke.. lawan post ko? erm,xnk dh kot..mane leh lawan post MOD..nti kene BANNED maa.. wakakaka.. LOL Evil or Very Mad Cool
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Fatma Shada on Fri Nov 07, 2008 1:10 am

    aii..


    erm..


    ntah la capik..



    Wink


    _________________
    [center]
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Jawe Escobar on Fri Nov 07, 2008 1:14 am

    ala capik ckp jer nak kami pujuk...hahahaha Cool

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Fri Nov 07, 2008 1:16 am

    eh!! aku yg kene BANNED,ko lak yg emo ke fatma? ekekeke..chill le sket..hahaha.. eh,jap2.. kat sini leh wat OT ke haa? mane tau kot2 ade org nk BANNED aku setahun lak kn.. Evil or Very Mad Cool

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Fri Nov 07, 2008 1:19 am

    Jawe Esketambola wrote:ala capik ckp jer nak kami pujuk...hahahaha Cool
    ceh!!ang ingat aku majuk ka?aku bukan mcm zaty nk majuk2 nih..wakakaka.. LOL Evil or Very Mad Cool
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Jawe Escobar on Fri Nov 07, 2008 1:26 am

    ala ang ckpla bnyak nt aku banned kang...banned dgn moto2 tu skali br ang tau...hahahaha Cool

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Fri Nov 07, 2008 1:34 am

    hahaha..ang banned la moto aku tu..mcm la aku xde master key..ekekeke..wei jawe,dh tu..tok sah dok reply kat sini lagi..kang ade MOD banned ang kang baru padan muka ang..hahaha..aku xpe,aku mmg dh kene BANNED pun..ekekeke..
    Very Happy Evil or Very Mad Cool
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Jawe Escobar on Fri Nov 07, 2008 1:41 am

    ala banned ker baner ke ak pduli pe....
    ak nak kutuk ko jgk....hahaha
    LOL Cool

    yellow
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by yellow on Sat Nov 08, 2008 9:36 pm

    laa ko kene band ke capik...

    isk isk isk...

    rilek...

    adat la berforum memang la ade OT2 nih...

    adui mod2 nih pon...

    hahaha kene sound la aku nanti ni hahaa...
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Castezar on Sun Nov 09, 2008 1:52 am

    yellow wrote:laa ko kene band ke capik...

    isk isk isk...

    rilek...

    adat la berforum memang la ade OT2 nih...

    adui mod2 nih pon...

    hahaha kene sound la aku nanti ni hahaa...
    Nih. Aku bukan nak sound la k, aku just nak bagi penjelasan.
    CaPiK di banned oleh mod bertugas tempoh hari BUKAN kerana beliau OT, tapi kerana beliau FLOOD. Harap maklum. Betul tak CaPiK? Twisted Evil

    OT: Memang adat berforum OT mengOT tu lazim, tapi kalau lebih sudu dari kuah, itu BUKAN LAGI ADAT.
    Lagi pun Admin pernah cakap, kalau nak OT jugak sila sertakan dengan OTR.
    Kat forum2 lain, BAN memBAN tu pun dikira ADAT jugak, syukurlah kat sini belum lagi.Smile

    Harap sudah diperjelas.

    * Rasanya topik ni tak perlu dibuang ke recycle bin.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Fatma Shada on Sun Nov 09, 2008 2:21 am

    nasib ko dh bukak balik topic ni cas..abukan apa..kitorg cuma menjalankan tugas je..tak salah kan? bila kitorg tak buat keja..org akan ckp MOD x buat kerja..bila MOD wat keja..pon kena jg..so..mane nk buat? kalu camni..rasanya baek sume MOD diminta mengHIDEkan identiti dorg..mcm admin...dan aku rsa ni antara sebabnya identiti admin perlu dirahsiakan smpai bila2..tol x admin?


    _________________
    [center]
    avatar
    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 39
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Admin on Sun Nov 09, 2008 3:08 am

    1. Kepada yang telah, sedang atau akan diban, tolong jangan salahkan mod yang menjalankan tugas mereka.
    Sila salahkan diri sendiri kerana tidak mengikut peraturan forum yang telah saya sediakan sejak forum ini dibuka.
    2. Ya Fatma, betul betul betul.

    * Post ini ditujukan kepada semua termasuk mods, bukan kepada capik dan aremeroll sahaja.


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================

    aku lah
    Guest

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by aku lah on Sun Nov 09, 2008 11:12 pm

    tolong jgn nk babit kn aku ngan "yellow" tu..aku x kenali siape die..x caya suruh admin trace IP..aku skrg ade kat kg..aku x marah pon kene BANNED..ade aku ckp aku kesah? aku siap leh gelak lg..sojgn nk babit kn aku..aku bkn pengecut nk menyamar2 nih..ni pun sbb aku x leh login je okeh..so,pada incik Yellow,kalo betoi anak jantan,x yah sorok2..chiow!!!



    :: C@P!K ::
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Jawe Escobar on Sun Nov 09, 2008 11:26 pm

    dah2....halkecik jer kang dua-dua aku hentuk pale Cool
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Fatma Shada on Sun Nov 09, 2008 11:50 pm

    Razz ko nk hantul pale sape jawe...
    a) admin + capik
    b) cas+capik
    c)aku+capik
    d) yellow+capik

    ?


    _________________
    [center]
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Jawe Escobar on Mon Nov 10, 2008 12:46 am

    capik+yellow=calow Very Mad

    Sponsored content

    Re: AKU DI BANNED???

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 6:32 am