UNiSEL Unofficial Forum


    Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Share

    pipitkk
    Forumer
    Forumer

    Male
    Joined : 2008-09-11
    Number of posts : 6
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : So...Let Shoot Up Time...!!!!!!

    Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by pipitkk on Wed Oct 08, 2008 12:34 am

    1 maut 1 parah nahas







    MELAKA: Seorang pelajar Univerisiti Industri Selangor yang akan
    menerima diploma bulan depan maut sementara rakannya putus kaki dalam
    kemalangan jalan raya di KM 205.9 Lebuhraya Utara-Selatan, arah ke
    selatan dekat sini hari ini.

    Nor A’asikin Zainal Abidin, 22,
    pelajar jurusan Teknologi Maklumat mati ditempat kejadian yang berlaku
    6 pagi tadi, sementara rakannya Mohd Rohaizad Md Yusop, 27, putus kaki
    kanan sementara kaki kirinya pula patah dan dirawat di Hospital Melaka.

    Nor A’asikin berasal dari Parit Haji Hasan, Batu Pahat, Johor sementara Mohd Rohaizad dari Merlimau, Jasin, di sini.

    Menurut Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Supt Umar Ali Shaifuddin
    Shaharuddin, mereka mengalami kemalangan apabila kereta yang dipandu
    Mohd Rohaizad, terbabas dan melanggar pembahagi tengah lebuh raya,
    sebelum berpusing dan terhenti di lorong kanan.








    Dalam keadaan itu, kereta mereka dirempuh pula sebuah kereta lain
    yang datang dari arah yang sama, katanya ketika dihubungi. - Bernama


    sama2 laa kiter memberi al-fatihah kepada ekin
    al-fatihah...

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Fatma Shada on Wed Oct 08, 2008 12:37 am

    aku ada gak dpt gak berita ni..

    Alfatihah untuk arwah..
    dan takziah utk keluarga arwah..


    _________________
    [center]

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by alfiez22 on Wed Oct 08, 2008 4:04 am

    Al-Fatihah...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    Imran Panchos
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 28
    Joined : 2008-05-21
    Number of posts : 240
    Warning level : 0/3
    Location : Kepong & Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : I'm Sorry for everything....

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Imran Panchos on Wed Oct 08, 2008 4:05 am

    Sama-sama sedekahkan Al-Fatihah buat arwah....moga rohnya dicucuri rahmat....amin....

    AreMeRoll
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-06-04
    Number of posts : 547
    Warning level : 0/3
    Location : ArMPunK, kl
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : erppppp!!!!

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by AreMeRoll on Wed Oct 08, 2008 5:11 am

    Al-Fatihah

    FMAchemist
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-09-18
    Number of posts : 132
    Warning level : 0/3
    Location : New Village
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Assalammualaikum

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by FMAchemist on Wed Oct 08, 2008 11:43 pm

    Al-Fatihah utk arwah...semoga roh dicucuri rahmat. Crying or Very sad

    FMAchemist
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-09-18
    Number of posts : 132
    Warning level : 0/3
    Location : New Village
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Assalammualaikum

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by FMAchemist on Wed Oct 08, 2008 11:48 pm

    ‘Anak pak cik meninggal’

    MELAKA: Seorang bapa yang menghubungi telefon bimbit anak gadisnya
    tergamam apabila panggilan itu dijawab seorang anggota polis yang
    memaklumkan anaknya meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya awal
    pagi semalam.

    Zainal Abidin Sulaiman, 49, menghubungi telefon bimbit anaknya, Nor A’Asikin, 22, pada jam 8.20 pagi.

    Dia hanya mampu mengalirkan air mata apabila diberitahu mayat anaknya kini berada di Hospital Melaka (HM).

    Anak sulung daripada empat beradik itu maut selepas dirempuh sebuah
    kereta sebaik keluar dari kereta dinaiki bersama rakannya, Mohd
    Rohaizad Md Yusof, 27, yang terbabas di Kilometer 205.9 Lebuhraya
    Utara-Selatan berhampiran susur keluar Simpang Ampat arah Selatan,
    kira-kira jam 6 pagi.

    Mohd Rohaizad turut parah akibat rempuhan itu dan putus kaki kanan.

    Ketika kejadian, kedua-dua mangsa dalam perjalanan pulang ke Batu
    Pahat, Johor, selepas menguruskan persiapan untuk majlis konvokesyennya
    di Universiti Industri Selangor (Unisel) di Shah Alam, Selangor.

    Zainal berkata, sebelum ke Shah Alam petang Ahad lalu, arwah singgah di
    bandar ini untuk menghantar adiknya, Nor Azarin, 20, yang menuntut di
    Kampus Bandar Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini.

    “Malam kelmarin arwah ada menghubungi seorang anak saya untuk maklumkan akan balik ke kampung pagi nanti.

    “Kerana hendak tahu macam mana perjalanan pulang ke kampung pagi tadi, saya menghubungi arwah.

    “Saya terkejut apabila panggilan itu dijawab seorang lelaki yang
    memperkenalkan diri sebagai anggota polis. Dia memaklumkan anak saya
    sudah meninggal dunia,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di
    Bahagian Forensik Hospital Melaka, semalam.

    Sementara itu,
    Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin
    Shaharuddin, berkata mangsa mengalami kecederaan parah di kepala, muka
    dan patah tengkuk akibat rempuhan kereta itu.

    Rakannya pula
    kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Melaka kerana
    dikatakan putus kaki kanan di bahagian paras bawah lutut serta patah
    kaki kiri.

    Umar Ali berkata, berdasarkan siasatan, kereta yang
    dipandu Mohd Rohaizad hilang kawalan sebaik tiba di tempat kejadian
    menyebabkan ia merempuh pembahagi jalan di bahagian tengah lebuh raya
    sebelum terpelanting.

    “Selepas terhenti di bahagian tengah laluan itu, kedua-dua mereka keluar dari kereta untuk menyelamatkan diri.

    “Bagaimanapun, ketika itu datang sebuah Proton Waja yang dinaiki dua lelaki gagal membrek lalu merempuh mereka.

    “Nor A’Asikin maut di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat,” katanya.

    Sumber:Hmetro


    Sumber: KOSMO

    'Telefon anak, polis jawab'



    ZAINAL ABIDIN (kiri) dan Norazrine
    iaitu adik kepada Nor A'asikin (gambar kecil) menangis di bilik mayat
    Hospital Melaka semalam.



    MELAKA - "Saya cuba telefon Nor A'asikin (gambar kecil) untuk
    bertanya dia dah sampai mana, namun ada anggota polis menjawab dan
    memberitahu dia sudah meninggal dunia selepas kereta yang dinaiki
    terbabit dalam kemalangan."
    Demikian cerita bapa mangsa, Zainal Abidin Sulaiman, 49, mengenai
    kematian anaknya di Kilometer 205.9, Lebuh Raya Utara-Selatan di sini
    pukul 6 pagi semalam.
    Sebelum kejadian, katanya, Nor A'asikin ada menelefon adiknya dan
    memaklumkan dia akan pulang ke rumah di Batu Pahat, Johor pada hari
    tersebut.
    Bagaimanapun, Zainal Abidin memberitahu, anaknya itu bukan belum
    sempat sampai ke rumah, malah hajatnya untuk menerima diploma pada
    majlis konvokesyen Universiti Industri Selangor (Unisel) juga tak
    tercapai.
    Nor A'asikin, 22, pelajar jurusan Teknologi Maklumat di Unisel dan
    merupakan anak sulungnya daripada empat beradik mati di tempat kejadian
    akibat cedera parah di beberapa bahagian badan.
    Katanya, semasa kejadian, arwah dalam perjalanan pulang ke Batu Pahat dari Shah Alam.
    Beliau berkata, kali terakhir beliau berjumpa Nor A'asikin ialah
    Ahad lepas sebelum anaknya bertolak ke Selangor untuk urusan majlis
    konvokesyen yang dijadual bulan depan.
    Dalam kejadian tersebut, rakannya, Mohd Rohaizad Md Yusop, 27, putus kaki kanan, manakala kaki kirinya pula patah.
    Mohd. Rohaizad dari Merlimau, Jasin di sini dikejar ke Hospital Melaka dan dia berada dalam keadaan stabil.
    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Supritendan Umar Ali
    Shaifuddin Shaharuddin berkata, mereka mengalami kemalangan apabila
    kereta yang dipandu Mohd. Rohaizad terbabas dan melanggar pembahagi
    tengah lebuh raya, sebelum berpusing dan terhenti di lorong kanan.
    "Dalam keadaan itu, kereta mereka dirempuh pula sebuah kereta lain yang datang dari arah yang sama," katanya.
    Menurut beliau, pemandu kereta berkenaan bersama penumpangnya hanya cedera ringan.

    FMAchemist
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-09-18
    Number of posts : 132
    Warning level : 0/3
    Location : New Village
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Assalammualaikum

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by FMAchemist on Thu Oct 09, 2008 12:00 am

    Sama2 la kita amik ikhtibar dari kejadian ini...Al-Fatihah

    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Jawe Escobar on Thu Oct 09, 2008 1:47 am

    selaku x classmate ak...n bst fnz ak trut sdih...moga rohnya dcucuri rahmat Cool

    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by nia_ixora on Fri Oct 10, 2008 12:30 am

    ade x gambar mohd rohaizad tu?

    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Fatma Shada on Fri Oct 10, 2008 12:56 am

    bagi aku yg dah pergi tu..biarlah dia pergi..

    tp..yg hidup tu..kesian dier..mcm mana la dia nk biasakn idup tnpa sebelah kaki..dh la kaki sebelah dh patah..dh mcm ilang 2 kaki...entah berapa lama pulak nak baik tu..kesiAn...


    Last edited by Fatma Shada on Fri Oct 10, 2008 1:17 am; edited 1 time in total


    _________________
    [center]

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by alfiez22 on Fri Oct 10, 2008 1:15 am

    sakit beb patah kaki... ini kan pula putus....

    aku tau la peritnyer macam mana bila aku kene stay Hospital hampir 3 bulan, dan tak dapat bergeraj selama hampir setengah tahun...

    tapi masa tuh aku bawa moto...

    jadi kepada mereka yang menunggang/memandu, ingatlah orang tersayang...

    jgnlah korang tunggu hari raya baru nak minta maaf pada parents korang

    malang tak berbau...

    semoga roh arwah sentiasa d cucuri rahmat ilahi...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    FMAchemist
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-09-18
    Number of posts : 132
    Warning level : 0/3
    Location : New Village
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Assalammualaikum

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by FMAchemist on Fri Oct 10, 2008 9:02 am

    Sama sama la kita amik pengajaran dan iktibar dr kejadian ini...malang x berbau.

    aby_bakyah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-05-22
    Number of posts : 430
    Warning level : 0/3
    Location : baiduri,shah alam
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by aby_bakyah on Mon Oct 13, 2008 12:44 am

    al fatihah...walau pun ak tak kenal....tp mmg tak atu nak kate ap lah..

    fazlin
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 27
    Joined : 2008-07-03
    Number of posts : 139
    Warning level : 0/3
    Location : apartment baiduri s.7
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : beauty through broken glass..

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by fazlin on Mon Oct 13, 2008 12:55 am

    al-fatihah..smge rohnyer ditmptkn bsme2 org2 yg beriman..amin..ni jd kn iktibar kpd kter smua..

    zaim
    Forumer
    Forumer

    Male
    Joined : 2008-06-14
    Number of posts : 29
    Warning level : 0/3

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by zaim on Mon Oct 13, 2008 8:58 pm

    ya allah... kenapalaa banyak sangat kemalangan melibatkan budak unisel ni... terharu rasanya....kenapalah kite tak belajar berhati2 daripada kemalangan yang lalu2..... murah sangat kah nyawa kita.... dah cukup ke bekalan iman di dada...renung2 kanlah sahabat2 ku.....

    fazlin
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 27
    Joined : 2008-07-03
    Number of posts : 139
    Warning level : 0/3
    Location : apartment baiduri s.7
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : beauty through broken glass..

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by fazlin on Mon Oct 13, 2008 11:23 pm

    ajal klo dah nk smpai jugak time tuh nk bt cm ne..kter xtau ajl kte ble lak..pd yg dh pergi tuh bia la ia pergi..smge ia pergi ngn tenang..kter anggapla ni pengajarn kpd kter sume...ingtla org tersyg..renung2kn dan slmt beramal..

    Scromix
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-05-01
    Number of posts : 115
    Warning level : 0/3
    Location : Malaysia
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Scromix on Wed Oct 15, 2008 1:06 am

    laki tuh koma kan ? aduss...sakit gila kaki...

    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by CaPiK on Wed Oct 15, 2008 8:25 pm

    INNALILLAHHI WAINNA ILAIHIROJIUN

    AL-FATIHAH.......

    raymee_6367
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-11-16
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    Location : Selayang - Btg Berjuntai
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : -Say Hello TO Obama- Haha, apa akuu merepek ni??

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by raymee_6367 on Sun Nov 16, 2008 1:17 pm

    ni lah kawan aku yang aku kenal sejak dari shah alam lagi, sampai la aku dah sambung degree... selalu gurau dgn dia kata dia dah gemuk bila masuk kat Btg Berjuntai, last2 aku dapat tau dia meninggal, tak sempat nak mintak maaf sebab gurau2 dgn dia mcm tu, tkut dia amik hati...

    semoga roh nya ditempatkan dikalangan umat yang beriman... al-fatihah...

    rush
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-11-19
    Number of posts : 17
    Warning level : 0/3
    Location : Kuala Lumpur - Sentul
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by rush on Wed Nov 19, 2008 11:54 am

    arwah ni kwn perempuan yg aku knal 1st kt unisel shah alam.. memang aku rapat dgn arwah time kt shah alam..kami g claz sama2 n mkn pn sama2.. tp aku xsempat nk mintak maaf pd ari raya n sgala silap aku pd arwah..
    semoga roh arwah sentiasa d cucuri rahmat ilahi...
    al-fatihah...

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Castezar on Wed Dec 24, 2008 11:56 am

    TOPIK INI DIKUNCI
    (24/12/2008, 11.56am) - (Diskusi telah selesai)


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Sponsored content

    Re: Pelajar FITM meninggal akibat kemalangan jalan raya(di Johor)

    Post by Sponsored content Today at 6:46 pm


      Current date/time is Thu Jan 19, 2017 6:46 pm