UNiSEL Unofficial Forum


    MPP UNiSEL ape cer?

    Share
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Tue Jan 13, 2009 12:23 am

    alfiez22 wrote:Utk sambutan Maal Hijrah tuh ada dapat pengecualian dari kelas tak ??

    Sbb aku rasa some of the students will be il Ko-ku classes...

    Owrite...thanx 4 the question..i will update the info as soon as possible..
    Sebabnya event ini diuruskan oleh pihak HEP.

    By the way jangan ponteng kelas coz berkuatkuasa semester Disember 2008/2009 student yang tidak hadir ke kelas akan di tolak carry marks nya mengikut bilangan hari yang tidak hadir jika tiada sebab-sebab yang munasabah. Ia nya bertujuan bagi menimbulkan kesedaran siswa/siswi untuk hadir ke kelas.

    Sumber dari:
    Mr. Abdullah Ramli
    Deputy Dean
    Faculty of Biotechnology and Life Science
    engr.ab@bio.unisel.my
    013-2688691
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Tue Jan 13, 2009 9:31 am

    alfiez22 wrote:macam takde reply jer pun....

    takde pengecualian utk kelas kot??

    Selasa, 13 Januari 2009, 9.30am: (UPDATED)
    Tiada surat pengecualian kuliah dikeluarkan..
    Untuk keterangan lanjut sila hubungi pegawai HEP yang berkenaan..
    TQ..

    Sumber dari:

    Ust. Ahmad Tarmizi Zakaria
    Pen. Pendaftar
    Bahagian Hal Ehwal Pelajar
    Kampus UNISEL Shah Alam
    019-2202795
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Fatma Shada on Tue Jan 13, 2009 1:42 pm

    Thanks for the Info, phariczh.


    _________________
    [center]
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Sat Jan 17, 2009 4:28 am

    "Lanjutan Daripada Kerja-Kerja Baikpulih Kampus UNISEL Shah Alam dan Penjualan Tender"

    Pada hari khamis, 15 Januari 2009 yang lalu umum telah mengetahui bahawa penjualan tender dan taklimat berkenaan tender telah diadakan di DSG kampus UNISEL Shah Alam yang dipengerusikan oleh Yg. Bhg. Prof. Dr. Ir. Muhamad Daud Timbalan Naib Canselor (Perancangan Strategik dan Pembangunan UNISEL). Hampir 300 kontraktor yang terlibat telah mendaftar pada hari tersebut dan diberi sedikit taklimat mengenai projek-projek yang akan dijalankan bagi membaik pulih kampus UNISEL Shah Alam antaranya seperti:

    1. Mengecat bangunan di seluruh kawasan kampus
    2. Pemasangan jubin di asrama
    3. Kemudahan tandas asrama dan awam dibaik pulih
    4. Penstrukturan semula kawasan rumah hijau
    5. "Water proofing"
    6. Pemasangan sign baru berlampu seperti papan tanda fakulti, logo rasmi UNISEL dan papan logo pada pintu masuk berlampu dan lain-lain


    Di kesempatan ini juga diumumkan berita baik bagi seluruh warga UNISEL Kampus Bestari Jaya. Hasil perbincangan pihak MPPUNISEL Cawangan Shah Alam bersama Prof. Dr. Ir. Muhamad Daud selaku Timbalan Naib Canselor (Perancangan Strategik dan Pembangunan UNISEL) beliau telah bersetuju untuk mengeluarkan tender bagi membaik pulih keadaan di kampus UNISEL Bestari Jaya seperti masjid, perpustakan dan sebagainya yang dijangkakan akan dikeluarkan pada hari selasa 20 Januari 2009. Kos keseluruhan penyelengaaran dianggarkan bernilai jutaan ringgit. Diharapkan juga apa yang dijanjikan akan dapat dilaksanakan dengan berkesan tapa campur tangan pihak luar, kronisme dan sebagainya.

    Semoga dengan pengeluaran tender ini dapat memberi sinar baru bagi warga kampus UNISEL Bestari Jaya untuk merasai pembaharuan sempena sambutan ulang tahun ke-10 penubuhan UNISEL.


    Regards,
    Majlis Perwakilan Pelajar (MPPUNISEL)
    Cawangan Shah Alam

    Blog: http://www.mppuniselshahalam.blogspot.com
    Email: mppuniselshahalam@gmail.com


    Last edited by phariczh on Sun Jan 18, 2009 1:13 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : UPDATE INFO)
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Sat Jan 17, 2009 4:40 am

    Memo/Iklan:



    Kepada semua siswa-siswi,

    Program
    'Sumbangsih Untukmu Palestin' yang dijadualkan Hari Rabu (malam) ini terpaksa ditangguhkan ke suatu tarikh lain yang akan diberitahu kelak.

    Pihak penganjur memohon maaf atas penangguhan tersebut atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.

    Sebarang perkembangan terbaru tentang program tersebut akan diberitahu kemudian.

    Terima kasih atas keprihatinan dan semangat saudara/i untuk menyertai program tersebut.

    -Wakil Penganjur

    Sila layari : http://hepuniselshahalam.blogspot. com




    -Ahmad Tarmizi Zakaria

    Bahagian Hal Ehwal Pelajar, Universiti Industri Selangor (UNISEL)
    Kampus Shah Alam.





    Dua Persatuan Baru Ditubuhkan di Kampus Shah Alam


    15 Januari 2009 - Dua lagi persatuan baru TELAH DILULUSKAN penubuhan di
    kampus Shah Alam oleh Y.Bhg. Prof. Haji Zainal Abidin B. Kidam
    (Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar) dalam satu mesyuarat
    Aktiviti Pelajar hari ini.

    Persatuan tersebut adalah :

    (1) Persatuan Komunikasi Media
    (2) Persatuan Pembangunan Insan

    Dengan
    penambahan 2 persatuan tersebut, kini terdapat 17 persatuan yang
    berdaftar di kampus Shah Alam termasuk Majlis Perwakilan Pelajar (MPP).

    Tahniah diucapkan kepada Presiden dan AJK Penaja bagi kedua-dua persatuan berkenaan.






    FORUM KEBUDAYAAN

    Semua siswa-siswi dijemput menghadiri Forum Kebudayaan anjuran Kolej PTPL Shah Alam seperti butiran berikut :


    Nama Program : Forum Kebudayaan Tradisional vs Moden
    Tarikh : 24 Januari 2009
    Masa : 3.00 - 4.30 petang
    Tempat : Muzium Telekom, Kuala Lumpur
    Anjuran : School Of Hospitality & Culinary Arts, Kolej PTPL Shah Alam

    Sesiapa yang berminat, boleh berhubung :

    En. Ahmad Tarmizi Zakaria (HEP) ; atau
    Sdr. Muhammad Afiq Ismail B. Yusof (Presiden Persatuan Karya Seni Unisel) 012-2808394 ; atau
    Sdri. Marzalina Bt. Ghazali (012-9528070)


    Last edited by phariczh on Mon Jan 19, 2009 12:24 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : UPDATED INFO)
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by phariczh on Fri Jan 30, 2009 3:53 pm

    "Panorama Malam Di UNiSEL Shah Alam"

    Alhamdulillah, selepas sekian lama menanti akhirnya panorama malam di UNiSEL yang dulunya suram kini bertukar kepada panorama yang indah. MPPUNiSEL SHAH ALAM mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak pengurusan UNiSEL juga pihak Pembangunan diatas keprihatinan mereka tentang keselamatan dan kebajikan pelajar. Semoga cahaya yang menerangi UNiSEL SHAH ALAM akan terus bercahaya dimasa hadapan.


    sila layari blog bagi melihat sendiri hasil usaha pihak kami yang terus menerus memperjuangkan kebajikan siswa/i kampus UNISEL ShahAlam.

    http://www.mppuniselshahalam.blogspot.com

    Regards,
    Majlis Perwakilan Pelajar (MPPUNISEL)
    Cawangan Shah Alam
    avatar
    Mohd Healmie Zahari
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-12-20
    Number of posts : 4
    Warning level : 0/3

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Mohd Healmie Zahari on Sat Feb 14, 2009 10:37 pm

    Salam,

    maaf lama menyepi coz terputus hubungan dgn dunia IT.

    Makluman:
    1) Kutipan Tabung Palestin di UNiSEL mencecah RM8000!!!
    2) InsyaAllah 17/02/2009 (Selasa) akan diadakan majlis doa selamat di masjid UNiSEL BJ, sekaligus penyerahan kutipan kepada pihak berkenaan.
    3) 5 orang MPP BJ yang berjurusan TESL akan memulakan praktikal pada 2/3/09 so doakanlah kami ye...

    Sekian, Terima Kasih.

    MOHD HEALMIE ZAHARI
    silent_thunder_1214@yahoo.com
    012-2395106 / 013-9716654

    SyAziE
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-01
    Number of posts : 12
    Warning level : 0/3
    Location : Serdang, Selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : I'm new here!!~ HehHe.. (\",)

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by SyAziE on Mon Feb 23, 2009 1:27 am

    em... mpp nak abes dah. 2 mac last kan.. pastu kecoh la pilihanraya baru ye.. ha sape2 kat sini nak bg manifesto.. hehe.. politik U bmula.. sy sokong undi je.. dah2.. lalalaaa... :p
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    PERUTUSAN RASMI: TERIMA KASIH =)

    Post by phariczh on Thu Mar 05, 2009 1:49 pm

    Salam sejahtera dan salam perjuangan sebagai pembuka bicara..

    Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat sahabat-sahabat amnya dan seluruh warga UNISEL kampus Shah Alam khususnya yang selama ini secara terus menerus menyokong saya sepanjang berkhidmat di dalam Majlis perwakilan Pelajar (MPPUNISEL)bagi sesi 2008/2009 yang lalu..

    Dikesempatan ini juga saya ingin memohon ampun dan maaf andai kata mengguris hati mana-mana pihak, terkasar bahasa, dan andai terdapat manifesto yang tidak dapat dilaksanakan dengan berkesan atas faktor-faktor tertentu..

    Justeru itu, diharapkan dengan pembubaran MPPUNISEL Cawangan Shah Alam bagi sesi 2008/2009 ini dapat memberi peluang kepada bakat-bakat kepimpinan baru untuk tampil meneruskan kesinambungan daripada apa yang telah kami perjuangkan selama ini..

    Akhir kata daripada saya, semoga nasib Mahasiswa UNISEL akan terus terbela pada masa akan datang dengan kepimpinan MPPUNISEL baru bagi sesi 2009/2010 yang bakal dilantik penghujung semester ini..

    Sekian terima kasih..

    Yang Menjalankan Tugas,

    Mohamad Faris Hashim
    Mantan Timbalan Naib Yang Di-Pertua 2
    Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2008/2009
    Universiti Industri Selangor (UNISEL)
    avatar
    Admin
    Site Admin
    Site Admin

    Male
    Age : 39
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 524
    Warning level : 0/3
    Location : Kampus Shah Alam / Kampus Bestari Jaya
    UNiSELian : Alumni
    Shoutout : Pekiktubik:

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Admin on Fri Mar 06, 2009 12:52 am

    Phariczh, if I have 10 hands, I will give u 20 THUMBS UP for all what you have done.

    Jasamu tetap kami kenang.


    _________________


    ===========================================
    =PEMILIHAN KINI BERMULA. BUKTIKAN KEBOLEHAN ANDA!=
    ===========================================
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Fatma Shada on Fri Mar 06, 2009 2:20 am

    Hopefully, Mpp yg baru nnt akan buat macam apa yg mpp lama dh laksanakan..

    n jgn lupa, bila dh abis nnt, still rajin2 kn diri lawt kitorg kat sini yer..


    _________________
    [center]
    avatar
    phariczh
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-09-16
    Number of posts : 19
    Warning level : 0/3
    Location : JayBee-->K.L.-->Shah Alam-->Sri Andalas, M.Y.
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Juz make it easy and simple

    Thanx Bro.. =)

    Post by phariczh on Fri Mar 06, 2009 9:02 pm

    Admin wrote:Phariczh, if I have 10 hands, I will give u 20 THUMBS UP for all what you have done.

    Jasamu tetap kami kenang.

    Thanx bro..i'm really appreciate that.. Very Happy

    Neway untuk makluman siswa/i pilihanraya kampus atau pemilihan MPPUNISEL bagi sesi 2009/2010 dijadualkan akan berlangsung pada 25 Mac 2009 (Rabu) dan hari penanaan calon pada 16 Mac 2009 (Isnin).

    Selamat berkempen dan selamat mengundi..undilah calon yang benar-benar layak demi menjamin kebajikan anda.. Wink
    avatar
    Mohd Healmie Zahari
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-12-20
    Number of posts : 4
    Warning level : 0/3

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Mohd Healmie Zahari on Sun Mar 08, 2009 11:09 pm

    Salam,

    ana pn minta maap banyak2 jika spnjg tempoh pkhidmatan ana dan sahabat2 BJ & SA ada berlaku ksilapan dan kekhilafan yang samada disengajakan atau tidak disengajakan. Sesungguhnya kita manusia hanya mampu merancang tapi Allah menentukan. Semoga barisan kepimpinan baru akan lebih menyerlah dan berjaya.

    sekarang ana dah mula praktikal sebagai guru di Sekolah Menengah Teknik Shah Alam, insyaAllah sampai 26/6/2009.

    friendster: silent_thunder_1214@yahoo.com

    wassalam...
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by nia_ixora on Mon Mar 09, 2009 8:37 pm

    Puteri mandi di Tasik Bera,
    Diintai oleh Si Putera Raja,
    Assalamualaikum, Salam Sejahtera,
    Sebagai Madah Pembuka Bicara.

    Setelah sekian lama saya bersama-sama di forum ini, akhirnya, ini adalah pertama kali saya berpeluang untuk mendedahkan identiti sebenar saya.. Mungkin ramai yang sudah mengenali siapa saya. tiada niat untuk bersembunyi. Tetapi, dengan cara ini, saya lebih mengetahui permasalahan rakan-rakan semua..

    Sepanjang kami menjadi MPP, kami telah membuat beberapa pembaharuan untuk kesenangan bersama..
    1. Pembayaran dan pengambilan slip di Dewan Utama
    2. Penambahbaikan fasiliti kelas
    3. Penambahbaikan jalan ke Kg. Bestari Jaya
    4. Masalah PTPTN dibawa ke atas walaupun tindakan pihak atasan agak lambat dari sepatutnya
    5. Menggesa pihak atasan agar menaiktaraf 'wireless' dan Alhamdulillah, sekarang senang nak online.
    6. Memastikan harga di kafe PKP tak semahal dulu.
    7. Semua aduan pelajar dibawa ke atas walaupun tindakan pihak atasan adakalanya lebih lembab dari biasa.
    8. dan beberapa lagi.. (tak larat nak taip semua)

    Sebarang pertanyaan, bolehlah menghubungi mana-mana mantan MPP sesi 2008/2009. Sekali lagi, saya mewakili semua barisan MPP sesi 2008/2009 ingin mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih atas kesudian anda memberi kerjasama kepada kami. tanpa anda, siapalah kami..

    Untuk MPP yang selepas ini, jangan takut untuk bersuara. segala masalah, bawa sahaja walaupun pihak atasan tak layan. sekurang-kurangnya, anda mencuba!~

    akhir kata, maaf andai ada terkasar bahasa, tersilap bicara. yang baik dari Allah, yang lemah itu dari kami juga..Salam..

    Yang Menjalankan Tugas,

    Nur Farhana Abd Wahid
    Mantan Setiausaha Agung,
    Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2008/2009,
    Universiti Industri Selangor.

    Sponsored content

    Re: MPP UNiSEL ape cer?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Jun 24, 2017 1:09 am