UNiSEL Unofficial Forum


    bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Share
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by zildjian_82 on Mon Jun 30, 2008 6:49 pm

    disini mari kita senaraikan bebanan yg menimpa pelajar2 di kampus berjuntai bistari. sebagai contoh biar saya sebutkan salah satu bebanan yg ditanggung :-

    1. prosedur nak dapatkan slip exam

    untuk tambahan korang bole la letakkan jenis masalah.. pastu cadangan penyelesaian.. untuk perhatian siapa? misalnya MPP ke.. HEP ke.. klu diorang tu tahu dunia IT.. Inshaalah dorang baca permasalahan ni dan harap sangat dapat diselesaikan..
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by CaPiK on Tue Jul 01, 2008 12:15 am

    umah sewa kat kg sebelah tu mahey bebenor!! dh mcm sewa sebijik banglo kat kg aku ni je..sewa umah dua tingkat kat shah alam pun x smpi seriban..xde akey nye org kg..ckp unisel cekik drh,padahey nye deme lagi cekik darah,smpi terjulor lidah..err,ni leh dikategorikan sbg masalah gak kan?hehe..
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by zildjian_82 on Tue Jul 01, 2008 3:16 am

    CaPiK wrote:umah sewa kat kg sebelah tu mahey bebenor!! dh mcm sewa sebijik banglo kat kg aku ni je..sewa umah dua tingkat kat shah alam pun x smpi seriban..xde akey nye org kg..ckp unisel cekik drh,padahey nye deme lagi cekik darah,smpi terjulor lidah..err,ni leh dikategorikan sbg masalah gak kan?hehe..
    respek la sama ko capik.. alert ngan benda2 ni sume.. betul2.. ni pun beban yg terpaksa dilalui budak unisel kat bb ni.. alahai la nasib..
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by mr on Thu Jul 03, 2008 3:35 pm

    maaf kerana OT
    zildjian_82 ejaan 'ishaalah' yg anda selalu tulis saye rase salah
    ejaan sebenar insyaallah
    harap tidak kecil hati dgn teguran ini
    bukannye ape sbb bley menimbulkan kekeliruan
    harap maklum


    _________________
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by zildjian_82 on Thu Jul 03, 2008 3:48 pm

    mr wrote:maaf kerana OT
    zildjian_82 ejaan 'ishaalah' yg anda selalu tulis saye rase salah
    ejaan sebenar insyaallah
    harap tidak kecil hati dgn teguran ini
    bukannye ape sbb bley menimbulkan kekeliruan
    harap maklum
    alhamdullialah alhamdulillah.. thx bro 'mr' sbb bagi teguran. minta allah jua yg balas.. bukan ape, selalu bukak blog DS anwar ibrahim.. klu DSAI tulis 'inshallah'.. tu yg terikut2 tu. klu fikir balik sebab huruf 'syin' kan.. 'ha' atau 'alif' xde pulak dimatikan.. means klu 'inshallah'.. aku pun x pasti.. -wallahuaklam-


    Last edited by zildjian_82 on Fri Jul 04, 2008 12:58 am; edited 2 times in total
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by mr on Thu Jul 03, 2008 4:24 pm

    thanxs coz memahami
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by CaPiK on Thu Jul 03, 2008 11:29 pm

    zildjian_82 wrote:
    mr wrote:maaf kerana OT
    zildjian_82 ejaan 'ishaalah' yg anda selalu tulis saye rase salah
    ejaan sebenar insyaallah
    harap tidak kecil hati dgn teguran ini
    bukannye ape sbb bley menimbulkan kekeliruan
    harap maklum
    alhamdullialah.. thx bro 'mr' sbb bagi teguran. minta allah jua yg balas.. bukan ape, selalu bukak blog DS anwar ibrahim.. klu DSAI tulis 'inshallah'.. tu yg terikut2 tu. klu fikir balik sebab huruf 'syin' kan.. 'ha' atau 'alif' xde pulak dimatikan.. means klu 'inshallah'.. aku pun x pasti.. -wallahuaklam-


    ehem!! geng,wa rase ejaan ALHAMDULILLAH yg lu type tu pun mcm salah gak ar.. mintak jasa baik lu edit balik ejaan tu leh x?




    HANYA TEGURAN DRPD SEORG ISLAM KEPADA SAUDARA SEAGAMANYA..
    avatar
    hazriel
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Joined : 2008-05-02
    Number of posts : 591
    Warning level : 0/3
    Location : 322'31.26
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : -:: I'm RETIRED ::-

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by hazriel on Fri Jul 04, 2008 12:28 am

    CaPiK wrote:


    ehem!! geng,wa rase ejaan ALHAMDULILLAH yg lu type tu pun mcm salah gak ar.. mintak jasa baik lu edit balik ejaan tu leh x?




    HANYA TEGURAN DRPD SEORG ISLAM KEPADA SAUDARA SEAGAMANYA..

    ko dah smayang Isyak ke blom ni?

    hahaha....sok jumaat...jgn sampai ada laki yg post pukul 1.50pm plak..haha
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by CaPiK on Fri Jul 04, 2008 12:35 am

    haha..mesti la udah wahai anak angkat pak lah..siap jemaah lagi td.. esok aku jadi siak masjid utk semayang jumaat.. =]
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by zildjian_82 on Fri Jul 04, 2008 12:56 am

    CaPiK wrote:
    zildjian_82 wrote:
    mr wrote:maaf kerana OT
    zildjian_82 ejaan 'ishaalah' yg anda selalu tulis saye rase salah
    ejaan sebenar insyaallah
    harap tidak kecil hati dgn teguran ini
    bukannye ape sbb bley menimbulkan kekeliruan
    harap maklum
    alhamdullialah.. thx bro 'mr' sbb bagi teguran. minta allah jua yg balas.. bukan ape, selalu bukak blog DS anwar ibrahim.. klu DSAI tulis 'inshallah'.. tu yg terikut2 tu. klu fikir balik sebab huruf 'syin' kan.. 'ha' atau 'alif' xde pulak dimatikan.. means klu 'inshallah'.. aku pun x pasti.. -wallahuaklam-


    ehem!! geng,wa rase ejaan ALHAMDULILLAH yg lu type tu pun mcm salah gak ar.. mintak jasa baik lu edit balik ejaan tu leh x?




    HANYA TEGURAN DRPD SEORG ISLAM KEPADA SAUDARA SEAGAMANYA..
    aduss.. asyik salah taip je ni.. minta maaf uztad.. klu tuan capik nak tahu dulu aku dapat offer tukang taip kat mahkamah. ala.. yg taip laju2 tu.. sbb ejaan banyak salah aku kena rejek.. huhu. kat forum pun masih salah eja.. adusss

    p/s tukang taip tu klu korang nak percaya suka hati la..


    CaPiK wrote:haha..mesti la udah wahai anak angkat pak lah..siap jemaah lagi td.. esok aku jadi siak masjid utk semayang jumaat.. =]
    ok gak tu.. masa azan kang jumpe kat tempat makcik jual air.. bole ko belanje aku air jagung barang sembilan gelas.. muakaka!
    avatar
    hazriel
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Joined : 2008-05-02
    Number of posts : 591
    Warning level : 0/3
    Location : 322'31.26
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : -:: I'm RETIRED ::-

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by hazriel on Fri Jul 04, 2008 3:09 am

    zildjian_82 wrote:
    p/s tukang taip tu klu korang nak percaya suka hati la..



    wait2... aku nak gak !!! sebulan aku cuti ni... plzzzzz (kalau ada laa)
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by zildjian_82 on Fri Jul 04, 2008 7:21 pm

    hazriel wrote:
    zildjian_82 wrote:
    p/s tukang taip tu klu korang nak percaya suka hati la..



    wait2... aku nak gak !!! sebulan aku cuti ni... plzzzzz (kalau ada laa)
    makcik air jagung x niaga lak hari ni..
    avatar
    espada7
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-07-04
    Number of posts : 5
    Warning level : 0/3
    Location : SHAH ALAM
    UNiSELian : Bestari Jaya

    hehe.kalau MP wat kerja ...

    Post by espada7 on Fri Jul 04, 2008 8:51 pm

    as stated lar...

    kalau MP wat keje da lama sumer isu selesai. aku 3 tahun beb. aku pon penah dok seumah dengan bekass mpp.

    dia da story abis da. orang2 dalam mpp sumer dipilih pleh pihak unisel. ada undian ke dari plajar. aku x penah gi mengundi. lagi la nak g tengok diorang habiskan air liur cerita pasal manifesto.

    tapi aku harap budak2 baru akan tiup semangat baru. bagi UNISEL setaraf dengan lim kok wing yang da lebih 100 tahun. hehe. kita baru 3 tahun di bj. 1996 di shah alam. total semua baru berapa tahun. kita bagai budak baru nlajar.
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by zildjian_82 on Sat Jul 05, 2008 6:21 pm

    2. pemotongan terus yuran pengajian dari akaun PTPTN

    sesetengah kata patut dikaji semula. misalnya pemotongan terus bole tapi biarlah yuran semasa.. klu ikut yg terkini.. duit masuk RM8250.. UNiSEL rembat RM8000.. huh.. seb bek ade jugak yg ditinggalkan.. dpt la bayar streamyx kat rumah sewa..

    p/s isu ni aku setuju, sbb klu x dah tentu hutang aku puluh riban.. hehe. la ni ade 2k-3k je.. alhamdulillah..
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by Jawe Escobar on Sat Sep 06, 2008 9:28 am

    ada bnyk lg yg unisel ni kna pertingkatkn tutama bhg. pgurusan...

    ni x asal stiap sem jer mesti prob yg sama jer....
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by nia_ixora on Sun Sep 07, 2008 1:07 am

    xtau nia nk komen pe.. hurm.. owh uniselku sayang!~ Smile
    avatar
    Scromix
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-05-01
    Number of posts : 115
    Warning level : 0/3
    Location : Malaysia
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by Scromix on Sat Sep 13, 2008 3:35 am

    -cafe mahal

    -tiap2 sem daftar lme nk mampos

    -dalam kelas patutnya ada meja(bukan meja+kerusi jerk !! )

    -mpp tido lepas mereka diundi

    -gejala samseng berleluasa

    -LAN xada dalam hostel / universiti (mana kualiti u ? )
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by CaPiK on Sat Sep 13, 2008 11:33 am

    Scromix wrote:-cafe mahal ===|> pe nk wat..jana niaga yg set kn sewa,bkn unisel...

    -tiap2 sem daftar lme nk mampos ===|> dtg awl kn senang..stendet la..1st come,1st serve...

    -dalam kelas patutnya ada meja(bukan meja+kerusi jerk !! ) ===|> nama pun U, bukan sekolah...

    -mpp tido lepas mereka diundi ===|> dh mmg sejak azali lg mcm tu...

    -gejala samseng berleluasa ===|> dh sume nk tunjuk hero..biaq pi la..tok sah dok kacau depa..esok2 kena la depa tuh...

    -LAN xada dalam hostel / universiti (mana kualiti u ? ) ===|> U lain ade LAN ke? aku g hostel member aku kat UPM tu pun xde LAN..depa wat sendiri LAN tu..kabel LAN bnyk dok tergantung kat luar dinding hostel diorg..LAN wat sendiri ler..x kn sume nk bersuap?

    aku dh tolong jwb kn.. =]
    avatar
    Scromix
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-05-01
    Number of posts : 115
    Warning level : 0/3
    Location : Malaysia
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by Scromix on Sat Sep 13, 2008 2:34 pm

    CaPiK wrote: ===|> pe nk wat..jana niaga yg set kn sewa,bkn unisel... [ unisel pown ada hak nak selesaikan..kalo smua harap jana niaga,baik tuka je pada UJanaNiaga LOL LOL ]

    -tiap2 sem daftar lme nk mampos ===|> dtg awl kn senang..stendet la..1st come,1st serve... [kalo 1000 dtg awal pon,kaunter ada 5 jerk , sesak jugak kan ? Laughing Laughing ]

    -dalam kelas patutnya ada meja(bukan meja+kerusi jerk !! ) ===|> nama pun U, bukan sekolah..[knapa u lain leh buat , unisel x leh ? jawab ??? ]

    -mpp tido lepas mereka diundi ===|> dh mmg sejak azali lg mcm tu... [ape guna lantik mpp kalo macam tuh..baik gnti dengan makcik cleaner jerk,rjin pon rjin .... Wink ]

    -gejala samseng berleluasa ===|> dh sume nk tunjuk hero..biaq pi la..tok sah dok kacau depa..esok2 kena la depa tuh...[nie aku sokong,tok sah kacau depa Laughing ]

    -LAN xada dalam hostel / universiti (mana kualiti u ? ) ===|> U lain ade LAN ke? aku g hostel member aku kat UPM tu pun xde LAN..depa wat sendiri LAN tu..kabel LAN bnyk dok tergantung kat luar dinding hostel diorg..LAN wat sendiri ler..x kn sume nk bersuap? [ko buat lawak...MMU , lim kok wing , UM , UIA antara u yg ada...ok,leh buat sndri tp npa bila aku buat JANA niaga marah,x ksi ? pehal ???? ]


    aku balas blik nie ..... ada komen ?
    avatar
    hazriel
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Joined : 2008-05-02
    Number of posts : 591
    Warning level : 0/3
    Location : 322'31.26
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : -:: I'm RETIRED ::-

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by hazriel on Sat Sep 13, 2008 4:04 pm

    jana niaga yg set kn sewa,bkn unisel... [ unisel pown ada hak nak selesaikan..kalo smua harap jana niaga,baik tuka je pada UJanaNiaga LOL LOL ]


    Hostel, Cafe & PKP adalah bangunan2 yang telah dibangunkan menggunakan duit JanaNiaga. Ada offer, ada acceptance, free consent, maka terjadilah contract di antara UNISEL dengan JanaNiaga. JanaNiaga akan melepaskan hak-haknya selepas 20tahun (if im not mistaken la). JanaNiaga juga bersetuju untuk melepaskan haknya sekiranya UNISEL bersetuju untuk membayar RM100j (sembang2 dengan PakGuard dengan En ZUL HEP dulu. tak tau sahih tak sahih)

    Tak guna cerita panjang lebar, pokoknya, UNISEL cuma ada hak untuk mengurus Hal Ehwal Pelajar sahaja di Hostel tu (total kemasukan plajar etc....)

    Cafe? takde kene mengena dengan unisel. Kalau unisel masuk campur, soh orang unisel bertekak2 dengan Jana Niaga pon, tak guna... no point... contract dah jelas... nak bawak naik court pon tak boleh... silap2, Unisel plak kena saman pasal Breach of Contract... so be realistic & use ur head before u say/type something.


    -tiap2 sem daftar lme nk mampos ===|> dtg awl kn senang..stendet la..1st come,1st serve... [kalo 1000 dtg awal pon,kaunter ada 5 jerk , sesak jugak kan ? Laughing Laughing ]
    Datang awal pon boleh... mcm aku la tu...sepatutnya daftar ahad, tapi aku datang jumaat...haha... aku bersetuju dengan dua2 komen kat atas ni... kaunter mmg tak cukup, dan kerja terkebil2...

    ape beza orang datang bawak cash RM250 dengan bank in RM250 ke dalam akaun UNISEL, tapi still kena datang ke kaunter untuk mintak resit? salah satu regulasi terbodoh yang pernah dibuat unisel dan masih mempraktikkannya hingga ke hari ini. buat la satu system online, lepas bank in, bleh key in terus data2 tu ke database unisel... tak payah susah2 orang nak pegi kaunter semata2 nak dapatkan resit & sticker cenonet tu... mane kehebatan Raja Mohd Tariqi tu? tunjuk skit? buat wireless pon tunggang langgang.

    -dalam kelas patutnya ada meja(bukan meja+kerusi jerk !! ) ===|> nama pun U, bukan sekolah..[knapa u lain leh buat , unisel x leh ? jawab ??? ]

    Ni pon aku setuju. Naseb bek 2(dua) kelas aku mmg pakai kerusi meja dah skang. gilak btol dulu nak pakai flip chair tu punya seksa..mane nak letak buku, mane nak nulis, mane nak tekan calculator blablablabla... sengalll... dah la buat satu soalan kene refer/selak buku berpuluh2 kali... silap figure, jahanam sume... MIA nak datang unisel, terus cuak fakulti aku...wahoahahahah terus letak kosi meja..bagus2...


    -mpp tido lepas mereka diundi ===|> dh mmg sejak azali lg mcm tu... [ape guna lantik mpp kalo macam tuh..baik gnti dengan makcik cleaner jerk,rjin pon rjin .... Wink ]

    aku tak undi pon...tak penting pon MPP pada aku... korang nak keje lantak ko, taknak keje pon lantak korang... takde kaitan ngan aku

    -gejala samseng berleluasa ===|> dh sume nk tunjuk hero..biaq pi la..tok sah dok kacau depa..esok2 kena la depa tuh...[nie aku sokong,tok sah kacau depa Laughing ]

    tiba2 aku tingat Mazlan plak...bestpren capik tu...wakakak... kalau rase tak bleh nak gaul elok2 sebab terlampau poyo dan prasan bagus, baik la dok diam2 & buat hal sendiri...at least tak menyakitkan hati orang, so takde la gaduh2...


    -LAN xada dalam hostel / universiti (mana kualiti u ? ) ===|> U lain ade LAN ke? aku g hostel member aku kat UPM tu pun xde LAN..depa wat sendiri LAN tu..kabel LAN bnyk dok tergantung kat luar dinding hostel diorg..LAN wat sendiri ler..x kn sume nk bersuap? [ko buat lawak...MMU , lim kok wing , UM , UIA antara u yg ada...ok,leh buat sndri tp npa bila aku buat JANA niaga marah,x ksi ? pehal ???? ]

    Ko ada bran ke nak bayar yuran cam MMU @ LimKokWing... aku ada sorang member buat dip Multimedia kat Limkokwing, setahun RM18k. whoahahaha...

    UM, UIA, UiTM jangan di samakan... MPP dorang macam nak mati bekerja... dorang gasak universiti cukup2, proposal gitu gini, naik turun opis siang malam pikir... tapi kerja dorang berhasil dan salah satu faktor dorang berjaya, universiti dorang ditubuhkan bukan untuk MAKE PROFIT... decision making for non-make profit organization dengan making profit organization ni lain... tapi pasal kena bayar RM100 tiap2 sem, memang gua berbuluuuuu....

    Panjang nak mampos aku quote...haha... undur diri duluuu....calipbottt
    avatar
    Scromix
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 27
    Joined : 2008-05-01
    Number of posts : 115
    Warning level : 0/3
    Location : Malaysia
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by Scromix on Sat Sep 13, 2008 4:21 pm

    satu pendapat yang baik..ada nk ksi lgi?haha...
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by CaPiK on Sun Sep 14, 2008 5:46 am

    Hostel, Cafe & PKP adalah bangunan2
    yang telah dibangunkan menggunakan duit JanaNiaga. Ada offer, ada
    acceptance, free consent, maka terjadilah contract di antara UNISEL
    dengan JanaNiaga. JanaNiaga akan melepaskan hak-haknya selepas 20tahun
    (if im not mistaken la). JanaNiaga juga bersetuju untuk melepaskan
    haknya sekiranya UNISEL bersetuju untuk membayar RM100j (sembang2
    dengan PakGuard dengan En ZUL HEP dulu. tak tau sahih tak sahih)


    Tak
    guna cerita panjang lebar, pokoknya, UNISEL cuma ada hak untuk mengurus
    Hal Ehwal Pelajar sahaja di Hostel tu (total kemasukan plajar etc....)


    Cafe?
    takde kene mengena dengan unisel. Kalau unisel masuk campur, soh orang
    unisel bertekak2 dengan Jana Niaga pon, tak guna... no point...
    contract dah jelas... nak bawak naik court pon tak boleh... silap2,
    Unisel plak kena saman pasal Breach of Contract... so be realistic
    & use ur head before u say/type something.
    yup,that's rite..

    Datang awal pon boleh... mcm aku la
    tu...sepatutnya daftar ahad, tapi aku datang jumaat...haha... aku
    bersetuju dengan dua2 komen kat atas ni... kaunter mmg tak cukup, dan
    kerja terkebil2...


    ape
    beza orang datang bawak cash RM250 dengan bank in RM250 ke dalam akaun
    UNISEL, tapi still kena datang ke kaunter untuk mintak resit? salah
    satu regulasi terbodoh yang pernah dibuat unisel dan masih
    mempraktikkannya hingga ke hari ini. buat la satu system online, lepas
    bank in, bleh key in terus data2 tu ke database unisel... tak payah
    susah2 orang nak pegi kaunter semata2 nak dapatkan resit & sticker
    cenonet tu... mane kehebatan Raja Mohd Tariqi tu? tunjuk skit? buat
    wireless pon tunggang langgang.

    dh nama pun unisel..


    Ni pon aku setuju. Naseb bek 2(dua) kelas
    aku mmg pakai kerusi meja dah skang. gilak btol dulu nak pakai flip
    chair tu punya seksa..mane nak letak buku, mane nak nulis, mane nak
    tekan calculator blablablabla... sengalll... dah la buat satu soalan
    kene refer/selak buku berpuluh2 kali... silap figure, jahanam sume...
    MIA nak datang unisel, terus cuak fakulti aku...wahoahahahah terus
    letak kosi meja..bagus2...
    ko fakulti ape azri?

    aku tak undi pon...tak penting pon MPP
    pada aku... korang nak keje lantak ko, taknak keje pon lantak korang...
    takde kaitan ngan aku
    MPP tu wujud ke pun atau sekadar nama je? g mampuih la depa..aku x kesah pun wat keje ke x depa tuh..totally nothing..

    tiba2 aku tingat Mazlan
    plak...bestpren capik tu...wakakak... kalau rase tak bleh nak gaul
    elok2 sebab terlampau poyo dan prasan bagus, baik la dok diam2 &
    buat hal sendiri...at least tak menyakitkan hati orang, so takde la
    gaduh2...
    bkn kawan baek ko ke hazriel? hakhak..x yah nk samseng2..rilek sudey..

    Ko ada bran ke nak bayar yuran cam MMU @ LimKokWing... aku ada sorang member buat dip Multimedia kat Limkokwing, setahun RM18k. whoahahaha...

    UM,
    UIA, UiTM jangan di samakan... MPP dorang macam nak mati bekerja...
    dorang gasak universiti cukup2, proposal gitu gini, naik turun opis
    siang malam pikir... tapi kerja dorang berhasil dan salah satu faktor
    dorang berjaya, universiti dorang ditubuhkan bukan untuk MAKE PROFIT...
    decision making for non-make profit organization dengan making profit
    organization ni lain... tapi pasal kena bayar RM100 tiap2 sem, memang
    gua berbuluuuuu....
    aku setuju gak..hakhak..


    so,ni je lah ye scromix..kalo ko nk respon org lain ko tgu la ye..wakakaka..
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by nia_ixora on Thu Sep 18, 2008 3:01 am

    jgnla kutuk MPP.. kwn nia pon mpp gak.. dorg penat je tron naik jumpe management.. tp.. x taula kan.. nia juz ckp ape nia nmpk.. mpp bukan x wat keje.. maybe dorg x tnjuk ape dorg wat kot.. sbb stau nia, gym dr x bole da bole gune, pastu MTS dulu 3 hari dorg bertekak ngan Management dpt 5 hari, bas da senang student gune g sane sini, aritu ade hari pembayaran kat dewan utama.. ape lg ekk..

    huhu.. bukan nak backup Mpp.. tp sbg salah sorg kwn mpp, nia nmpk cemane dorg penat.. tu je.. tp, if nia salah, maaf ye...
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by CaPiK on Thu Sep 18, 2008 5:05 am

    ntah le..rase mcm xde pe2 pun..siyes x tipu..
    avatar
    hazriel
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Joined : 2008-05-02
    Number of posts : 591
    Warning level : 0/3
    Location : 322'31.26
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : -:: I'm RETIRED ::-

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by hazriel on Thu Sep 18, 2008 9:07 am

    aku pon ada member MPP... tu aku tau... tu pasal la aku cakap, management kita lagi susah nak digasak, pasal organisasi yang diorang gasak ni berobjektifkan buat duit... tu pasal MPP IPTS lagi sakit nak menggasak orang atasan, pasal dana2 unisel ni pon, datang dari unisel sendiri..bukannya kerajaan pusat

    OT: PakLah dah pegang menteri pertahanan...amcam? ada bau2 bacang 13mei ke? hopefully takde la...dah la BB tu penuh dengan *****....huh... risau plak aku

    Sponsored content

    Re: bebanan pelajar di UNiSEL bestari jaya / berjuntai bistari / batang berjuntai

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Apr 29, 2017 3:55 am