UNiSEL Unofficial Forum


    Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Share

    Poll

    Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    [ 13 ]
    23% [23%] 
    [ 26 ]
    46% [46%] 
    [ 11 ]
    19% [19%] 
    [ 5 ]
    9% [9%] 
    [ 2 ]
    3% [3%] 

    Total Votes: 57
    avatar
    ubi tandoori
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 33
    Joined : 2008-11-21
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    Location : Sek 7 baru
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : aku tetap aku

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by ubi tandoori on Fri Nov 21, 2008 1:39 am

    best rasanya forum ni..sbb kawan2 yang syorkan forum ni..mula-mula just tengok-tengok saja..lama-lama jadi berkenan pula..
    apple juice..Ubi selalu juga join forum kat tempat lain. setakat nak luah perasaan tu memang biasa la. everybody have their own rights untuk berkata-kata..
    tapi, banned memang normal la, selalu je ubi tengok dekat forum lain buat. lagipun, kalau kita tak ikot peraturan yang ditetapkan memang la kena banned..actually Moderator just doing their own job, and we cannot blame them for that, sebab ubi pun ada juga pengalaman sebelum ni sebagai moderator. that is why i knew.
    avatar
    apple juice
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-08-15
    Number of posts : 141
    Warning level : 0/3
    Location : klang-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by apple juice on Fri Nov 21, 2008 1:43 am

    mmg la.....
    p bg la skit klonggaran pd ahli....
    kdg2 nk cite skit pasl hal2 tten2 pun rase da mls nk bkk sbb takut gak kene ban ni...
    p pape pun aku respect gak korg y leh tahan lame dalm OCC ni...
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by nia_ixora on Fri Nov 21, 2008 1:57 am

    apple juice wrote:mmg la.....
    p bg la skit klonggaran pd ahli....
    kdg2 nk cite skit pasl hal2 tten2 pun rase da mls nk bkk sbb takut gak kene ban ni...
    p pape pun aku respect gak korg y leh tahan lame dalm OCC ni...

    dorg just banned org yg x ikot peraturan mcm OT and flooding or gune bahasa x sepatutnye.. nak luah boley je.. kat blik lepak V1 tu, cite ape2 pon bole.... rilex n be cool... baru maken best.. am i rite?
    avatar
    ubi tandoori
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 33
    Joined : 2008-11-21
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    Location : Sek 7 baru
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : aku tetap aku

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by ubi tandoori on Fri Nov 21, 2008 1:58 am

    apa yang ubi sedia maklum, forum ni memang bagi kelonggaran kat ahli. dari apa yang ubi dengar la dari seorang kawan ni.
    tapi, tengok jugak la. kalau kita tak buat salah, takkan pihak moderator nak banned pula kan?
    avatar
    26KaRatz
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 35
    Joined : 2008-11-13
    Number of posts : 217
    Warning level : 0/3
    Location : Somewhere NEAR...
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Help me OUT!

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by 26KaRatz on Fri Nov 21, 2008 2:03 am

    nia_ixora wrote:
    apple juice wrote:mmg la.....
    p bg la skit klonggaran pd ahli....
    kdg2 nk cite skit pasl hal2 tten2 pun rase da mls nk bkk sbb takut gak kene ban ni...
    p pape pun aku respect gak korg y leh tahan lame dalm OCC ni...

    dorg just banned org yg x ikot peraturan mcm OT and flooding or gune bahasa x sepatutnye.. nak luah boley je.. kat blik lepak V1 tu, cite ape2 pon bole.... rilex n be cool... baru maken best.. am i rite?

    I guess Administrator and Moderators have prepared just the right thread for everything...

    Did you know this is the 1st forum i seee to own so many partitions of tread? Yet we still have people giving al sort of excusses? Is that appropriate?
    avatar
    kukukurasa
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-09-14
    Number of posts : 75
    Warning level : 0/3
    Location : kat mane je yang bas Selangor 147 bawak
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by kukukurasa on Fri Nov 21, 2008 2:17 am

    pendapat aku...xtau la,lum keje.xde pendapatan lagi...
    avatar
    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 39
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Admin on Fri Nov 21, 2008 3:29 am

    apple juice wrote:ade best, ade y bosn, ade y menyampah, ade y menyakitkn hati....
    kire sume la ade....
    p y paling x best knp la la nk kene ban2 ni...
    ni bkn forum tebuke tuk dsk2 unisel luahkn prasan k????
    Hi terima kasih atas pendapat anda.
    Kami mewujudkan Banning System ni bagi mengelakkan kecelaruan yang melampau di OCC ini,
    iaitu di mana apabila seseorang user itu melakukan kesalahan (yang tertakluk dalam Syarat dan Peraturan)
    secara berulang kali, maka dia harus diban untuk tempoh tertentu.
    Bagaimanapun, sebelum seseorang user itu diban, mereka akan diberi amaran terlebih dahulu sebanyak tiga kali,
    dan diban jika amaran terkumpul mencecah tiga kali amaran.
    Forum ini bukan untuk para pelajar unisel meluah perasaan semata-mata tetapi lebih kepada
    diskusi dan perbincangan.
    Luahan perasaan dibenarkan asalkan di dalam forum dan topik yang betul. Smile

    apple juice wrote:mmg la.....
    p bg la skit klonggaran pd ahli....
    kdg2 nk cite skit pasl hal2 tten2 pun rase da mls nk bkk sbb takut gak kene ban ni...
    p pape pun aku respect gak korg y leh tahan lame dalm OCC ni...
    Kelonggaran memang ada kami berikan,
    iaitu dengan Warning System, di mana seseorang user itu akan di ban setelah mendapat tiga kali amaran dari
    pihak kami sekiranya dia melanggar perkara-perkara yang tersedia di dalam Syarat dan Peraturan.
    Kelonggaran yang kedua ialah setiap ahli berdaftar OCC ini termasuk anda berhak untuk membuka apa-apa topik,
    selagi ia tidak bercanggah dengan syarat dan peraturan.

    Sekiranya anda mempunyai sebarang aduan atau cadangan boleh kemukakan di forum Pertanyaan dan Cadangan.
    Terima kasih atas keperihatinan anda. Smile

    Sekian,
    - Admin
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by mr on Fri Nov 21, 2008 5:41 pm

    semua forumer perlu hormati syarat2 dan peraturan forum ni
    kalu ade beberapa perkara yang ingin dibincangakn
    dan melibatkan isu yg sensitif
    masih boleh dibincangkan
    cuma PENGGUNAAN AYAT mestilah sesuai
    dan perbincangan pn tidak terlalu terbuka
    moderator pn bukannya boleh Ban sesuke hati
    biasenye post2 yg dikategorikan tidak sesuai akan di delete
    sekiranya forumer tu masih lg mengulangi perkara yg same
    forumer tu akan di kenakan tindakan
    diharap syarat2 dan peraturan forum ini
    dapat dipatuhi dan berforum tanpa tekanan Smile
    avatar
    aremasu
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 34
    Joined : 2009-01-06
    Number of posts : 4
    Warning level : 0/3
    Location : KL
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : ===> http://exunisel.ning.com/

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by aremasu on Sat Jan 10, 2009 1:35 pm

    aku rasa dah ok dah forum nie... lol!

    ty Hihi
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by alfiez22 on Mon Jan 12, 2009 10:34 pm

    For Your Information, soon this forum will be needing some donation because as for starters, plans have been made - might be changing this web address to

    www . unisel . com Sorry! Already taken by someone else. - Edited by Admin. :-)

    And also a mall for OCC will be opening soon where we will star selling bookmarks, name tags, t-shirts etc.

    As for the money will be directed to the OCC fundings for anual dinners, gatherings, etc.

    Personally I hope to get a full support from all the users/forumers and of course ianya adalah wajib bagi semua moderators utk meembeli baju staff.

    Also a **free gift will be rewarded to active new comers/users/forumer sebagai tanda penghargaan menyertai komuniti kami.
    - All you need to do is perkenalkan diri anda DISINI dan kami MODERATOR akan menilaikan sama ada anda seorang user aktif!



    **Free Gift adalah tertakluk kepada pihak moderator yg bertugas


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Fatma Shada on Wed Jan 14, 2009 12:25 am

    **Kepada Forumer Baru dan Lama,

    Anda semua digalakkan untuk memberi sebarang komen dan Pandangan Positif anda mengenai OCC.

    Segala Usul dan Cadangan akan didengar dan diteliti keperluannya oleh Barisan Moderator.

    InsyaAllah,
    Segala Cadangan yang Bernas, mungkin dapat membantu menaikkan lagi nama OCC ke peringkat yang lebih baik.



    Yang menjalankan tugas,
    Fatma Shada.
    Moderator.


    _________________
    [center]

    raymee_6367
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-11-16
    Number of posts : 13
    Warning level : 0/3
    Location : Selayang - Btg Berjuntai
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : -Say Hello TO Obama- Haha, apa akuu merepek ni??

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by raymee_6367 on Fri Jan 16, 2009 6:41 pm

    just my opinion, kalau rasa salah, delete je la, tak amik hati punya, jgn risau...

    memandangkan OCC ni nak ditukar domain menjadi www.unisel.com,
    aku rasa, pihak moderator boleh buat satu profit untuk kebaikan bersama.

    1. Buat stiker promo (kalau aku ada terlepas pasal stiker dalam forum ni, maafkan aku)
    - buat stiker yang boleh ditampal pada kereta@motorsikal, jgn dasyat sgt design dia, simple dan senang nak baca.. duit dari penjualan stiker (amik la untung dalam 2-3ringgit setiap stiker tu...)
    bleh guna untuk bayar fees domain, bukan study fees ye..

    p/s: duit tu jugak bleh digunakan untuk membeli cenderahati untuk diberi kepada moderator/reps/ajk sebagai tanda terima kasih kerana menjaga forum dan memberi perkhidmatan kepada ahli dalam ni.

    2. sediakan baju untuk moderator dan ahli bersekutu, iaitu moderator lain design dan ahli aktif lain design, tetapi membawa nama OCC, kalau boleh, yang menepati ciri-ciri yang dibenarkan untuk dipakai ke kelas, bleh promote sambil belajar.
    p/s: macam perkara no 1 atas tadi, blehjugak duit yang dikumpul tu digunakan untuk byar separuh harga baju untuk moderator (mod dapat diskaun 50%).

    3. buat mesyuarat agong, bincangkan apa yang patut dinaik taraf forum ni, dari segi penampilan dsbgnya, sambil mendengar apa yang ahli2 forum ni nak.

    4. dapatkan pelajar yang ada "kabel" dengan pihak atasan Unisel, mana tau, apa2 event nak buat nanti, bleh mintak peruntukan, atau tempat untuk kita salurkan masalah pelajar lebih direct. (bising2 dalam ni tapi tak sampai pada pihak pengurusan tak guna).

    5. buat monthly meeting @ 2 kali sebulan, bukan meeting nak bincang masalah, tapi lebih kepada gathering yang ada aktiviti sampingan.
    Kalau setakat datang minum dan makan, dan tak dapat pape, mesti la bosan, kalau boleh, buat event atas kos sendiri, macam main boling, xtreme game dan sbgnya..


    ni apa yang aku leh kongsikan lepas dah setaun lebih handle forum kelab aku, memang susah nak jaga hati orang, nak tarik orang dan sebagainya..

    harap moderator dan rakan-rakan cuba lihat kesan positive perkara ni
    (walaupun aku tau akan ada yang tak setuju moderator dapat kelebihan), kerana awal2 forum dibuka, memang ramai yang akan beri tenaga untuk menjayakannya, tapi sampai bila pun kita tak pasti..

    sekian, kalau moderator rasa tak sesuai perkara ni, delete je laa...
    kalau rasa sesuai dan nak teruskan, kalau boleh, bagi la aku jadi orang pertama tau... hehehe...
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 33
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by alfiez22 on Fri Jan 16, 2009 6:57 pm

    Love it, Like it, Living it for Real!


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 39
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini

    Post by Admin on Sat Jan 17, 2009 9:53 am

    Spoiler:
    raymee_6367 wrote:just my opinion, kalau rasa salah, delete je la, tak amik hati punya, jgn risau...

    memandangkan OCC ni nak ditukar domain menjadi www.unisel.com,
    aku rasa, pihak moderator boleh buat satu profit untuk kebaikan bersama.

    1. Buat stiker promo (kalau aku ada terlepas pasal stiker dalam forum ni, maafkan aku)
    - buat stiker yang boleh ditampal pada kereta@motorsikal, jgn dasyat
    sgt design dia, simple dan senang nak baca.. duit dari penjualan stiker
    (amik la untung dalam 2-3ringgit setiap stiker tu...)
    bleh guna untuk bayar fees domain, bukan study fees ye..

    p/s: duit tu jugak bleh digunakan untuk membeli cenderahati untuk
    diberi kepada moderator/reps/ajk sebagai tanda terima kasih kerana
    menjaga forum dan memberi perkhidmatan kepada ahli dalam ni.

    2. sediakan baju untuk moderator dan ahli bersekutu, iaitu moderator
    lain design dan ahli aktif lain design, tetapi membawa nama OCC, kalau
    boleh, yang menepati ciri-ciri yang dibenarkan untuk dipakai ke kelas,
    bleh promote sambil belajar.
    p/s: macam perkara no 1 atas tadi, blehjugak duit yang dikumpul tu
    digunakan untuk byar separuh harga baju untuk moderator (mod dapat
    diskaun 50%).

    3. buat mesyuarat agong, bincangkan apa yang patut dinaik taraf forum
    ni, dari segi penampilan dsbgnya, sambil mendengar apa yang ahli2 forum
    ni nak.

    4. dapatkan pelajar yang ada "kabel" dengan pihak atasan Unisel, mana
    tau, apa2 event nak buat nanti, bleh mintak peruntukan, atau tempat
    untuk kita salurkan masalah pelajar lebih direct. (bising2 dalam ni
    tapi tak sampai pada pihak pengurusan tak guna).

    5. buat monthly meeting @ 2 kali sebulan, bukan meeting nak bincang
    masalah, tapi lebih kepada gathering yang ada aktiviti sampingan.
    Kalau setakat datang minum dan makan, dan tak dapat pape, mesti la
    bosan, kalau boleh, buat event atas kos sendiri, macam main boling,
    xtreme game dan sbgnya..


    ni apa yang aku leh kongsikan lepas dah setaun lebih handle forum kelab
    aku, memang susah nak jaga hati orang, nak tarik orang dan sebagainya..

    harap moderator dan rakan-rakan cuba lihat kesan positive perkara ni
    (walaupun aku tau akan ada yang tak setuju moderator dapat kelebihan),
    kerana awal2 forum dibuka, memang ramai yang akan beri tenaga untuk
    menjayakannya, tapi sampai bila pun kita tak pasti..

    sekian, kalau moderator rasa tak sesuai perkara ni, delete je laa...
    kalau rasa sesuai dan nak teruskan, kalau boleh, bagi la aku jadi orang pertama tau... hehehe...
    Terima kasih saudara raymee kerana sudi memberi cadangan.

    Sukacita untuk saya merumuskan beberapa perkara yang saudara cadangkan di atas.
    1. Mengenai sticker cermin / biasa, ia masih di peringkat perbincangan dan tarikh perlaksanaannya masih belum ditetapkan.
    2. Mengenai t-shirt pula, untuk t-shirt ahli biasa, ia telah pun sejak bulan Oktober yang lepas dan telah sampai ke peringkat undian.
    Bagaimanapun ia dihentikan sementara dan akan disambung semula setelah ahli berdaftar mencecah 300 orang.
    T-shirt untuk moderator / staff pula perlukan kajian yang lebih teliti.
    3. Mesyuarat agong memang diadakan 2 kali sebulan, iaitu minggu pertama dan ketiga. Tetapi hanya moderators dibenar mengikuti mesyuarat tersebut. Ahli-ahli biasa boleh mengusulkan cadangan dan pendapat di forum Pertanyaan dan Cadangan untuk dibincangkan di mesyuarat.
    4. Sudah ada di antara ahli OCC ini adalah wakil MPP, pensyarah dan para pentadbir fakulti. Kami yakin mereka juga adalah "telinga" UNiSEL.
    5. Kami pernah mengadakan aktiviti luar seperti Majlis Berbuka Puasa (MBP) 1 & 2 masing2 di kampus BJ dan SA. Jumlah yang sudi hadir tidak sampai 1/5 ahli keseluruhan (terima kasih kepada yang hadir). Bagaimanapun kami masih berhasrat untuk tetap mengadakan apa2 aktiviti luar termasuklah seperti yang saudara cadangkan. Oleh itu anda semua dialu-alukan untuk memberi sebarang idea untuk mengadakan sebarang aktiviti-aktiviti luar forum. Smile

    Benar seperti yang saudara katakan, susah untuk menjaga hati setiap orang.
    Di mana-mana pun pasti ada yang tidak setuju dengan kita. Tapi pasti juga ada yang bersetuju.
    Oleh itu buang yang keruh, ambil yang jernih.. Smile
    -
    Perkara ni sesuai dan anda adalah orang pertama yang patut tahu. Razz
    Jangan takut2 untuk bagi pendapat..


    * Maaf kerana terlalu formal berbahasa. Neutral

    Sekian.
    - Admin


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================
    avatar
    amanz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-02-25
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by amanz on Wed Feb 25, 2009 4:02 pm

    Hmm..
    Pandangan yerk?
    1. Aku rasa layout dia teruk giler, need redesign. Erm. Nie guna hosting sendiri ker atau Forumotion? Kalo bleh, bagi design dia gempak sikit. Baru leh bangga ngan budak-budak U yang lain. Hoho.
    2. Perlu rekabentuk layout semula.
    3. Perlu rekabentuk layout semula.
    4. Awat guna OCC? Bukan lagi bagus guna MyUNiSEL ker? Hmm..maybe pasal aku nie budak baru, tak taw asal usul dia. Hehe.
    5. Shoutbox sebelum footer tue, ape kata kalo guna integrated plugin untuk phpbb, daripada gunakan 3rd party nyer. Hehe.
    6. Advertisement kat bahagian header tue sape nyer kod? Kalo bleh, ganti ngan local advertisement / google adsense / jual sendiri space iklan tue.
    avatar
    Fooart
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2009-02-23
    Number of posts : 14
    Warning level : 0/3

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Fooart on Wed Feb 25, 2009 9:57 pm

    Boleh tahan, tahan lama dan tahan lasak
    avatar
    AhmadFaidhi
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-11-07
    Number of posts : 67
    Warning level : 0/3
    Location : somewhere in earth
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Life Is Complicated. We Should Take One Step A Head To Find Our Journey. Are You Dare!!

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by AhmadFaidhi on Thu Feb 26, 2009 7:02 pm

    leh tahan la.. makin lame mkn cntik layoutnye. mungkin satu hari lagi akn berubah rupa n wajah lagi
    avatar
    tarabas
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 37
    Joined : 2009-03-11
    Number of posts : 1
    Warning level : 0/3

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by tarabas on Wed Mar 11, 2009 5:50 pm

    ok...gak... cuma arap ape yang dicadangkan atau dikemukakan bukan setakat kat c ni je...
    mungkin ramai lg yang x tau pasal portal/forum unisel
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Fatma Shada on Wed Mar 11, 2009 7:25 pm

    macam aku ada sorg kawan nama adef tarabas...haha.. tp dier bkn dak unisel..huhu

    ye..ye...hopefully forum ni kembali semula ke zaman kegemilangannya...


    _________________
    [center]
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Castezar on Fri Mar 13, 2009 4:00 am

    InsyaAllah..
    Sama-samalah kita manfaatkan forum ni.
    Kalau bukan kita yang buat siapa lagi.
    Tak boleh nak harapkan Admin atau Moderator je yang buat semua.

    Jumlah ahli berdaftar (current) ni 316 orang.
    Kalau satu orang buat satu post sehari pun dah memadai untuk menambah "inti" dalam forum ni.
    Masalah sekarang, ramai yang hanya senyap menyepi, maka forum pun
    kelihatan hambar.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 39
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Admin on Fri Mar 13, 2009 8:45 am

    amanz wrote:Hmm..
    Pandangan yerk?
    1. Aku rasa layout dia teruk giler, need redesign. Erm. Nie guna hosting sendiri ker atau Forumotion? Kalo bleh, bagi design dia gempak sikit. Baru leh bangga ngan budak-budak U yang lain. Hoho.
    2. Perlu rekabentuk layout semula.
    3. Perlu rekabentuk layout semula.
    4. Awat guna OCC? Bukan lagi bagus guna MyUNiSEL ker? Hmm..maybe pasal aku nie budak baru, tak taw asal usul dia. Hehe.
    5. Shoutbox sebelum footer tue, ape kata kalo guna integrated plugin untuk phpbb, daripada gunakan 3rd party nyer. Hehe.
    6. Advertisement kat bahagian header tue sape nyer kod? Kalo bleh, ganti ngan local advertisement / google adsense / jual sendiri space iklan tue.
    Maaf ye lambat beri respon.

    1. Layout teruk sangat ke? Sorry ye, saya ni "buta" seni sikit. Hihi. Forum ni guna Forumotion 100%. Kalau encik amanz berminat nak bantu mendesign interface forum ni, sangat saya alu-alukan (boleh contact melalui PM).
    2. Seperti di atas.
    3. Seperti di atas atas.
    4. Sebenarnya sebelum MyUNiSEL diperkenalkan, URL lama adalah di www.unisel.tk dengan slogan "Online Community Center". Maka OCC adalah singkatan kepada slogan tersebut dan dipakaiguna sehingga ke hari ini.
    5. Shoutbox, memang kami pernah guna integrated chatbox phpbb, tapi pada masa tersebut banyak bugs yang masih belum dibaiki oleh Forumotion. Jadi saya tukarkan dengan shoutbox. InsyaAllah kita akan tukar semula ia dengan integrated ChatBox seperti yang anda cadangkan.
    6. Advertisement di bahagian header tu diletak sendiri oleh pihak Forumotion. Ia hanya boleh disembunyikan kepada ahli berdaftar, dan tidak kepada guests. Dan juga, sekiranya mahu ditukarkan dengan advertisement kita sendiri perlu membayar yuran kepada pihak Forumotion. Sad


    Sekian,
    - Admin


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================
    avatar
    amanz
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2009-02-25
    Number of posts : 35
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by amanz on Fri Mar 13, 2009 9:23 pm

    ooo...nanti kena tunggu cuti sem ar, aku tolong watkan mockup design kalo free...

    btw, kalo nak pindah ke server sendiri tue, just bgtaw jer, mane taw leh tolong. hoho.

    Sponsored content

    Re: Apakah pendapat anda mengenai portal / forum UNiSEL Community Center ini?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Dec 12, 2017 8:49 am