UNiSEL Unofficial Forum


    MPP UNiSEL ape cer?

    Share
    avatar
    kukukurasa
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-09-14
    Number of posts : 75
    Warning level : 0/3
    Location : kat mane je yang bas Selangor 147 bawak
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by kukukurasa on Sat Sep 20, 2008 5:22 pm

    Jawe Escobar wrote:stakat gym dpt dgunakan wat per...MPP spatut nya lebih berani bsuara u pelajar... ni tak bila org mintak tolong u projek dia yg wat keputusan pojek xdluluskn...

    tukar la dr MJLIS PWAKILAN PLAJAR KPd MJLIS PELAJAR PNAKUT....

    sem depan ak calon capik jd MPP
    Cool
    ape projek ko yg kene rejek?cite la sket..aku ingatkan hep je yg ade kuasa nak rejek projek2...
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by CaPiK on Sat Sep 20, 2008 10:03 pm

    Imran Panchos wrote:hurmmmm......giler gak maifesto ko ni...haha..... Laughing
    wakakaka..stendet2..angan2 bior tinggi..hihi..
    avatar
    Imran Panchos
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-21
    Number of posts : 240
    Warning level : 0/3
    Location : Kepong & Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : I'm Sorry for everything....

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Imran Panchos on Sat Sep 20, 2008 11:12 pm

    hehe nnti aku suro org atasan melobi ko utk jd mpp.....keh3....
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by nia_ixora on Sun Sep 21, 2008 12:43 am

    CaPiK wrote:wahahaha..tu dia sorg lagik dh calonkn aku jadik MPP Unisel..ngeh3..mcm kene bukak cite lama je..xpe2,aku kasi manifesto aku yg aritu ek..hihi..
    hahaha..oleh kerana aku telah
    mendapat sokongan penuh castezar & SuicideG4 nampak gaya nye
    penggal akan datang aku kene bertanding untuk merebut jawatan YDP MPP
    Unisel la ni..huahuahua..don't worry to all my pren.. aku akan keluor
    kan manifesto aku pada awal sem depan..sebab sem ni aku
    extend..hihi..antara manifesto yg aku plan ialah :


    - satu blok,satu AP...
    - nak masuk unisel x yah pakai helmet(sbb aku dok kg,susah je nk letak helmet dlm klas)...
    - student x payah nk hormat kat staff canselori yg kerek-merek tu...
    - menambah mesin ATM...
    - mewujudkan pusat hiburan(karaoke,snuker,jamming)...
    - menyediakan litar khusus bagi mat2 rempit unisel nk berlumba(leh aku join sama)...
    - menyediakan kandang lembu(semak aku tengok taik lembu kat atas jalan dlm unisel nun)...
    - utang pengajian dipotong 50% x termasuk yg dpt senarai dekan...


    wat mase ni tu je yg aku plan..kalo ade sesapa nk memberi cadangan silakan..kompom aku menang kalo macam ni kan?wahahahaha...
    amacam?setuju ka tarak setuju?hihi..

    OTR : MPP tolong la..tolong la..tolong la rilek je..x yah penat2.. =]


    manifesto camni..sebelum bertanding da kena reject..huhu.. konpem pihak atasan x terima.. ehehehe..
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Jawe Escobar on Sun Sep 21, 2008 7:44 am

    kukukurasa wrote:
    Jawe Escobar wrote:stakat gym dpt dgunakan wat per...MPP spatut nya lebih berani bsuara u pelajar... ni tak bila org mintak tolong u projek dia yg wat keputusan pojek xdluluskn...

    tukar la dr MJLIS PWAKILAN PLAJAR KPd MJLIS PELAJAR PNAKUT....

    sem depan ak calon capik jd MPP
    Cool
    ape projek ko yg kene rejek?cite la sket..aku ingatkan hep je yg ade kuasa nak rejek projek2...

    pojek u tubuhkn pasukan hoki unisel...sponsor semua ak dah dapat....tp krn mpp yg gila nama ni xbenarkan n tlah mrcun fikiran org2 atas unisel ak nye pojek kna rejek
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Jawe Escobar on Sun Sep 21, 2008 7:45 am

    nia_ixora wrote:
    CaPiK wrote:wahahaha..tu dia sorg lagik dh calonkn aku jadik MPP Unisel..ngeh3..mcm kene bukak cite lama je..xpe2,aku kasi manifesto aku yg aritu ek..hihi..
    hahaha..oleh kerana aku telah
    mendapat sokongan penuh castezar & SuicideG4 nampak gaya nye
    penggal akan datang aku kene bertanding untuk merebut jawatan YDP MPP
    Unisel la ni..huahuahua..don't worry to all my pren.. aku akan keluor
    kan manifesto aku pada awal sem depan..sebab sem ni aku
    extend..hihi..antara manifesto yg aku plan ialah :


    - satu blok,satu AP...
    - nak masuk unisel x yah pakai helmet(sbb aku dok kg,susah je nk letak helmet dlm klas)...
    - student x payah nk hormat kat staff canselori yg kerek-merek tu...
    - menambah mesin ATM...
    - mewujudkan pusat hiburan(karaoke,snuker,jamming)...
    - menyediakan litar khusus bagi mat2 rempit unisel nk berlumba(leh aku join sama)...
    - menyediakan kandang lembu(semak aku tengok taik lembu kat atas jalan dlm unisel nun)...
    - utang pengajian dipotong 50% x termasuk yg dpt senarai dekan...


    wat mase ni tu je yg aku plan..kalo ade sesapa nk memberi cadangan silakan..kompom aku menang kalo macam ni kan?wahahahaha...
    amacam?setuju ka tarak setuju?hihi..

    OTR : MPP tolong la..tolong la..tolong la rilek je..x yah penat2.. =]


    manifesto camni..sebelum bertanding da kena reject..huhu.. konpem pihak atasan x terima.. ehehehe..

    aku tetap sokong capik
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Mon Dec 01, 2008 10:00 pm

    Salam sejahtera dan salam perjuangan sebagai pembuka bicara,

    Terima kasih di atas cadangan dan komen-komen yang anda berikan. Diharapkan ia akan terus menjadi pemangkin kearah sesuatu yang lebih membina dan pembakar semangat bagi kami untuk terus memperjuangkan kebajikan siswa/siswi UNISEL khususnya.

    Mungkin ramai yang tidak tahu mengenai beberapa usul yang telah dikemukakan oleh pihak MPP terutamanya MPPUNISEL (Kampus Shah Alam) yang selama ini terus-mnerus meperjuangkan nasib-nasib pelajar di kampus satelite tersebut antaranya:

    -Berkenaan dengan gymnasium di Fakulti Bioperubatan dan Sains Kesihatan (Diluluskan: Prof. Dr. Khalifah Bin Othman, Pemangku Naib Canselor UNISEL).

    -Pengurangan kadar denda lewat pemulangan buku di perpustakaan (Diluluskan: Pn. Hajjah Fauziah, ketua Pustakawan UNISEL).

    -Usul berkenaan mesin ATM yang bakal ditempatkan di dalam kampus UNISEL Shah Alam (On proposal: Pn Hajjah Siti Fatimah Bt Jalal, Bendahari UNISEL).

    -Usul menjadikan padang di kampus UNISEL Shah Alam sebagai gelanggang futsal (Diluluskan: Pn. Hajjah Rookma Bt Hj. Mat, Pendaftar UNISEL).

    -Usul berkenaan Bilik rasmi persatuan-persatuan pelajar di Bilik 11A. (Diluluskan: Prof. Dr. Khalifah Othman, Pemangku Naib Canselor UNISEL).

    -Usul berkenaan Bilik Rekreasi Pelajar sebagai pejabat MPPUNISEL (kampus Shah Alam) yang baru. (Diluluskan: Prof. Dr. Khalifah Othman, Pemangku Naib Canselor UNISEL).

    -Penambahbaikan lampu-lampu jalan, tangga, rumah hijau dan sebagainya. (Diluluskan: Prof. Dr. Khalifah Othman, Pemangku Naib Canselor UNISEL).

    -Yang terkini pengecualian pembayaran yuran pengajian kepada siswa-siswi kampus UNISEL Shah Alam yang mempunyai tunggakan yuran pengajian sebanyak RM2,500.00 kebawah dibenarkan mengambil slip peperiksaan tanpa memerlukan 'Clearence Slip'. (Diluluskan: Pn Hajjah Siti Fatimah Bt Jalal, Bendahari UNISEL).

    -Kami juga turut membantu siswa/siswi tajaan MARA serta siswa/siswi UNISEL yang lain berkenaan dengan pengurangan dan penagguhan pembayaran yuran pengajian mereka yang melebihi RM5,000 dan keatas untuk mendapatkan jumlah pembayaran yang paling minima bagi membolehkan mereka untuk menduduki peperiksaan dan slip peperiksaan, malah ada diantara mereka merupakan siswa/siswi kampus UNISEL Bestari Jaya yang sanggup untuk datang bertemu kami di sini (kampus UNISEL Shah Alam) bagi menyelesaikan permasalahan mereka.

    Alhamdulillah sepanjang kami memegang tampuk kepimpinan MPPUNISEL di kampus UNISEL Shah Alam telah banyak perkara/usul yang telah kami kemukakan kepada pihak tertinggi pengurusan di UNISEL yang ada diantaranya tidak perlu untuk dihebah-hebahkan kerana kami bekerja dengan ikhlas dan atas rasa tanggungjawab sebagai pemimpin mahasiswa di UNISEL dan bukan kerana gelaran atau pun nama.

    Saya di kesempatan ini ingin memohon ampun dan maaf jika sepanjang penglibatan saya di dalam MPPUNISEL (kampus UNISEL Shah Alam) yang bakal berakhir tidak lama lagi bagi mengikuti latihan industri, andai kata terdapat kelemahan dan kekurangan yang mungkin kurang menyenangkan hati sesetengah pihak.

    Oleh yang demikian saya berharap anda akan terus memberi sokongan moral dan membina kepada MPPUNISEL pada masa-masa akan datang.

    "Orang yang melakukan sesuatu pekerjaan lebih memahami daripada orang yang selalu mengkritik".

    Tiada niat di hati ini untuk menyinggung perasaan mana-mana pihak.
    Sekian terima kasih.

    Regards,

    Mohamad Faris Bin Hashim Smile
    B.Sc.Bioinformatics (Hons.)
    Fakulti Bioteknologi Dan Sains Hayat
    Merangkap
    Timbalan Naib Yang Di-Pertua-2
    Majlis Perwakilan Pelajar
    Universiti Industri Selangor (UNISEL)

    Email: mppuniselshahalam@gmail.com
    Blog: http://www.mppuniselshahalam.blogspot.com


    "PEMIMPIN CEMERLANG, PENERAJU MAHASISWA GEMILANG"


    Last edited by phariczh on Wed Dec 03, 2008 12:02 am; edited 1 time in total
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by nia_ixora on Tue Dec 02, 2008 2:09 pm

    owh, mppunisel shah alam ngan BJ lain eh? kanape blog kene name mppunisel shah alam eh.. senang la agaknye nk wat keje kot asing2..
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Fatma Shada on Tue Dec 02, 2008 4:41 pm

    kepada pihak MPP, rasanya untuk mengelakkan diri anda dikutuk ataupun difitnah, jadi, kan lebih elok kalau pihak MPP, join OCC dan gunakan OCC ni sebagai penyebaran aktiviti @ perubahan yang akan korang buat. sbb, student mengkritik sbb student sendriri x nampak apa yg MPP buat, so, bagi la dorg nmpk lepas ni.

    kalau nk lagi best, bukak satu thread utk korg mintak pendapat student,
    contoh : XXXXX, cadangan/ usulan terbaru MPP, apa pendapat anda?
    so, bila dh dpt feedback, bru la best kan..bru la org nmpk n bukak mata dengan kewujudan MPP. bukan nk tunding jari kat sape2, tp, setiap org wat silap, n dr kesilapan tu kita perbaiki utk jd yg terbaik..
    avatar
    26KaRatz
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 35
    Joined : 2008-11-13
    Number of posts : 217
    Warning level : 0/3
    Location : Somewhere NEAR...
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Help me OUT!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by 26KaRatz on Tue Dec 02, 2008 5:13 pm

    phariczh wrote:Salam sejahtera dan salam perjuangan sebagai pembuka bicara,

    "Orang yang melakukan sesuatau pekerjaan lebih memahami daripada orang yang selalu mengkritik".

    Welcome to the Community... for once its a good action taken by the MPP and again welcome to the community...
    I like what you said there, and I like to quote one of my friend use to say...

    "Those who can they do, those who cant they teach," - anonymous
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by zildjian_82 on Wed Dec 03, 2008 2:30 am

    [quote="26KaRatz"]
    phariczh wrote:Salam sejahtera dan salam perjuangan sebagai pembuka bicara,

    "Orang yang melakukan sesuatau pekerjaan lebih memahami daripada orang yang selalu mengkritik".

    finally.. he's can talk.. but the other side? BJ? come on..
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Fri Dec 05, 2008 4:20 pm

    nia_ixora wrote:owh, mppunisel shah alam ngan BJ lain eh? kanape blog kene name mppunisel shah alam eh.. senang la agaknye nk wat keje kot asing2..

    MPPUNISEL adalah dibawah satu entiti dan fungsi yang sama. Tetapi mempunyai corak pengurusan organisasi yang berbeza mengikut permasalahan kampus masing-masing.

    Kami sebagai MPPUNISEL yang berada di kampus UNISEL Shah Alam dipertanggungjawabkan untuk menjaga kebajikan siswa/siswi di kampus UNISEL Shah Alam.

    Dengan kata lain, ia bertindak sebagai tanda terima kasih kami kepada seluruh warga siswa/siswi di kampus UNISEL Shah Alam yang telah memberi kepercayaan mengundi kami sewaktu sesi pemilihan MPPUNISEL yang lalu.

    Tiada niat di hati kami untuk membezakan antara wakil-wakil pelajar di kedua belah kampus, kerana seperti yang saudara/i sedia maklum, saudara/i mempunyai wakil-wakil pelajar yang dipilih melalui proses demokrasi di kampus saudara/i sekalian. Oleh itu, kepada siswa/siswi UNISEL sila berhubung dengan wakil-wakil pelajar yang terdapat di kampus masing-masing.


    Fatma Shada wrote:kepada pihak MPP, rasanya untuk mengelakkan diri anda dikutuk ataupun
    difitnah, jadi, kan lebih elok kalau pihak MPP, join OCC dan gunakan
    OCC ni sebagai penyebaran aktiviti @ perubahan yang akan korang buat.
    sbb, student mengkritik sbb student sendriri x nampak apa yg MPP buat,
    so, bagi la dorg nmpk lepas ni.

    kalau nk lagi best, bukak satu thread utk korg mintak pendapat student,
    contoh : XXXXX, cadangan/ usulan terbaru MPP, apa pendapat anda?
    so,
    bila dh dpt feedback, bru la best kan..bru la org nmpk n bukak mata
    dengan kewujudan MPP. bukan nk tunding jari kat sape2, tp, setiap org
    wat silap, n dr kesilapan tu kita perbaiki utk jd yg terbaik..

    Terima kasih diucapkan diatas kesudian pihak saudari kerana telah melontarkan komen dan cadangan yang menarik untuk dilaksanakan. Segala info dan perkembangan terkini mengenai kami boleh dirujuk melalui blog kami dari masa ke semasa. Insyaallah kami juga akan menggunakan medium OCC ini sebagai pnyebar maklumat yang berkesan pada masa-masa akan datang.


    26KaRatz wrote:Welcome to the Community... for once its a good action taken by the MPP and again welcome to the community...
    I like what you said there, and I like to quote one of my friend use to say...

    "Those who can they do, those who cant they teach," - anonymous

    Thanx a lot bro. I like your quote too.



    Regards,

    Mohamad Faris Bin Hashim Smile
    B.Sc.Bioinformatics (Hons.)
    Fakulti Bioteknologi Dan Sains Hayat
    Merangkap
    Timbalan Naib Yang Di-Pertua-2
    Majlis Perwakilan Pelajar
    Universiti Industri Selangor (UNISEL)

    Email: mppuniselshahalam@gmail.com
    Blog: http://www.mppuniselshahalam.blogspot.com


    "PEMIMPIN CEMERLANG, PENERAJU MAHASISWA GEMILANG"
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Castezar on Fri Dec 05, 2008 5:12 pm

    Bagus la.
    Dalam OCC ni ada wakil MPP rupanya..
    Kan bagus kalau lebih ramai wakil MPP, especially wakil dari BJ ada sama.
    Boleh bincang dengan lebih rapat.
    Tak macam dulu, susah sangat nak dapat walau sepatah kata dari MPP.
    Sekarang boleh buang segala perspektif negatif bahawa MPP goyang kaki..
    Buktinya, berdasarkan apa yang phariczh tulis tu, banyak perkara yang dapat kelulusan dari pihak atasan UNiSEL.
    Menunjukkan korang memang menjalankan tugas dengan baik.
    So, tahniah kat korang untuk itu.

    Masa tempoh pengambilan slip exam tempoh hari, sistemnyer lebih sistematik dari sem-sem lepas.
    Mungkin keberkesanan "suara" MPP kot? So, two thumbs up!


    OT:
    phariczh boleh la ajak member MPP lain join OCC? Kitorang takde pengaruh la.
    Mana tahu kalau rakan seMPP sendiri ajak, diorang lembut hati untuk join. Huhuhu.
    avatar
    Mohd Healmie Zahari
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-12-20
    Number of posts : 4
    Warning level : 0/3

    MPP BJ

    Post by Mohd Healmie Zahari on Sat Dec 20, 2008 4:00 pm

    Salam,
    MPP BJ ada...sejak Ahad, 14 Disember 2008 kami dah berada di kampus membuat persiapan untuk Minggu Apresiasi Siswa. Berkenaan apa perkara yang telah kami usahakan dan apa yang telah kita berjaya dapat, kami akan maklumkan kemudian kerana masa agak mendesak ketika ini. InsyaAllah 22 Disember 2008 sahabat2 yang bakal menjadi Fasilitator Minggu Apresiasi Siswa (FiMAS) seramai hampir 100 orang akan tiba di kampus, jadi kami sedang membuat persiapan untuk itu. Doakan kami berjaya.

    MOHD HEALMIE BIN ZAHARI
    013-9716654 / 012-2395106
    silent_thunder_1214@yahoo.com
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by alfiez22 on Sun Dec 21, 2008 1:08 pm

    Ok la nih, kalau kedua-dua pihak MPP dah ada kat dalam nih rasanya tak salah kalau diwujudkan satu ruangan ala-ala 'Bersama MPP Minggu Ini' atau mungkin satu ruangan khas untuk MPP berkongsi informasi...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by nia_ixora on Mon Dec 22, 2008 1:54 am

    bagus gak tuh.. sekurang2nye.. MPP leh berkongsi pendapat dengan semua pelajar unisel.. kan MPP? ;p
    avatar
    26KaRatz
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 35
    Joined : 2008-11-13
    Number of posts : 217
    Warning level : 0/3
    Location : Somewhere NEAR...
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Help me OUT!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by 26KaRatz on Mon Dec 22, 2008 3:37 am

    You guys will get my full support! And that if only the MPP really wants to do so, not just because we asked them to do so...
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Thu Jan 08, 2009 11:38 pm

    We would like to invite you to log on through this link..TQ.. Wink
    http://www.mppuniselshahalam.blogspot.com
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Fatma Shada on Sun Jan 11, 2009 1:20 am

    Aku suka cadangan 'mesin ATM' tu..


    _________________
    [center]
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Sun Jan 11, 2009 8:41 pm

    "Hot News: Regarding to UNISEL Shah Alam Renovation Tender"

    On 15 January 2009 at 10am, the UNISEL admin (maintenance department) will conduct a briefing regarding to UNISEL Shah Alam Campus Renovation Tender at Dewan Serbaguna (DSG).


    We would like to thanks again to Prof. Dr. Ir. Muhamad Daud (TNC Perancangan Strategik & Pembangunan) you have done what you have promises from us on that day.


    Congratulations..

    To all students and my friends, maybe this is the last present form us as MPPUNISEL before we are handover the leadership for the next election on March 2009.


    Regards,

    Majlis Perwakilan Pelajar (MPPUNISEL)
    Universiti Industri Selangor (UNISEL)

    http://www.mppuniselshahalam.blogspot.com
    mppuniselshahalam@gmail.com

    "PEMIMPIN CEMERLANG PENERAJU MAHASISWA GEMILANG"



    Iklan/MEMO 1:

    Kepada semua MT MYREDS, sila lengkapkan & kemaskini semua fail exco/biro masing-masing dalam soft/hard copy.


    Mesyuarat MT akan diadakan pada minggu ke-2 pada tarikh dan waktu yang akan ditetapkan, sila bawa semua dokumen.


    Manakala, Mesyuarat Agong Tahunan(AGM) bagi penyerahan kuasa dijadualkan akan berlangsung pada minggu ke-3 bulan ini(Januari 2009 juga pada tarikh dan waktu yang akan ditetapkan. Kesemua MT MYREDS dijemput hadir.


    Sekian Terima Kasih..

    Regards,

    Majlis Tertinggi
    Malaysian Youth Research Development Society (MYREDS)
    Universiti Industri Selangor(UNISEL)

    http://www.uniselmyreds.blogspot.com
    myredsunisel@yahoo.com

    "KE ARAH PEMBANGUNAN BELIA YANG GEMILANG"



    Iklan/MEMO 2:


    FORUM SEMPENA SAMBUTAN MAAL HIJRAH 1430 H PERINGKAT UNISEL


    Sukacita dimaklumkan, Pusat Islam UNISEL dengan
    kerjasama Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) dan Bahagian Pentadbiran
    & Sumber Manusia menjemput semua pelajar Kampus Shah Alam untuk
    menghadiri satu forum sempena Sambutan Maal Hijrah 1430 H seperti
    berikut :


    Tarikh : 13 Januari 2009
    Hari : Selasa
    Masa : 8.00 malam
    Tempat : Dewan Utama UNISEL Kampus Bestari Jaya (BJ)


    Bagi yang berminat, sila beri nama kepada :


    Sdra Wan Amal Firdaus B. Wan Muhamad (012-9689021)
    Sdri. Fatin Bt. Abd Rahim (014-2735567)


    Bas disediakan untuk pelajar-pelajar dari Kampus Shah Alam, jam 6.00 petang, di hadapan Pejabat HEP.


    Harap Maklum


    Last edited by phariczh on Sun Jan 11, 2009 9:10 pm; edited 5 times in total (Reason for editing : UPDATED INFO)
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by SuicideG4 on Sun Jan 11, 2009 8:46 pm

    kan bagus camnie leh dapat info2 yang berguna dalam occ nih..... camnie baru lah ada sebab tuk pelajar masuk ke OCC selain mengeratkan silaturrahim dapat juga info2 terbaru unisel..... keep up the work and hope u will pass the legacy to the next generation of MPP....

    tambahan..... aku harap admin or orang yg bertanggungjawab leh bincang ngan para MPP tuk wat satu section tuk diorang announce info.....


    Last edited by SuicideG4 on Sun Jan 11, 2009 8:47 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : tambah idea)
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Castezar on Mon Jan 12, 2009 2:55 am

    Aku harap phariczh pasni kekal sbg MPP SA, sebab dia bagos.
    Kalau boleh kat BJ pun aku nak dia jadi MPP, sebab dia bagos.
    Saya mesti pileh..sebab dia bagos.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by alfiez22 on Mon Jan 12, 2009 10:12 pm

    Utk sambutan Maal Hijrah tuh ada dapat pengecualian dari kelas tak ??

    Sbb aku rasa some of the students will be il Ko-ku classes...


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Mon Jan 12, 2009 11:56 pm

    Castezar wrote:Aku harap phariczh pasni kekal sbg MPP SA, sebab dia bagos.
    Kalau boleh kat BJ pun aku nak dia jadi MPP, sebab dia bagos.
    Saya mesti pileh..sebab dia bagos.

    Terima kasih di atas sokongan yang saudara berikan..
    Saya tidak lah sehebat seperti yang saudara perkatakan tetapi saya melakukan semua ini di atas rasa tanggungjawab dan amanah yang diberikan untuk direalisasikan secara bersama. Saya tidak melakukan semua ini berseorangan malah terdapat pendokong-pendokong utama di sebalik kejaayan atau usul yang berjaya dikemukakan dan dilaksanakan.

    Untuk pengetahuan saudara dan rakan-rakan sekalian, semester Disember 2/2008/2009 ini merupakan semester terkahir saya di UNISEL sebagai seorang mahasiswa serta sebagai ahli MPPUNISEL dan saya bakal menjadi salah seorang daripada alumni UNISEL berkuatkuasa pada penghujung bulan Mei 2009 setelah hampir 4 tahun mengabdikan diri di UNISEL, setahun di Kampus Bestari Jaya dan 3 tahun di Shah Alam.

    OLeh itu, saya berharap akan ada insan yang berkebolehan untuk menerajui kesinambungan kepimpinan MPPUNISEL pada masa akan datang bagi memperjuangkan kebajikan siswa/siwi UNISEL dengan lebih berkesan secara berterusan.

    Ayuh tampil wahai insan yang berkenaan, masa nya telah tiba bagi anda untuk menyerlahkan bakat kepimpinan anda demi kebaikan bersama!!!! Very Happy
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by alfiez22 on Tue Jan 13, 2009 12:02 am

    macam takde reply jer pun....

    takde pengecualian utk kelas kot??


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    Sponsored content

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Nov 25, 2017 7:04 pm