UNiSEL Unofficial Forum


    pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Share

    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Mon Jun 30, 2008 6:25 pm

    Dekan Sekolah Pasca Ijazah Pengurusan Universiti Industri Selangor
    (Unisel) Prof. Dr. Khalifah Othman dilantik pemangku Naib Canselor
    universiti itu menggantikan Prof Datuk Dr Mohd Razali Agus yang
    ditamatkan perkhidmatan.

    Pendidikan Industri Yayasan Selangor Sdn Bhd (PIYSB) dalam satu
    kenyataan di sini hari ini berkata lembaga pengarah PIYSB bersetuju
    melantik Dr Khalifah berkuatkuasa esok (1 Julai) sehingga dimaklumkan
    kelak. Lembaga pengarah PIYSB juga telah meluluskan untuk membentuk satu
    jawatankuasa khas bagi tujuan penilaian dan pemilihan Naib Canselor
    Unisel yang akan dianggotai dalam kalangan ahli akademik dan ahli
    korporat.

    Khalifah berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kewangan) dan
    Ijazah Sarjana Perniagaan (MBA) dari Northern Illinois University,
    Amerika Syarikat, dan Ijazah Kedoktoran (PhD) dari University of
    Sterling, United Kingdom.

    Beliau telah berkhidmat di Unisel sejak 1 Mac 2005.

    Sebelum itu, Khalifah berkhidmat di Universiti Teknologi Mara (UiTM) dari tahun 1972 hingga 2004. PIYSB juga menjelaskan bahawa Mohd Razali ditamatkan
    perkhidmatannya sebagai Naib Canselor Unisel kerana lembaga pengarah
    PIYSB tidak berpuas hati dengan prestasi beliau. PIYSB berkata Mohd Razali dilantik pada 1 Ogos 2007 berdasarkan
    kepada peruntukan Akta Institusi Pengajian Tinggi Swasta 1996 dan
    Perlembagaan Unisel.

    Beliau dikehendaki menjalani tempoh percubaan selama enam bulan
    iaitu dari 1 Ogos 2007 sehingga 31 Jan 2008 bagi menilai prestasi
    beliau sebelum diserap ke dalam perkhidmatan dan sepanjang tempoh itu
    lembaga pengarah PIYSB membuat penilaian secara berterusan dan tidak
    berpuas hati dengan prestasi beliau.


    Lembaga pengarah PIYSB telah bersetuju untuk memberi peluang
    dengan melanjutkan tempoh percubaan selama enam bulan berkuatkuasa 1
    Feb 2008 hingga 31 Julai 2008, demikian menurut kenyataan itu. PIYSB berkata sepanjang tempoh percubaan kedua, perhidmatan dan prestasi Mohd Razali masih lagi tidak memuaskan.


    Setelah mendapat nasihat perundangan dan membuat pertimbangan yang
    sewajarnya, lembaga pengarah PIYSB dalam mesyuarat khas pada 26 Jun
    lepas telah membuat keputusan sebulat suara untuk tidak mengesahkan
    jawatan beliau, dan memberikan sebulan notis untuk menamatkan
    perkhidmatannya pada 31 Julai depan, dengan bergaji penuh berdasarkan
    pada peruntukan Perlembagaan Unisel dan terma serta syarat pelantikan
    yang terkandung dalam surat pelantikan beliau, katan NC kita yg baru ini..



    p/s pelihara kebajikan kami pelajar unisel..

    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by CaPiK on Mon Jun 30, 2008 11:58 pm

    haa? org dalam unisel gak ke? hurm,harapan la weih.. sebelum Dato' Razali aritu dekan Fakulti Pengurusan Industri (FPI)..ape ke name nye pun..lupe lak aku..die tu lagi hawor,die yg mulakan dulu penggunaan Clearens Slip tuh..huh!!

    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Tue Jul 01, 2008 12:10 am

    CaPiK wrote:haa? org dalam unisel gak ke? hurm,harapan la weih.. sebelum Dato' Razali aritu dekan Fakulti Pengurusan Industri (FPI)..ape ke name nye pun..lupe lak aku..die tu lagi hawor,die yg mulakan dulu penggunaan Clearens Slip tuh..huh!!
    hurm.. menarik ni.. thx for the info bro..

    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by CaPiK on Tue Jul 01, 2008 12:18 am

    ur welcome..xkn ko x tau cite psl ni kot?

    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Tue Jul 01, 2008 12:21 am



    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Tue Jul 01, 2008 12:23 am

    CaPiK wrote:ur welcome..xkn ko x tau cite psl ni kot?
    x tau pulak... harapan jugak la kut.. ade cite lain x? minta2 NC baru ni lebih telus kali ni.. inshallah..

    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by CaPiK on Tue Jul 01, 2008 12:26 am

    cite lain? erm,kite tgu je la forumers lain lak..kang aku sorg je yg cite mcm x best lak..hihi..

    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Tue Jul 01, 2008 12:35 am

    CaPiK wrote:cite lain? erm,kite tgu je la forumers lain lak..kang aku sorg je yg cite mcm x best lak..hihi..
    betul.. betul.. btw, kita tgk je prestasi pantadbiran beliau dalam tempoh kontrak ni.. klu memuaskan x salah bagi permanent terus.. klu constant je.. nasib kita la belajar kat UNiSEL ni..

    p/s minta wan azizah wan ismail jadi canselor UNiSEL pliz..

    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by mr on Thu Jul 03, 2008 8:07 pm

    zildjian_82 wrote:
    CaPiK wrote:cite lain? erm,kite tgu je la forumers lain lak..kang aku sorg je yg cite mcm x best lak..hihi..
    betul.. betul.. btw, kita tgk je prestasi pantadbiran beliau dalam tempoh kontrak ni.. klu memuaskan x salah bagi permanent terus.. klu constant je.. nasib kita la belajar kat UNiSEL ni..

    p/s minta wan azizah wan ismail jadi canselor UNiSEL pliz..


    ha?!
    mintak wan azizah?
    wtf!!!!
    jgn politik kan isu unisel
    kte kt unisel nih nk blaja je
    mungkin ade maslah dri pihak atasan
    pde aku x yah politikkan unisel ni
    kalu wan azizah jd canselor
    dh jd UNIVERSITI KEADILAN
    silap2 nk cri keje pn susah ble dh grad
    so jgn politikkn isu unisel


    _________________

    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by CaPiK on Thu Jul 03, 2008 11:14 pm

    ntah nye..wat rugi masa depan kite je nanti..pilih la yg betul2 berwibawa dan berwawasan..tp jgn la plak wawasan die nk abiskan duit student lak.. silap2 nanti kene tanam dlm tasik unisel je..wakakaka..

    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Fri Jul 04, 2008 1:08 am

    mr wrote:
    zildjian_82 wrote:
    CaPiK wrote:cite lain? erm,kite tgu je la forumers lain lak..kang aku sorg je yg cite mcm x best lak..hihi..
    betul.. betul.. btw, kita tgk je prestasi pantadbiran beliau dalam tempoh kontrak ni.. klu memuaskan x salah bagi permanent terus.. klu constant je.. nasib kita la belajar kat UNiSEL ni..

    p/s minta wan azizah wan ismail jadi canselor UNiSEL pliz..


    ha?!
    mintak wan azizah?
    wtf!!!!
    jgn politik kan isu unisel
    kte kt unisel nih nk blaja je
    mungkin ade maslah dri pihak atasan
    pde aku x yah politikkan unisel ni
    kalu wan azizah jd canselor
    dh jd UNIVERSITI KEADILAN
    silap2 nk cri keje pn susah ble dh grad
    so jgn politikkn isu unisel
    bukan nak politikkan tuan.. tapi biarlah klu bole canselor UNiSEL ni.. dipegang oleh individu yg sepatutnya.. klu setakat isteri kepada (yg namanya dirahsiakan).. makcik aku pun bole kut..

    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by Castezar on Fri Jul 04, 2008 1:30 am

    Aik, makcik ko isteri ke-dua Najib ke?


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by zildjian_82 on Fri Jul 04, 2008 2:14 am

    Castezar wrote:Aik, makcik ko isteri ke-dua Najib ke?
    najib sape? TPM kite tu ke?.. mandai2 je tuan castezar ni..

    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by SuicideG4 on Mon Jul 07, 2008 12:01 am

    waaaa dah tukar kaa......

    aku x tau dan aku x nak amik tau..... dah bosan aku kat unisel nih.....
    tah bila la nak abis belaja......

    Lima taun tersiksa di unisel nih......

    is125zr
    Forumer
    Forumer

    Male
    Joined : 2008-07-15
    Number of posts : 29
    Warning level : 0/3
    Location : JB
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by is125zr on Tue Jul 15, 2008 2:41 am

    heh
    harap pengurusan unisel jadi lebih sistematik dan tak menyusahkan pelajar lagi..

    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by alfiez22 on Tue Jul 15, 2008 2:32 pm

    is125zr wrote:heh
    harap pengurusan unisel jadi lebih sistematik dan tak menyusahkan pelajar lagi..

    begitu ler moga2 nyer....

    afro


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!

    Sponsored content

    Re: pemangku naib canselor UNiSEL yg baru

    Post by Sponsored content Today at 6:50 pm


      Current date/time is Thu Jan 19, 2017 6:50 pm