UNiSEL Unofficial Forum


    t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Share
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by zildjian_82 on Sun Jun 29, 2008 10:03 am

    salam..

    minta pihak mod selia, then adakan forum cipta logo ke, trademark ke.. pastu pasal order-mengoder, serahkan pada yg pakar mcm saya ni hehe..

    RM15 sehelai (high fabric quality and printed)

    contoh logo design (untuk rujukan)








    avatar
    hazriel
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Joined : 2008-05-02
    Number of posts : 591
    Warning level : 0/3
    Location : 322'31.26
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : -:: I'm RETIRED ::-

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by hazriel on Sun Jun 29, 2008 11:22 am

    RM15 tu siap baju ke? biar betikk... tapi RM15 sehelai tu kalau order brape helai baru dapat harga camtu? Kalau nak selai je brape RM?
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by alfiez22 on Sun Jun 29, 2008 1:18 pm

    zildjian_82 wrote:salam..

    minta pihak mod selia, then adakan forum cipta logo ke, trademark ke.. pastu pasal order-mengoder, serahkan pada yg pakar mcm saya ni hehe..

    RM15 sehelai (high fabric quality and printed)

    Disini adalah tempatnya jadi kalau nak buat apa2 pun kat sini ajer senang. (Dibawah topic - JualBeliSewa)

    diminda agar menyediakan maklumat yang lebih detail untuk para pembaca dan pengguna...


    Terima Kasih

    afro


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by mr on Sun Jun 29, 2008 5:17 pm

    ade uat t-shirt ke untuk unisel.tk nih?
    kalu design nyer menarik
    warne pn care
    aku ikut je
    yg penting jgn design syok sendiri sudeh


    _________________
    avatar
    aby_bakyah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-05-22
    Number of posts : 430
    Warning level : 0/3
    Location : baiduri,shah alam
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by aby_bakyah on Mon Jun 30, 2008 12:26 am

    mr wrote:ade uat t-shirt ke untuk unisel.tk nih?
    kalu design nyer menarik
    warne pn care
    aku ikut je
    yg penting jgn design syok sendiri sudeh

    wah..ak ni bab kolek t shrt ni mmg febret...

    so ak kater mr...klu design smat...kaler pun smat...harge pun standad studen mcm kiter....

    mmg dah smat la ak join...

    ermmaku pun leh tlg promote kat dak2 unisel yg len..then ble dah der tshirt ni...leh kiter mmperluaskan lg ahli unisel.tk ni kat dak2 unisel yg lum tau wujudnyer...web site ni...

    so...

    ap lg...

    teruskan la usaha tu Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by zildjian_82 on Mon Jun 30, 2008 1:28 am

    hazriel wrote:RM15 tu siap baju ke? biar betikk... tapi RM15 sehelai tu kalau order brape helai baru dapat harga camtu? Kalau nak selai je brape RM?

    betik la hazriel.. tapi kena order atleast 80 dan keatas.. harga xde marking2 bro.. semata2 nak bagi untuk forumer unisel. harga mane dpt kat tempat lain. so, mari kita mencipta logo skrg.. tema x lari di unisel@community.. ringkas menarik.. so ajukan kat mod.. then kite print.. sehelai RM15 le.. kan dah bagitau.. btw, thx reply hazriel..

    mr wrote:ade uat t-shirt ke untuk unisel.tk nih?
    kalu design nyer menarik
    warne pn care
    aku ikut je
    yg penting jgn design syok sendiri sudeh

    ikut je buat per.. beli lew. design syok sendiri tu camne ek?? btw, thx reply mr..

    p/s ni topic bukan nak berniaga.. cuma cadangan utk diadakan t-shirt forumer. harga RM15 semata-mata cadangan.. klu harga tu x munasabah.. x tau la nak kata apa lagi..
    avatar
    aby_bakyah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-05-22
    Number of posts : 430
    Warning level : 0/3
    Location : baiduri,shah alam
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by aby_bakyah on Mon Jun 30, 2008 2:46 am

    zildjian_82 wrote:
    hazriel wrote:RM15 tu siap baju ke? biar betikk... tapi RM15 sehelai tu kalau order brape helai baru dapat harga camtu? Kalau nak selai je brape RM?

    betik la hazriel.. tapi kena order atleast 80 dan keatas.. harga xde marking2 bro.. semata2 nak bagi untuk forumer unisel. harga mane dpt kat tempat lain. so, mari kita mencipta logo skrg.. tema x lari di unisel@community.. ringkas menarik.. so ajukan kat mod.. then kite print.. sehelai RM15 le.. kan dah bagitau.. btw, thx reply hazriel..

    mr wrote:ade uat t-shirt ke untuk unisel.tk nih?
    kalu design nyer menarik
    warne pn care
    aku ikut je
    yg penting jgn design syok sendiri sudeh

    ikut je buat per.. beli lew. design syok sendiri tu camne ek?? btw, thx reply mr..

    p/s ni topic bukan nak berniaga.. cuma cadangan utk diadakan t-shirt forumer. harga RM15 semata-mata cadangan.. klu harga tu x munasabah.. x tau la nak kata apa lagi..


    erm design syok sdn tu....design ikut snd tp tak menarik kut.......mcm tu la...

    bg ak topic ni pun bkn untuk bisnes..tp untuk kbaikan ms pjg komuniti ni untuk lbh lamer bertahan...

    harga rm15 tu..mmg cukup munasabah...tp...boleh ker dapat harga tu walaupun hanya kuantiti yg kecil jer yg bli....

    pasal....masalah yg kiter hadapi skang ni..


    • promosi
    • kuantiti ahli komuniti ni...yg aktif dan tak aktif

    korang kene pk gak tu... Suspect Suspect
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by zildjian_82 on Mon Jun 30, 2008 2:54 am

    aby_bakyah wrote:erm design syok sdn tu....design ikut snd tp tak menarik kut.......mcm tu la...

    bg ak topic ni pun bkn untuk bisnes..tp untuk kbaikan ms pjg komuniti ni untuk lbh lamer bertahan...

    harga rm15 tu..mmg cukup munasabah...tp...boleh ker dapat harga tu walaupun hanya kuantiti yg kecil jer yg bli....

    pasal....masalah yg kiter hadapi skang ni..


    • promosi
    • kuantiti ahli komuniti ni...yg aktif dan tak aktif

    korang kene pk gak tu... Suspect Suspect
    thx bro..
    avatar
    aby_bakyah
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 30
    Joined : 2008-05-22
    Number of posts : 430
    Warning level : 0/3
    Location : baiduri,shah alam
    UNiSELian : Shah Alam

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by aby_bakyah on Mon Jun 30, 2008 3:04 am

    thx bro..[/quote]


    whatzzzzzzzzzzzz.....im not bro sis...chek it out beb....eye 2 eye..aiyo yo yo yo yo yo yo....amma.....ane baiduri...help me.....nak gas.....ak nak masak maggi laksam ak...



    wa...... Crying or Very sad Crying or Very sad Basketball
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by zildjian_82 on Mon Jun 30, 2008 3:23 am

    aby_bakyah wrote:thx bro..


    whatzzzzzzzzzzzz.....im not bro sis...chek it out beb....eye 2 eye..aiyo yo yo yo yo yo yo....amma.....ane baiduri...help me.....nak gas.....ak nak masak maggi laksam ak...



    wa...... Crying or Very sad Crying or Very sad Basketball[/quote]
    same la kite..
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by mr on Mon Jun 30, 2008 4:57 pm

    sesape ade idea dan dh design logo unisel.tk nih
    bley le upload&kasi forumer2 laen tngok and vote logo&design mane paling best
    ble dh stuju bley le uat t-shirt unisel.tk nih


    _________________
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by zildjian_82 on Mon Jun 30, 2008 6:11 pm

    mr wrote:sesape ade idea dan dh design logo unisel.tk nih
    bley le upload&kasi forumer2 laen tngok and vote logo&design mane paling best

    ble dh stuju bley le uat t-shirt unisel.tk nih
    ya betul dan disokong!!

    BUMP skali untuk posting nih!!
    avatar
    alfiez22
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-20
    Number of posts : 1564
    Warning level : 0/3
    Location : Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : Be nice, play nice & have a nice day!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by alfiez22 on Tue Jul 01, 2008 1:42 pm

    agaknye kalau nak buat baju nih, apa yang pelu ada pada baju itu??

    for sure nak promote nyer pasal kita kene letak address " www . unisel . tk "

    selebih nya apa lagi...??

    aku decide kita masukan warna hijau sekali kedalam design baju tuh sebagai identiti kita di .tk....


    _________________


    You think YOU have what it takes to moderate this site? If you do, YOU are almost welcome to join us soon! Be prepared!
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by Fatma Shada on Tue Jul 01, 2008 2:22 pm

    alfiez22 wrote:agaknye kalau nak buat baju nih, apa yang pelu ada pada baju itu??

    for sure nak promote nyer pasal kita kene letak address " www . unisel . tk "

    selebih nya apa lagi...??

    aku decide kita masukan warna hijau sekali kedalam design baju tuh sebagai identiti kita di .tk....

    hijau..fuyooo...ijau n itam?


    _________________
    [center]
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by CaPiK on Wed Jul 02, 2008 8:03 pm

    hijau? apsal ngan kaler hijau..oh,paham2..

    hidup lah pakatan rakyat untuk sepenggal nih..kihkih..
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by Fatma Shada on Wed Jul 02, 2008 8:15 pm

    aku pon x tau nape hijau..cer tanye alfiez? ke sbb aku minat ijau ?

    ko x minat ijau ke?

    ijau tu ketenangan..so marilah bertenang2kan diri kat TK ni


    _________________
    [center]
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by CaPiK on Thu Jul 03, 2008 1:00 am

    ko mcm nk tujukan kat aku je ayat tu fatma..xpe2,aku x terasa sbb aku skrg ni ngah tenang kuasa12..haha..

    P/S: kalo kite wat t-shirt tu kaler itam pastu tulisan kaler biru unisel pun mcm OK gak aku rase..ape kate yg lain?xkn xde cadangan kot?
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by mr on Thu Jul 03, 2008 3:13 pm

    kalu t-shirt kaler itam cam dh bosan je
    mcm t-shirt bdak2 skola yang dibuat ble akhir tahun
    aku cdangkan t-shirt tu kaler biru cair,light purple,kaler kelabu dan kaler2 yang lembut
    wane putih pn cantek(dibenci oleh mereka yg amat pemalas)


    _________________
    avatar
    zildjian_82
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-06-28
    Number of posts : 194
    Warning level : 0/3
    Location : lahad datu,sabah - klang,selangor
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by zildjian_82 on Thu Jul 03, 2008 4:01 pm

    mr wrote:kalu t-shirt kaler itam cam dh bosan je
    mcm t-shirt bdak2 skola yang dibuat ble akhir tahun
    aku cdangkan t-shirt tu kaler biru cair,light purple,kaler kelabu dan kaler2 yang lembut
    wane putih pn cantek(dibenci oleh mereka yg amat pemalas)
    klu biru tu setuju dude.. tu kan tema UNiSEL..
    avatar
    mr
    Moderator
    Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1049
    Warning level : 0/3
    Location : jb-shah alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : save the human.......u need a miracle

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by mr on Thu Jul 03, 2008 4:06 pm

    haaaa
    taw pn
    kaler light biru pn ok ,light gren ke


    _________________
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by SuicideG4 on Sun Jul 06, 2008 11:39 pm

    wah setelah berapa lama aku x online dah banyak berlaku di unisel.tk nih.... sorry la geng semua aku busy la.... abis final aku terus start keje.... so x banyak time.... tp insyaallah aku akan cuba online...... BTTT(Back To The Topic) aku setuju jer asal design lawa..... pastu cadangan aku jgn wat baju yang tebal2 sgt....(yela BB tu dah la super hawau panas)
    ......


    P/S Kaler pink sesuai tuk ko capik..... keh keh keh Razz Razz Razz
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by CaPiK on Mon Jul 07, 2008 12:30 am

    wtf?? pink?? huh,x best ar ghaffar.. ;p

    aku lagik suke kalo kaler bj tu kaler hijau fluronsence..x pun kaler hijau petronas ke..kalo x suke dua2 ni kaler biru pun OK.. =]




    OT : SuicideG4 suke kaler oren + ungu metalik.. ;p
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by SuicideG4 on Mon Jul 07, 2008 12:58 am

    CaPiK wrote:wtf?? pink?? huh,x best ar ghaffar.. ;p

    aku lagik suke kalo kaler bj tu kaler hijau fluronsence..x pun kaler hijau petronas ke..kalo x suke dua2 ni kaler biru pun OK.. =]




    OT : SuicideG4 suke kaler oren + ungu metalik.. ;p

    hahaha sajer jer bagi cadangan......

    p/s aku suker kaler biru sebenarnyer..... kalo dpt satu set ngan moto aku best gak..... Cool
    avatar
    madster
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Joined : 2008-05-06
    Number of posts : 134
    Warning level : 0/3
    Location : raintown + gotham city
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Get it DONE already!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by madster on Mon Jul 07, 2008 1:28 am

    ahh.. poyo jerk.. hahaha
    skang ni buat design dia dulu, then baru decide which kaler yang sesuai..
    avatar
    SuicideG4
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 586
    Warning level : 0/3
    Location : Kapar Klang
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Kekosongan Membuat Insan Melakukan Kesilapan!!!

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by SuicideG4 on Mon Jul 07, 2008 1:37 am

    madster wrote:ahh.. poyo jerk.. hahaha
    skang ni buat design dia dulu, then baru decide which kaler yang sesuai..

    Ok2 aku tunggu kehadiran desing yang lengkap.... aku ikut jer.....

    Sponsored content

    Re: t-shirt "UNiSEL Online Community Center"

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Jun 24, 2017 1:17 am