UNiSEL Unofficial Forum


    Rusuhan di Chanselori

    Share
    avatar
    [~fAfAdH~]
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2008-07-25
    Number of posts : 5
    Warning level : 0/3
    Location : sOmEwHErE OvEr tHe rAiNbOw
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by [~fAfAdH~] on Fri Jul 25, 2008 3:24 pm

    nyampah lak dgn unisel nyer management smnih..
    hope sem dpan ok..
    pnat aku tggu dari kul 10 mlm mase rusuhan tuh..
    tp bez,ak n mmber2 ak bwak saidina,mengisi mase yg terluang smate2 amik nombor..haish..
    avatar
    [~fAfAdH~]
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 28
    Joined : 2008-07-25
    Number of posts : 5
    Warning level : 0/3
    Location : sOmEwHErE OvEr tHe rAiNbOw
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by [~fAfAdH~] on Fri Jul 25, 2008 3:26 pm

    kryana wrote:err...elakkan dr rusuhan laaa..
    byr awal2 mcm sy tak de nak mrusuh nye...huhuhu
    ptptn bukannye tak cukup..

    lau yg xpat loan ptptn tuh mzti harap kat mak bapak jer..
    lau byar awl2,gaji mne masuk lg..
    lain org laen kryana..
    bkan sngaje nk byar laz minit.. Huh..
    avatar
    kryana
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-07-24
    Number of posts : 21
    Warning level : 0/3
    Location : usj subang
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by kryana on Thu Jul 31, 2008 8:05 pm

    lerrr... last minute asal leh bayar lak?
    takkan last minute dapat gaji lebey kot...
    semester panjang ade 4bulan...
    takkan 3bulan awal tuh tak dapat nak bayar kot...
    bende tak de byk alasan la...
    kalu pandai simpan duit, ade la duitnye..
    kalu sendiri asek blnje je duit mak ayah bagi, tak dapat la den nak nolong...huhuhu
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Fatma Shada on Thu Jul 31, 2008 10:24 pm

    uik..relex2...

    aku ade kemusykilan sket kat sini...katakan lah korg dh bayar awal kn..pastu time nk amik clearance slip cmne? kene beratur gak ke? kalu kene beratur gak..rasanya same je la byr lmbt ke cepat..

    kryana : aku rasa yg tu kot yg dorg nk sampaikn kat atas tu..


    _________________
    [center]
    avatar
    kryana
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-07-24
    Number of posts : 21
    Warning level : 0/3
    Location : usj subang
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by kryana on Sat Aug 02, 2008 1:21 am

    fatma, mase kte dah bayar tu dah dapat clearance slip fatma..
    tak yah nak bratur skali lg nak amek..
    mse byar tu, die akan bg clearance slip awal2...
    langsung tak de mslh...
    try la byar awal..mesti anda sume takkan kalut...
    avatar
    Fatma Shada
    Global Moderator
    Global Moderator

    Female
    Age : 31
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 2138
    Warning level : 0/3
    Location : MAIS City, Shah Alam
    UNiSELian : Shah Alam
    Shoutout : N/A

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Fatma Shada on Sat Aug 02, 2008 12:29 pm

    yeke? kt SA pon cmtu ke? aku byr awl je slalu..tp..ntah la..huhu,,maybe sbb aku x masuk peksa kot..haha..sbb tu la..uhuhu


    _________________
    [center]
    avatar
    kryana
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-07-24
    Number of posts : 21
    Warning level : 0/3
    Location : usj subang
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by kryana on Sat Aug 02, 2008 1:41 pm

    huh?
    asal tak masok pekse lak?
    kat SA pun same je kot...
    alaaa...bende nye kalu dah bayar, mmg takkan de mslh punye lah...
    aku tak pnah mngalami keadaan yg sukar dgn kes remeh temeh nie...
    bende kecik je babe...huhuhuhu
    avatar
    AreMeRoll
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-06-04
    Number of posts : 547
    Warning level : 0/3
    Location : ArMPunK, kl
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : erppppp!!!!

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by AreMeRoll on Mon Aug 18, 2008 7:31 am

    kan baguih kalau tiap2 sem de rusuhan...
    leh dpt slip free..
    hik3 LOL
    avatar
    kryana
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-07-24
    Number of posts : 21
    Warning level : 0/3
    Location : usj subang
    UNiSELian : Bestari Jaya

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by kryana on Sun Sep 07, 2008 10:27 pm

    ye laaa..best dapat slip freee..
    but ble nak byar, tak de duit, tak dapat nak convo...
    lg best kan??
    huhuhuhu
    avatar
    LaMdo
    Forumer
    Forumer

    Male
    Joined : 2008-07-24
    Number of posts : 3
    Warning level : 0/3

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by LaMdo on Fri Oct 31, 2008 7:40 pm

    yang aku heran smggu b4 nk exam bru la stdnt2 terhegeh2 nk byr yuran.klu yg takde duit tu nape tak usahakan dr awal? uat rayuan ke. yg dh ada duit tu nape tak trus byr?aku pn penah jd student gak kt unisel, penah gk alami amik no kt canseleri tu, tp awal sem sekor bdk pn takde yg nk byar.joli dulu lg bgus drp byr yuran.aku ni bkn la org berduit sgt.tp bila je nk masuk sem, aku berusaha bagaimana nk byr yuran.korang sendiri yg menyusahkan diri korang sndiri.pak guard tu mmg la satu hal.tp ape yg aku boleh ckp, mmg korang byr gaji dia org tu.tp nilai murni tu takkn takde?manusia ni perlu dihormati.klu korang tak mulakan dulu sape yg akn mulakan?bkn maki hamun pak guard tu.pak guard tu dh la skolah smpai tahap mana.tp korang tu?siswa n siswi.lagi satu, jangan lah melengahkan sesuatu perkara, kerana klu kita melengahkan sesuatu perkara, Allah akan lengahkan juga.So, riot ntah ke mana korang yg sakit hati.tp benda dh selesai.cuma amik iktibar.tu pasal UNISEL uat pmtongan yuran kerana stdnt unisel yg dpt loan jenis org yg tak jujur dlm melaksnakan hutang.nak salahkan UNISEL pn ssh sbb smua bdk UNISEL adalah dr golongan yg tak diterima oleh IPTA termasuk aku.So guna kn UNISEL ni sebaik mgkin.Timba ilmu disini.Semahal mana yuran yg korang rasa, tak bleh lawan ilmu yg korang dpt.tp klu ilmu MELAWAN,SUKA BERHUTANG n watever, lebih baik korang undur je dr UNISEL.Pengalaman aku kt UNISEL byk, mcm2 ragam aku jmpa.Klu korang ada masa, korang cuba ty pd bdk2 yg slalu settlekn yuran awal n b4 nk exam dh siap2 amik clearence slip nk amik slip exam.ni anak org berada pn slalu byr yuran lmbat.apa kes?tu golongan yg tak uat loan.ssh nk ckp...spnjg aku kt UNISEL takde plak masalah aku dgn canseleri smpai la aku nk konvo nih 2/11.takde canseleri takde la UNISEL.takde UNISEL korang pn takde n tak tau la jd apa skrg...ape aku bleh ckp aku bangga jd pelajar UNISEL.terpulsng la pd korang nk kata aku poyo ke tak.sekali lg nk cuba korang fikirkan balik; Kenapa orang lain takde masalah pasal byr yuran tp korang bermasalah?trus trang aku ckp aku ni org ssh.ayah aku gaji rm1000 nk tnggung anak 6org.bkn duk kg.duk bandar yg serba serbi mahal.dpt loan simpan, jgn nk joli.ni kadang2 aku tgok org yg ssh dressing mcm ank org kaya.dpt kn scroll dulu,dpt keje elok bru org akan pandang mulia.Riot tu zaman kuno.walaupun aku smpai kt situ benda dh sttle tp effect tu pd korang n UNISEL.
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Castezar on Fri Oct 31, 2008 7:56 pm

    Panjang nye ko tulis LaMdo.
    Take de penggunaan butang 'Enter' langsung.
    Sakit mata aku membaca. Razz

    Tapi apa pun aku setuju jugak la, bayar yuran awal2.

    Tapi aku rasa, bayar yuran awal pun masalah jugak.
    Masalah sebab kena beratur nak ambil clearance slip jugak.
    Sebab setahu aku, clearance slip boleh ambil 2 minggu sebelum final xm.

    So, bila bayar awal, settle hal bayar je.
    Hal clearance slip tak settle lagi, kena beratur buat kali ke-2 plak.
    Aku rasa tu pasal la ramai budak2 bayar yuran 2 minggu sebelum final,
    sebab boleh ambil clearance slip sekali gus masa bayar tu.

    Tapi nasib baik sem ni aku tak tak ade hutang.
    Malah, duit aku ada berbaki RM1,650 (sebab diorang tolak PTPTN aku 2kali). So aku nak minta refund. Penyata dah 2 bulan aku apply iaitu sebelum bulan puasa lg, masih tak dapat2. Semalam jumpa, dia suruh tunggu.
    Macam mana tu, kalau aku hutang diorang, diorang paksa aku bayar on the spot sampai demam-demam parent aku cari duit (hyperbola).
    Tapi UNiSEL hutang aku, aku kena tunggu 2 bulan (and counting) sedangkan boleh je capai RM1,560 tu kat dalam laci bawah meja diorang.Razz


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    nia_ixora
    Forumer
    Forumer

    Female
    Age : 29
    Joined : 2008-09-03
    Number of posts : 857
    Warning level : 0/3
    Location : Jaybee-BJ
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : p r a k t i k a l . . .

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by nia_ixora on Tue Nov 04, 2008 2:01 am

    haha... saye pon bangga macam lamdo jadi pelajar UNISEL...
    avatar
    AreMeRoll
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-06-04
    Number of posts : 547
    Warning level : 0/3
    Location : ArMPunK, kl
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : erppppp!!!!

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by AreMeRoll on Tue Nov 04, 2008 2:44 am

    mmg x slah ckp lamdo..
    ade btolnye gak..
    aku pn dah lme kt unisel nie..
    tp aku stuju dgn pe yg cas ckp..
    dah byr yuran x smestinye dah settle sume..
    lgpn x smestinye pe yg dbyr 2 msk..
    aku penah skali terkena..br sehari aku byr..
    tp soknye ble aku chek blik, duet yg aku byr 2 x msk..
    mmg aku hangin la time 2..tambah lg dgn staff yg jage kaunter yg
    agk kuang ajo n smbil lewa..
    mne r rse xpuas ati 2 x muncul..
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Jawe Escobar on Fri Nov 07, 2008 1:39 am

    kuang ajaq satu hal wat2 lawa plak bila org mrh2....
    silap la ingat bleh pancing ker....
    dah la wat keje thegeh-hegeh....kira guna kakulator pun lmbap...
    atok aku pakai sempoa lg cpt....
    Mad
    avatar
    nawza07
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 31
    Joined : 2008-05-29
    Number of posts : 41
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : enjoy

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by nawza07 on Sun Nov 09, 2008 12:53 pm

    hehehe.. igt dah setel mslh chanselori ni.
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Castezar on Sun Nov 09, 2008 3:27 pm

    Selagi management UNiSEL kat Canseleri tu tak tukar perangai, selagi tu la masalah ni tak settle nawza... Huhu.


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE
    avatar
    Jawe Escobar
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 32
    Joined : 2008-08-06
    Number of posts : 595
    Warning level : 0/3
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : R.i.P..(rEsT.In.ProGreSS)

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Jawe Escobar on Sun Nov 09, 2008 11:04 pm

    btul 2 cas...
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by CaPiK on Thu Nov 13, 2008 3:23 am

    Jawe Escobar wrote:kuang ajaq satu hal wat2 lawa plak bila org mrh2....
    silap la ingat bleh pancing ker....
    dah la wat keje thegeh-hegeh....kira guna kakulator pun lmbap...
    atok aku pakai sempoa lg cpt....
    Mad
    sampoa? atok ang org cine ke jawe? kire kamu ni "ciwe" la ek..ekekeke..kire ok le tu ade sampoa, idak kire pakai batang mancis kot..haha..


    Castezar wrote:Selagi management UNiSEL kat Canseleri tu tak tukar
    perangai, selagi tu la masalah ni tak settle nawza...
    Huhu.
    betul,betul,betul.. nk kene maki,kene herdik baru ler
    terhegeh-hegeh nk wat koje..idak dok mengumpat org je deme tuh.. hish!!
    getik teman..
    avatar
    AreMeRoll
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-06-04
    Number of posts : 547
    Warning level : 0/3
    Location : ArMPunK, kl
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : erppppp!!!!

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by AreMeRoll on Thu Nov 13, 2008 5:44 am

    CaPiK wrote:
    Jawe Escobar wrote:kuang ajaq satu hal wat2 lawa plak bila org mrh2....
    silap la ingat bleh pancing ker....
    dah la wat keje thegeh-hegeh....kira guna kakulator pun lmbap...
    atok aku pakai sempoa lg cpt....
    Mad
    sampoa? atok ang org cine ke jawe? kire kamu ni "ciwe" la ek..ekekeke..kire ok le tu ade sampoa, idak kire pakai batang mancis kot..haha..


    haha..tol ke jawe??
    haha LOL LOL
    avatar
    CaPiK
    MyUNiSEL.com Super Senior
    MyUNiSEL.com Super Senior

    Male
    Age : 29
    Joined : 2008-05-18
    Number of posts : 1375
    Warning level : 0/3
    Location : Kota Raya Metrofulus, Zuhal...
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : arrrggggghhhhhhh!!!

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by CaPiK on Thu Nov 13, 2008 6:09 am

    AreMeRoll wrote:
    CaPiK wrote:
    Jawe Escobar wrote:kuang ajaq satu hal wat2 lawa plak bila org mrh2....
    silap la ingat bleh pancing ker....
    dah la wat keje thegeh-hegeh....kira guna kakulator pun lmbap...
    atok aku pakai sempoa lg cpt....
    Mad
    sampoa? atok ang org cine ke jawe? kire kamu ni "ciwe" la ek..ekekeke..kire ok le tu ade sampoa, idak kire pakai batang mancis kot..haha..


    haha..tol ke jawe??
    haha LOL LOL
    tak tau,tak tau..meroll kutuk ko jawe..ekekeke..
    Suspect Suspect Suspect
    avatar
    AreMeRoll
    Forumer
    Forumer

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-06-04
    Number of posts : 547
    Warning level : 0/3
    Location : ArMPunK, kl
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : erppppp!!!!

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by AreMeRoll on Thu Nov 13, 2008 6:18 am

    ish ko nih capik..
    mne de kutuk..
    syhhhh!!..
    heheh Suspect Suspect
    avatar
    Castezar
    Global Moderator
    Global Moderator

    Male
    Age : 30
    Joined : 2008-04-29
    Number of posts : 1301
    Warning level : 0/3
    Location : I live in Shah Alam, Selangor.
    UNiSELian : Bestari Jaya
    Shoutout : Seandainya aku jatuh sakit berpunca dari asap rokok mereka, Ya Allah, kau seksalah mereka dengan kesakitan yang tidak tertanggung semasa ajalnya kelak. Sesungguhnya Engkau yang memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya. Amin.

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Castezar on Wed Dec 24, 2008 11:57 am

    TOPIK INI DIKUNCI
    (24/12/2008, 11.57am) - (Diskusi telah selesai)


    _________________

    SMOKING IS NOT MY LIFESTYLE

    Sponsored content

    Re: Rusuhan di Chanselori

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Jun 24, 2017 4:38 am