UNiSEL Unofficial Forum


    Chat Site

    Share

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Chat Site

    Post by alfiez22 on Tue May 20, 2008 10:39 pm

    sebelum aku nak sambung main DotA last round sebelum nak tido, aku ada satu cadangan....

    apa kata nnt bila dah ramai yang join forum nih, ada kan satu link utk chat room kat sini utk elak kan para forumer spaming berseloroh antara satu sama lain....

    mungkin juga tambahkan sikit hiburan seperti flash games (arcade) atau miniclips so that diorg boleh lepak2 bila takde pape nak buat kat umah selain dari download movie n baca majalah Ujang, APO, and etc....

    sekurang2 nyer meriah sket....

    aku pun dalam usaha mempromosikan site nih, dan aku ada 1 idea terbaik supaya bdk2 join....

    maaf la kalau aku cakap nih bunyi senang, sbb aku tak tahu macam mana nak buat mende2 tuh.... tp yang aku tau it is supported with phpbb... nak aku carikan more info ker?? atau ada org lain yang boleh cari info macam mana nak laksanakan suma tuh?? afro


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: Chat Site

    Post by SuicideG4 on Tue May 20, 2008 10:53 pm

    alfiez22 wrote:sebelum aku nak sambung main DotA last round sebelum nak tido, aku ada satu cadangan....

    apa kata nnt bila dah ramai yang join forum nih, ada kan satu link utk chat room kat sini utk elak kan para forumer spaming berseloroh antara satu sama lain....

    mungkin juga tambahkan sikit hiburan seperti flash games (arcade) atau miniclips so that diorg boleh lepak2 bila takde pape nak buat kat umah selain dari download movie n baca majalah Ujang, APO, and etc....

    sekurang2 nyer meriah sket....

    aku pun dalam usaha mempromosikan site nih, dan aku ada 1 idea terbaik supaya bdk2 join....

    maaf la kalau aku cakap nih bunyi senang, sbb aku tak tahu macam mana nak buat mende2 tuh.... tp yang aku tau it is supported with phpbb... nak aku carikan more info ker?? atau ada org lain yang boleh cari info macam mana nak laksanakan suma tuh?? afro

    Idea yang bernas Bro..... tapi semua bergantung kat admin kiter la..... aku phpbb x khatam lagi.... so x leh la tolong.... keh keh lol!

    misznana
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 132
    Warning level : 0/3
    Location : Atas Kerusi Depan PC...
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Chat Site

    Post by misznana on Wed May 21, 2008 11:14 am

    bgus gak cdangan ko tuh..aku sokong..x de la suram sgt...br la rmai nk join..psl pe yg ko tnye tu sori aku x phm..hehehhe

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Chat Site

    Post by Fatma Shada on Wed May 21, 2008 11:18 am

    misznana wrote:bgus gak cdangan ko tuh..aku sokong..x de la suram sgt...br la rmai nk join..psl pe yg ko tnye tu sori aku x phm..hehehhe

    what do u mean by that?


    _________________
    [center]

    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 38
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: Chat Site

    Post by Admin on Thu May 22, 2008 5:03 am

    Sebenarnya bahagian Chat memang disediakan iaitu di Moonbucks Cafe.
    Di forum tu pengguna boleh buka apa-apa topik walaupun mengarut,
    cuma jangan buka topik yang sama, dari segi nama, atau maksud,
    dan jangan langgar peraturan berforum.

    Pasal games pula, saya disablekan sebab nanti ganggu kelajuan server. Lagipun saya tak tahu nak setting game tu hahah.
    *Mungkin dalam masa terdekat saya letak Realtime Chat Room (a-la mIRC) di portal ini kalau ada permintaan ramai. Smile


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================

    iamalien
    Forumer
    Forumer

    Male
    Joined : 2008-05-24
    Number of posts : 103
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Chat Site

    Post by iamalien on Sun May 25, 2008 12:56 am

    erkk..moonbucks cafe tu tempat forum ke tempat chat sebenarnye?
    chat yg dimaksudkan mcm ym or mirc la kan?
    or just chat2 kat forum?

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Chat Site

    Post by Fatma Shada on Sun May 25, 2008 12:59 am

    iamalien wrote:erkk..moonbucks cafe tu tempat forum ke tempat chat sebenarnye?
    chat yg dimaksudkan mcm ym or mirc la kan?
    or just chat2 kat forum?

    ni tmpt merapu ramai2...meh r join...beshhhh


    _________________
    [center]

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Chat Site

    Post by Castezar on Sun May 25, 2008 1:10 am

    iamalien wrote:erkk..moonbucks cafe tu tempat forum ke tempat chat sebenarnye?
    chat yg dimaksudkan mcm ym or mirc la kan?
    or just chat2 kat forum?
    Moonbucks Cafe adalah tempat untuk merapu atau bahasa pasarnya meroyan ahahah.
    So maksudnya untuk chat kat forum..
    Macam chat mirc tu, belum dirasmikan lagi. Kalau ada permintaan ramai baru admin buka.

    p/s: Pegi la buat poll undian untuk buka chat macam mirc tu kat forum ni.. Razz


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 38
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: Chat Site

    Post by Admin on Wed Jun 17, 2009 8:53 am

    Pehh dah dekat setahun topik ni tak di bump.

    Okay hari ni saya nak bump topik ni dengan 2 pengumuman, satu bad news, satu good news.

    Untuk pengetahuan semua ahli OCC, ChatBox kita sekarang ni(yang di sebelah kanan tu) akan dihentikan operasinya mulai hari ini pada bila-bila masa. That the bad news.

    And the good news is, ChatBox tersebut akan digantikan dengan ChatBox yang pernah digunakan semasa forum OCC ini mula-mula beroperasi. Jika anda masih ingat (terutamanya otai2), ChatBox tersebut pernah menyiarkan rancangan "Oh! Wanita". Masih ingat, masih ingat?? Bagus..

    Sekian,
    - Admin


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Chat Site

    Post by Fatma Shada on Wed Jun 17, 2009 9:17 am

    wow..really a GOOOOOOOOOD News...

    Thx Sir admin..


    _________________
    [center]

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Chat Site

    Post by alfiez22 on Mon Jun 22, 2009 9:09 am

    wa..... kalau ada sambutan boleh la agaknye rancngan "Oh, Wanita..." disambung balik nnt...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Chat Site

    Post by alfiez22 on Thu Jul 02, 2009 9:53 am

    Wa... mana suma org nih.... lama giler aku tunggu, lepas tuh kang ada plak la yg kata aku(MOD) spamming....

    zzzz~~~!!


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    Sponsored content

    Re: Chat Site

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Feb 20, 2017 2:49 am