UNiSEL Unofficial Forum


    RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Share
    avatar
    espada7
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-07-04
    Number of posts : 5
    Warning level : 0/3
    Location : SHAH ALAM
    UNiSELian : Bestari Jaya

    RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by espada7 on Fri Jul 04, 2008 8:46 pm

    espada7 - kepada sesape yang kenal
    sorry for the late entr sebab aku da stat keje. tapi aku da go through the events. and aku da 3 tahun di unisel BJ, start dari first open on 2005.

    hehe.result riot tu agak best. amik exam slip xyah bayar. thanks sebab pada ari isnin minggu tu aku baru je bayar rm3.890 untuk dapat kan sehelai kertas dipanggil slip exam.

    tapi takper lar. semua yang berlaku itu ada hikmahnya. kita lek lu sap kok lu, dunhill ker, winston 18 ker.kita borak2.lama dah aku tak datang unisel (2minggu).tapi ahad ni aku datang lar kena amik exam.hehe.

    apa pun.. sistem perlu di tukar.benda nih da lama jadi isu. kes beratur kat chanceleri aku dah lali sejak unisel dibuka.aku batch 1st masuk unisel skang da 3 tahun.skang da najk grad insyaallah bulan 11 ni

    jadi kepada junior junior dan para para mereka yang ingin mendaftar masuk unisel.kalau ada adik kakak sedara sepupu sepapat yang teringin nak masuk unisel., you all gitau lar dulu, the truth.

    unisel indah khabar dari rupa.tapi unisel pun baru 3 tahun bukak, mana ada budak 3 tahun pandai bawak keta kancil. jadi kitorang sebagai super senior and pioneer da paham.

    dari kes hostel tak cukup, sewa umah [Ba] mahal, class ntah aper2, fees mahal gila, diploma puner loan ciput(da diselesaikan dengan penambahan loan), hinggakan kes kita tersadai, unisel pernah terputus hubungan dengan dunia luar apabila berlakunya tragedi banjir kampung hang tuah, sampai la sekarang. yang bising2 ni obviously budak2 baru.semangat baru. kitorang super senior, macam shahril rakan muda, mattop wataniah, kimi budak finance, nik kelate kito, iswandi wira, mana ada bising, padahal diorang dari unisel shah alam, sambung degree lagi kat BJ.

    hehe. all da best ar for you all. aku grad bulan 11 ni. nak cepat2 kuar dari unisel.

    last words, semua yang berlaku ada hikmahnya, the grass is greener on the other side, just go beyond the hill.

    pakguard belajar, jangan baling nombor.
    admin belajar, tukar la sistem.
    ptptn belajar, potong siap2 duit loan bebudak tuh.
    orang2 VIP belajar, budak2 ni tau merungut jer.
    unit exam belajar, bagi slip exam kat budak2 ni diam lar diorang.
    dan student unisel belajar, lenkali aku taknak anak cucu aku blajar kat unisel.

    wassalam.
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by SuicideG4 on Mon Jul 07, 2008 12:22 am

    espada7 wrote:espada7 - kepada sesape yang kenal
    sorry for the late entr sebab aku da stat keje. tapi aku da go through the events. and aku da 3 tahun di unisel BJ, start dari first open on 2005.

    hehe.result riot tu agak best. amik exam slip xyah bayar. thanks sebab pada ari isnin minggu tu aku baru je bayar rm3.890 untuk dapat kan sehelai kertas dipanggil slip exam.

    tapi takper lar. semua yang berlaku itu ada hikmahnya. kita lek lu sap kok lu, dunhill ker, winston 18 ker.kita borak2.lama dah aku tak datang unisel (2minggu).tapi ahad ni aku datang lar kena amik exam.hehe.

    apa pun.. sistem perlu di tukar.benda nih da lama jadi isu. kes beratur kat chanceleri aku dah lali sejak unisel dibuka.aku batch 1st masuk unisel skang da 3 tahun.skang da najk grad insyaallah bulan 11 ni

    jadi kepada junior junior dan para para mereka yang ingin mendaftar masuk unisel.kalau ada adik kakak sedara sepupu sepapat yang teringin nak masuk unisel., you all gitau lar dulu, the truth.

    unisel indah khabar dari rupa.tapi unisel pun baru 3 tahun bukak, mana ada budak 3 tahun pandai bawak keta kancil. jadi kitorang sebagai super senior and pioneer da paham.

    dari kes hostel tak cukup, sewa umah [Ba] mahal, class ntah aper2, fees mahal gila, diploma puner loan ciput(da diselesaikan dengan penambahan loan), hinggakan kes kita tersadai, unisel pernah terputus hubungan dengan dunia luar apabila berlakunya tragedi banjir kampung hang tuah, sampai la sekarang. yang bising2 ni obviously budak2 baru.semangat baru. kitorang super senior, macam shahril rakan muda, mattop wataniah, kimi budak finance, nik kelate kito, iswandi wira, mana ada bising, padahal diorang dari unisel shah alam, sambung degree lagi kat BJ.

    hehe. all da best ar for you all. aku grad bulan 11 ni. nak cepat2 kuar dari unisel.

    last words, semua yang berlaku ada hikmahnya, the grass is greener on the other side, just go beyond the hill.

    pakguard belajar, jangan baling nombor.
    admin belajar, tukar la sistem.
    ptptn belajar, potong siap2 duit loan bebudak tuh.
    orang2 VIP belajar, budak2 ni tau merungut jer.
    unit exam belajar, bagi slip exam kat budak2 ni diam lar diorang.
    dan student unisel belajar, lenkali aku taknak anak cucu aku blajar kat unisel.

    wassalam.

    Assalamualaikum abang senior..... sorry la nak kata...... kiter senior ni mmg x nak bising2 dah..... tp kesabaran kiter ni ada gak hadnyer..... ko dah nak grad untung la..... maksud nasib ko baik..... kalo ko kene cam aku eksiden x dapat exemption.... kena masuk exam dengan tongkat...... pastu fail subject.... apa nak wat..... last2 x dapat backup pointer kena tuka course....... so mmg ko akan menyimpan sakit di hati sengsorang.... kat unisel ni pown aku dah x ramai kawan.... semua dah x der..... tinggal beberapa ketul jer budak2 batch aku ( 1/2003/2004).... so terpaksalah semua simpan telan sorang2...... kita x leh salahkan student sebab ada yg datang unisel sebab nak belajar(masa aku mula2 dulu).... tp skang nak abis cepat jer..... so bila niat nak belajar tu dihalang oleh malaun2 yang kadang2 x berperikebinatangan langsung sapa x angin...... TP aku setuju ngan ko psl satu benda.... jgn rekeman sorang pown member2 atau sepupu sepapat korang masuk unisel..... sebab jangan bior diorang terjebak sama cam kiter semua..... kalo nak jugak rekemen tunggu la sampai unisel dah stabil( mungkin terjadi atau tidak masih satu persoalan) but frankly kalo ko sama batch ngan aku ko akan tau camner siksa nak gi kelas masa belajar dulu bila kelas ko ada kat sek26, sek7, worldwide dan sebagainyer.... camner kehidupan zaman tuh..... so kira ada gak la improvement kat unisel nih..... anyway espada nice knowing another "Budak Lama" kat sini....
    Adios Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    avatar
    espada7
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-07-04
    Number of posts : 5
    Warning level : 0/3
    Location : SHAH ALAM
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by espada7 on Mon Jul 07, 2008 8:09 pm

    hehe.aku pun register kat shah alam. and FYI aku skang nih duduk kat shah alam and aku memang tau pasal kita unisel dulu takder kampus, sewa umah kedai jer.

    la nih da ada kampus utama kat BJ, and da ada hostel.
    syukur alhamdullillah.

    hehe.ramai da menghilang ek.betul tu. aku punyer geng pun ramai da angkat kaki, yang tinggal kat BJ pun skang nak abih cepat. nasib baik ramai junior kenal aku (untung sebab aku slalu tolong junior bagi tips exam) hehee.

    and problem nih sumer aku da rasa. aku sendri pun penah pakai slip exam palsu masuk exam.kantoi lak tu.hehe. pastu wat rayuan entah brape kali berturut2 sejak tahun 2.jadi aku da biasa da la dengan beratur panjang nih.

    aku pun tiap sem akan pindah umah, sebab harga sewa naik .so sentiasa cuba carik yang murah. aku pernah sewa umah duk 12 orang RM 1300 = sorang bayar 100 and duk umah murah RM300 = sorang bayar rm35. jadi pikirlah

    tapi kes rusuhan tuh memang mengejutkan aku.dulu aku ngan bekas mpp penah nak plan wat RIOT kat unisel, tapi kitorang da final year... kang tak dapat habis lak, kena tendang. so bagus la budak baru yang tiup semangat nih. ingat, student control da university, but control pun ada perlembagaan dia.

    memang kita swasta, sebab tu fee's kita mahal gila, tapi kita pun bole jadi macam krajaan since kita half owned by kerajaan selangor.

    apapun, for those who read this post, thnx sebab concern of the issue.

    but know that walaupun aku da nak abis, tapi aku bangga membawa nama unisel sebagai tempat aku belajar,coz banyak aku blajar kat sini.

    tentang pelajaran dan tentang hidup.

    wassalam
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by SuicideG4 on Tue Jul 08, 2008 3:16 am

    Heheh bagus la.... aku doakan ko berseronok di waktu2 akhir sebelum ko abis nih.... Rasanya walaupun sesuatu memori yang buruk tetapi pasti akan menjadi manis apabila dikenang semula..... cheers cheers cheers
    avatar
    is125zr
    Forumer
    Forumer

    Male
    Joined : 2008-07-15
    Number of posts : 29
    Warning level : 0/3
    Location : JB
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by is125zr on Tue Jul 15, 2008 2:20 am

    aku dgr ada pakguard baleng nombor
    ingat bebudak ni anjing ker
    avatar
    wan_grender
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 28
    Joined : 2008-07-14
    Number of posts : 10
    Warning level : 0/3
    Location : kuala lumpur
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by wan_grender on Wed Jul 16, 2008 10:47 pm

    pak guard unisel mmg kerek2 belaka.,,
    unisel s.alam x taw ar.. lol!
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by Castezar on Wed Dec 24, 2008 11:55 am

    TOPIK INI DIKUNCI
    (24/12/2008, 11.55am) - (Diskusi telah selesai)


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Sponsored content

    Re: RUSUHAN REVIEW by SUPER SENIOR

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Fri Oct 20, 2017 6:00 am